Stallet

Blandade bilder

figaro654.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 52 - 2010

Måndag 27/12: Hade visserligen lovat Figge att slippa seriös dressyr men han gjorde skadeglatt ett undantag idag! Matte hade bokat in YG och centrerad ridning och då är det som så att det är Matte som får en massa tillsägningar om hur man ska rida! Dom där två liksom gaddar ihop sig.... Figge håller med om ALLT som YG säger!

Jag kunde riktig se hur Figge spanjack njöt av att YG ofta påpekade att hans Matte skulle slappna av i låren, slappna av i rumpan, håll handen stilla, håll armbågarna intill, handen mot munnen - inte bakåt osv.... listan kan göras lång! Men trots att Figge skadeglatt skrattar lite i smyg så är han schyst nog att alltid göra sitt bästa när väl Matte får till det! Idag fick vi till en riktigt bra skänkelvikning undan för vänster skänkel.... bara för att Matte fick lära sig att med rumpans/lårets hjälp (slappna av där alltså, inte knipa) öppna och visa vägen! Det var skithäftigt!! Tralalala...! Undarar om Figge tar illa upp om vi tar en liten seriös dressyrtur i morgon bara så att matte får repetera!

Tisdag 28/12: Vilar! Det blev inget repetrande för matte idag!

Onsdag 29/12: Tidig morgonträning och lite halvseriös dressyr utövas i ett kallt och fruset ridhus. Vi joggar igång med lite volter i hörnorna och lite skolor. Matte jobbar på sin uppgift med att inte knipa med rumpa och lår! När vi är uppvärmda så övar vi på en lite svårare övning i galopp, dvs öppna! Nu får Figge och Matte lite att klura på! Det är svårt men vi får efter några försök till några steg i båda varven. Vi tränar  även på att efter en liten galoppökning kunna samla ihop oss båda lite bättre än att falla ihop som ett korthus :o)

Torsdag 30/12: På raketsäkra hästar drar jag och Figge, FK och MonAmi, HK och Tracy på vintertur! Vi är ute i ca 1 timme och 45 minuter i ca minus 10 grader! Inga problem, det är inte alls kallt! I alla fall inte för en rutinerad :o) Flickorna tyckte nog det var lite väl kallt på slutet! Själv provade jag min nya rumpvärmare! Värd varenda krona!

Figge var pigg och glad! Tuffade på i rask vägvinnande skritt och så passade han även på att "sticka" lite på väl vald galoppsträcka. Fy för tusan vilken muskelknutte Figge ska bli innan vintern är över! Det är lika bra att rida ute för ridhuset är så fruset och hårt att man inte vill rida där!

Och nu lite härlig sommar, Nu är det inte så länge till innan vi kan mäta vår styrka i lilla papegojbacken igen! Nu ska veta att denna backen är tuffare än vad den ser ut att vara på filmen! Jag räknar kallt med att Figge till sommaren ska kunna ge Norrman en match :o) Här galopperar han den vite lite lojt och ledigt upp för backen medan Figge nästan kräks :o)

Fredag 31/12: För att slippa eventuell träning med raketer lufsar jag och Figge till ridhuset idag och försöker oss på lite seriös dressyr. Vi värmer upp med skolor i skritt, volter i hörnorna då jag måste tänka på att sitta rakt upp och ner och inte välta innåt, vi kör lite tio skritt - tio trav! Vi jobbar vidare med samma övningar i trav och Figge blir mjuk, följsam och go. I galoppen jobbar vi idag mycket med att Figge ska fortsätta att galoppera trots att hans Matte slappnar av. Vi testar en liten sluta i galopp åt båda hållen och de blev helt otippat riktigt bra! Det blev ett bra och roligt ridpass

Lördag 1/1: Idag på årets första dag tar vi oss ett garrochapass. Trodde ett tag att det inte skulle gå eftersom det kryllade av ryttare i ridhuset. Men när jag ridit fram så var det bara EO och Chico kvar en liten stund och därefter fick jag hela ridhuset för mig själv. Garrochan blir bättre och bättre :o)

Första gången:

Idag:

Att rida ut idag hade säkert gått eftersom Figge har 4 broddar på varje sko men fy för tusan vad halt det var idag! Och nu ska det frysa på igen....! Hoppas det kommer mer snö snart!!

Söndag 2/2: Tillsammans med Chico och EO drar vi på uteritt. Chico blev jätteglad och fick en massa spring i benen. Det var halt men med välbroddade hästar är det inget problem. Vi var ute i mer än en timme.

eXTReMe Tracker