Stallet

Blandade bilder

figaro749.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 3

Måndag 16/1: Idag verkligen skräpar vi runt i ridhuset, vi står och skvallrar lite både nu och då! Nåja, vi joggar runt lite en stund i alla fall! Idag var inte Matte i form för varken seriösa eller engagerade övningar! Men det är skönt att ta en riktigt skräpardag ibland!

Här kommer en liten film från gårdagens working equitation!

 

Tisdag 17/1: Idag passar vi på att vila oss i form medan bästa hovis är och byter däck på Figge! Eftersom vintern lyser med sin frånvaro så byter vi inte till vinterdäck med 4 dubb utan vi tror vi klarar oss med 2 dubb om det nu helt plötsligt skulle ramla ner en massa snö.

Nu för tiden så tar Figge det med ro när det helt plötsligt börjar ryka väldigt mycket om rumpan! Första gången resulterade i att Matte bröt armen, tvärsvimmade två gånger och fick åka ambulans.... pinsamt värre!!

 

Onsdag 18/1: Vi skyndar oss ner till ridhuset innan hoppträningen börjar, stoppar musik i öronen och värmer upp med lite lagom dressyr! Figge går som vanligt bra när Matte sköter sig och rider bra! Det är så kul med musik i öronen för min energi blir så annorlunda och så energisk!

Förutom sedvanlig uppvärmning med skolorna, tempoväxlingar så tränar vi idag lite extra på att galoppera långsamt, inte samlat, utan lite långsammare med bibehållen framåtbjudning! Svårt säger Figge, som helst vill antingen samla ihop sig mer eller fräsa på! Men nääää sa hans Matte och Figge försökte så gott han kunde!!

Precis här så är det bäst att snusa, mysa och pussa!!

Torsdag 19/1: Seri√∂s torsdagstr√§ning f√∂r oss sj√§lva!! Men N√ĄSTA torsdag ska vi √§ntligen tr√§na f√∂r tr√§nare igen! Det ska bli s√• underbart kul. Jag tror vi l√§ngtar lika mycket!! Med musik i √∂ronen s√• skrittv√§rmer ganska l√§nge med lite mjukg√∂rande √∂vningar √•t alla h√•ll och kanter. Figge k√§nns s√• mjuk och fin!

Det k√§nns som om vi kan v√§xla mellan sluta, √∂ppna, sk√§nelvikning, samla, √∂ka med ett riktigt bra flyt nu! Idag gjorde vi sluta-sax som var riktigt bra! Vi har lite sv√•rare att st√§lla om till v√§nster men det kommer! √Ėppnor och slutor har klart b√§ttre driv och energi. Vi kunde galoppera n√•gra spr√•ng i √∂ppna, sluta i galopp har vi lite l√§ttare f√∂r! Vi gjorde en rysligt bra trav√∂kning, visserligen med l√§ttridning fr√•n matte men j√§klar vad han f√∂rs√∂kte!! Och Matte blir s√• glad att det nog h√∂rdes in i andra ridhuset ... :o)¬†Vi kan nu oftast b√•de √∂ka galoppen fint och sedan samla ihop oss igen utan f√∂r tidigt avbrott!!

Alltså, Figge går så bra så att det är inte sant! Det är så underbart roligt att rida!! Tyvärr så hade han trampat av sig en framsko men det stör inte Figge! Hoppas hovis kan komma och sätta på en ny för den gamla (nya i tisdags) är nog helt omöjlig att hitta igen! Hoppas hoppas han kommer imorgon för annars blir det ingen uteritt i helgen.....!!

Fredag 20/1: Bästa hovis kom och fixade avtrampad och borttappad sko så det blir en uteritt i helgen! Figge har idag har tränat på att stå själv i stallet, som går riktigt bra nu när han har en lucka där han kan sticka ut huvudet och beklaga sig och glo! Han gnäggade bara lite då och då och bädden var hel när jag kom tillbaka!! Duktig häst!!

Idag tog vi oss ett litet garrochapass och när vi var klara visade det sig att Figge under hela passet haft "blommor" i håret :o) Snyggt va!!

Lördag 21/1: Vi är lite lata idag så vi drar till ridhuset för lite ridhushäng tillsammans. Matte hade en tanke om att Figge skulle värma upp lite försiktigt och sedan hoppa med longerlinan..... Figge hade andra planer! Figge kunde inte skritta som uppvärmning för kroppen ville bara bocka! Sedan racade han på i galopp, tvärvände och bytte varv, igen och igen och igen... jag tror han försökte leka tjurfäkningshäst och Matte var den läskiga tjuren! Han hade jättekul och jag önskar jag fått det på film för det såg verkligen kul ut!

När Figge röjt omkring Matte en liten stund och grävt en liten vallgrav runt Matte bestämde vi att Figge får vara lös istället för det gjorde ingen som helst skada på underlaget jämfört med innan. Det tog Matte ca 20 minuter att kratta och platta till underlaget där vi longerat... *host*!

Så, dagens ridhushäng bestod av att Figge körde gladhoppning med sig själv medans Matte glatt hejade på :o)

S√∂ndag 22/1: H√§rlig uteritt p√• 1¬Ĺ timme i vintervitt landskap men med broddar p√• var det inga problem och vi galopperade p√• som vanligt! Figge var pigg!! Och det √§r v√§l inte s√• konstigt om man l√§ser veckans aktiviteter.... det har kanske blivit lite v√§l mycket "slappande"! Vi f√•r sk√§rpa till oss n√§sta vecka....!

eXTReMe Tracker