Stallet

Blandade bilder

figaro540.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 7

Måndag 13/2: Matte la idag in om kompledighet för det var så kallt och eländigt. Spanjacken fick vila! Matte har tappat sin inspiration och längtar bara efter värme och våren! Längtar jättemycket!!

Tisdag 14/2: Eftersom Matte just nu har noll dressyrinspiration måste vi tackla kommande dagars motion på ett annat sätt. Vi ska väva in rätt så mycket bus och vi ska inte vara det minsta seriösa! Så idag var planen att tjuvhoppa lite medan det byggdes inför hoppträningen! Så med det i baktanken så skyndar vi oss ner till ridhuset för att vara uppvärmda och klara när alla bommar kommer ut på plats!

Figge känns idag ganska pigg och alert när vi travar igång oss på halvlösa tyglar, det är endast tempo och riktning som krav. Samma sak i galoppen fast här la vi till lite tempo-ökningar på långsidorna! Sedan var det bara att köra slalom mellan och över bommar, hinderstöd och andra framridandes ekipage! Det händer massor och både Figge och Matte måste vara upptagna med att hålla koll på allt omkring oss och utan att ens försökt rida seriöst så går Figge mjukt och fint i båda trav och galopp!

Bara en gång fick Matte säga till på skarpen att man minsann inte håller på att maska!! Och det bästa var att Figge inte surade ihop då utan tog tiillsägningen på rätt sätt och blev istället beslutsam och tänkte: "Jag ska minsann visa den där kärringen att jag visst kan"! <3 Den attityden gillar Matte!

Vi var båda mycket nöjda efter dagens ritt! Det blev ett litet konditionspass!

Onsdag 15/2: Eftersom gårdagens pass kändes lyckat så körde vi en repris.... det är ju hoppträning även på onsdagar!! Idag blev det inte så mycket bommar utan många volter runt hinderstöd i trav och galopp. Figge var även idag pigg och allert så att vi kunde till och med samla galoppen lite! Vi var som tänkt helt oseriösa och vi hade rätt kul idag med! Tralalala.....!

Torsdag 16/2: Idag vaknar matte och har lite dressyr-inspiration!! Alltså så tar vi oss en liten med effektiv torsdagsträning med oss själva! Under uppvärmingen övar vi idag på att skritta sakta rakt fram, i skänkelvikning och så övar vi lite på bakdelsvändning. Det är riktigt svårt att gå sakta utan att tappa takten eller balansen!

Vi jagade idag vänsterbogen som hela tiden rymmer, den rymmer mest när vi ska fatta höger galopp från trav! Att fatta galopp från skritt går oftast ganska bra får där lyckas matte hindra att bogen rymmer!

Vi har så smått börjat jobba lite på böjda spår, det märks att vi inte gjort detta på länge! Vi har en bit kvar tills vi är tillbaka där vi var! Figges dressyrkondis är inte alls bra! Hoppas vi snart kan börja rida ute lite mer för Figge behöver träna kondis...! Det är nog dax att vi börjar konditionsträna lite!!

Figge kändes idag pigg och positiv, vi hade en bra trav där han vilade på steget och på slutet fick vi faktiskt till en trevlig travökning!

Fredag 17/2: Matte är ledig, solen skiner och det är VÅR i luften! Det blev minst en timmes promenad i solen i blötsnön! Trodde verkligen inte att det skulle bli klampar för det var så blött och varmt, men lite blev det i alla fall. Fast de gick ganska snabbt sönder så fort man kom ut på hård mark igen! Vårvinter solen är speciell!

Lördag 18/2: Vilar så vi går bara till ridhuset för lite ridhushäng, Figge får jogga lite på linan, träna lite på den spanska skritten och buga!

Söndag 19/2: Matte vaknar idag med ett humör som hänger längs med fotknölarna! Det är tur att vi redan igår planerade in en uteritt för det är det absolut bästa när Matte har lågt humör och är helt utan energi! Vi väntade in i det sista på att lilla solen skulle dyka upp men det gjorde den inte, bara glimtade till lite lite någon enstaka gång! Men det var ca 5 plusgrader och faktiskt lite vår i luften så Mattes batterier blev laddade ändå! :o) Man kan ju inte bli annat än uppladdad när man är ute i skog och mark med en skötsam men mycket pigg och glad Figge Spanjack!

Dagens uteritt blev ett konditions-/dressyr-pass där all trav och galopp skedde under kontrollerade och samlade former! Vi jobbade med att galoppera långsamt och uppför med bibehållen energi och bjudning!! Det gick jättebra! Det som var lite extra roligt var att när vi galopperade i bredd med Diezel, och när hans Matte bytte galopp så gjorde Figge det med, två gånger! Så vi konstaterade att det är kanske så här som vi ska lära Figge att byta galopp :o)

 

eXTReMe Tracker