Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro557.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 8

Måndag 20/2: Idag joggar vi loss lite för att mjuka upp eventuellt stela muskler från gårdagens uteritt! Figge kändes fin och vi passade på att träna Matte på att sitta rätt i galoppfattningar :o) Sedan så övade vi lite skolor, vi provade att öka lite och så provade Matte på att förbereda ett byte i galopp! Hehe... det där sista gick inte så där bra!! Tänkte endast halvhalt, förbereda.... men inte ens det fick jag ihop speciellt bra! Hehe... Jaja, det är bara till att prova vidare!

Tisdag 21/2: Halkade helt plötsligt in i första gruppen på kvällens hoppträning! Spännande!! Det var jättekul! Det var precis vad vi behövde för att pigga upp hela tillvaron! Kolla här vad vi hoppade!!

Denna serien skulle avsluta kvällens träningen! Det var så klart "lite" lägre när vi hoppade!! Men det var mycket bommar överallt för Figge och Matte att hålla reda på! Först gången så blev han lätt förvirrad och fattade inte riktigt hur man skulle göra, andra gången märkte jag att NU tänkte han till och fattade! Sista gången satt som en smäck!! Då avslutade vi med ett ärevarv med massor av beröm till oss båda! Tralalala...!

Onsdag 22/2: Hittar idag en Figge som ser oförskämt nöjd ut! Det verkar som om Figge gillade de kluriga och svåra övningarna igår! Så idag går vi till ridhuset och fortsätter med kluriga övningar! Vi jobbar längs långsidan för hand på kort tygel!

Matte försöker få Figge att gå i både öppna/sluta! Och det är mycket svårt för Figge att lista ut vad Matte menar för hon har ingen som helst koll på varken tyglar, spöt och våra kroppar! Men vi provar och provar och rätt som det är så blir det rätt!! Och så jobbade vi på att höja energin och få lite trav och det gick! Det gick så pass bra att det såg minsann nästan ut som om Figge gjorde några få steg i piaff!! Oavsett hur det såg ut så blev i alla fall Matte glad och Figge såg åter igen oförskämt nöjd ut med dig själv!! :o)

Torsdag 23/2: Vi tar det lugnt även idag så vi går och repeterar gårdagens övningar och så leker vi lite med långa tyglar! Figge är pigg och glad och det ser verkligen ut som om han har kommit ut från sin lilla formsvacka! Tralalala...!

Fredag 24/2: Ett kort men otroligt roligt och underbart ridpass utföres i ridhuset trots att stormen ven runt knutarna! Idag fanns det minsann inte en enda spänning i hela Figge! Han var uppmärksam, följsam och alldeles underbart ridbar!! Nu känns det verkligen som om han är på gång! Har fått flera kommentarer om att han ser så avspänd ut, vilar mer på travsteget och att han skrittar vägvinnande med bra övertramp! Han har även blivit mer avspänd i galoppen men där har vi en bit kvar!

Vi gjorde idag inga svåra övningar, vi bara njöt av att repetera lite här och där, inga svåra uppgifter... utom en.... då jag på slutet ville samla ihop galoppen ordentligt .... och Figge bara samlar ihop och bibehåller en fin bärig galopp i exakt så många steg som Matte önskar!!

Så, nu inleder vi "operation" konditionsträning på oss båda! Och så måste vi öva oss båda på att hålla ihop oss så vi inte vinglar omkring som en fyllekaja. Matte har tappat massor av sin bålstabilitet och det måste vi verkligen öva upp nu när det börjar lacka mot vår lilla tävlingssäsong!

Det är kul att rida och jag tror minsann att vår inspiration är på väg tillbaka! Kan det vara för att vi har vår här tro???? :o)

Lördag 25/2: Matte har stalltjänst hela helgen eftersom de flesta är i Göteborg. Det blir några vändor fram och tillbaka! Men det är rätt mysigt!

Idag gav i oss ut p√• tur tillsammans med √ÖB och Taggie, 1¬Ĺ timme blev det! Vi redan innan best√§mt att idag stod det "dressyr-inspirerad uteritt" p√• schemat! Figge protesterade bara lite till en b√∂rjan f√∂r han tyckte vi skulle galoppera snabbare men det var v√§rst f√∂r Taggie, hon var tv√§rf√∂rbannad och tyckte att hela √∂vningen var b√•de jobbig och dum :o)

Figge däremot kändes bara bättre och bättre och han kändes lite starkare än förra veckan! Eller så engagerade han sig bättre idag än förra veckan! Han blev mer och mer avslappnad och efter en stund fick vi verkligen till en härlig galopp med underbar bjudning. Han stajlade även lite och visade upp en härlig travökning när Matte frågade.

Sista sträckan lät vi dom båda raca på lite, och då hördes det högljuda protester från Taggies Matte om att hon skulle hålla sig i skinnet och ge tusan i att bocka :o)

Söndag 26/2: Idag tog vi det lugnt, vi gick till ridhuset och jobbade med allt möjligt, på lång tygel, på kort tygel och så körde vi lite trix!

Kriget mot stallråttorna fortsätter! Antiximex jobbar även med problemet men inte heller de lyckas, de har inte fångat en enda råtta! Det verkar inte spela någon roll vad vi hittar på för de är listiga. De jobbar sig liksom runt problemet....! Så här ser det ut varje morgon i stallgången under de krubbor vars hästar äter havre!

Tips mottages gärna om ni har ett riktigt bra trix för att fånga råttor, i natt ska vi prova med burar!!

eXTReMe Tracker