Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro191.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 4

Måndag 23/1: Kallt! Men vi lufsar ner till ridhuset och är lite seriösa. Figge är inte trött men heller inte jättepigg! Gårdagens uteritt har kanske satt sina spår! YG håller träning centrerad ridning och man kan ju inte låta bli att tjuvlyssna och göra efter och ta åt sig!

Så förutom att försöka hålla koll på kroppen så det blir lite öppna och sluta, långsam skritt, långsammare trav och galopp. Traven går ganska bra men i galoppen kommer vi inte till rätt avslappning och det är Mattes fel för hon kan inte låta bli att klämma med ben och höft! Det är nog mest svårt för Matte!!

Tisdag 24/1: Vilar!

Onsdag 25/1: Att hinna rida på onsdagar när det är hoppträning och när det är fruset på uteridbanan är svårt, det går endast om allt klaffar med tiden! Men jag ligger i startgroparna på jobbet för att kunna dra iväg snabbt och tror att jag har allt under kontroll.... Det har jag INTE! Bilen vägrar starta!! Ringer bästa pappa som kommer med startkablar och vi får igång bilen, kör hem den och så får jag skjuts till stallet!!

Väl i stallet så tänker jag först att jag kommer aldrig att hinna MEN så dök den lille envise fram! Figge råkar idag ut för den absolut snabbaste påklädning genom tiderna och vi hann! Det blev en avrastning på ca 30 minuter utan krusiduller men med ganska mycket galopp!

Torsdag 26/1: Torsdagsträning inställd på grund av sjukdom! Snacka om att Matte deppade ihop! Men i ett försök att liva upp både sig själv och Figge försök vi ändå! Figge får flätad man, lindade ben och Matte putsar skorna och stoppar musik i öronen.

Det gick väl inte jättedåligt... men det heller inte alls bra! Matte var lite låg och Figge märker genast av detta och utnyttjar situationen genom att vara lite sträv och skicka omkring sina olika kroppsdelar åt olika håll! Matte hade inte en chans att hålla reda på varken bogar eller utskjutande bakdelar! Till råga på allt så hade han vax i öronen och var varken uppmärksam eller lyssnade! Figge körde sitt eget race idag och Matte fick bara åka med om hon höll tyst och satt still...! Vi behöver träna för tränare så vi får lite inspiration och kluriga uppgifter, båda två!!

Fredag 27/1: √Ąven idag √§r vi lite oense om hur saker och ting ska utf√∂ras! Det √§r kallt, fruset och kn√∂ligt i hagarna och jag tror att Figge √§r lite allm√§nt stel! Och ska sanningen fram s√• √§r jag ox√• det! Tror att vi b√•da skulle beh√∂va lite massage! Vi skr√§par runt i ridhuset en stund och sedan f√•r det vara!

Lördag 28/1: Tidig stalltjänst och Matte har bestämt sig för att för en tidig morgonritt med focus på att Matte ska rida så bra som möjligt! Jag ska checka av alla kroppsdelar och se till att dom ligger på rätt plats, handen ska vara mjuk, skänkeln ska hålla om men inte klämma, höfterna och låren ska inte knipa utan vara avslappnade!

Vi börjar med ett långt skrittpass och här tycker jag att vi får till det riktigt bra! Vi har bra tempo, vi får bra flyt i öppna och sluta, satt och önskade mig lite mer energi och den kom då det helt plötsligt spelas Paranoid med Ozzy i öronen :o)

Vi jobbar vidare med trav och galopp. Traven var riktigt bra men i galoppen låg först Figge på bettet och vägrade mjukna och lyssna. Lyckligtvis så fick vi loss detta och även galoppen börjar fungera fint! Vi fick i båda varven till ett bra varv i förvänd galopp! Matte tyckte att hon red bättre idag men Figge verkar ha en helt annan åsikt!

 

Söndag 29/1: Löshoppning, igen! Denna gången på riktigt! Figge trodde först att man skulle krypa/hoppa igenom den lilla glipan mellan väggen och stödet... men sedan fattade han! Duktiga Figge!

Tror Figge ska få ta det väldigt lugnt nästa vecka! Vet inte vad det är men något är det! Han är inte helt 100 och jag kan inte sätta fingret på vad det är som felar. Han är som vanligt men ändå inte. Vi går mot fällningstider och om jag inte minns fel så tror jag att vi hade en sådan här period förra vinten med! Nåja, det är säkert inget allvarligt! Man får lov att vara ur gängorna ibland, och det är faktiskt hans Matte oxå!! Jag har kanske smittat honom!!

eXTReMe Tracker