Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro267.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 51 - 2010

MÄndag 20/12: Efter gÄrdagens hÄrda trÀnigspass fÄr idag spanjacken en vÀlförtjÀnt vila. Figge har vÀldigt fÄ myror nÀrvarnade i ryktspiltan nÀr han fÄr massage mot eventuellt stela muskler!

Tisdag 21/12: Delar idag ridhuset med en uggla som sitter bland lamporna! Den var trött och utsvulten och vimsig ock jag fÄngade den senare pÄ kvÀllen och körde den till ett tillfÀlligt "rescue-center" för vidare transport till en viltvÄrdare.

SÄ Figge och jag hÄller oss i ena Àndan av ridhuset för att slippa fÄ nÀrkontakt med uggla! Det Àr kallt och nÀr vi joggar Àr Figge pigg!! DÀrefter tar vi ett litet garrochapass.

Onsdag 22/12: Idag tar vi tillsammans med H och Dawn en lĂ„ng lĂ„ng skrittrunda pĂ„ ca 1 timme! Det gĂ„r lite lĂ„ngsamt i början men nĂ€r vi skrittat en stund verkar det som om Figge Spanjack fĂ„tt igĂ„ng V8:an dĂ€r bak och skrittar pĂ„ i rask takt! NĂ€r det gĂ„tt en typ 35 minuter visar han tydligt att han Ă€r pĂ„ G och redo för lite snabbare gĂ„ngarter! Men se det fick han inte för matte har en plan pĂ„ att raca och trĂ€na vintertrĂ€ning i morgon för att eventuellt lĂ€gga in en vilodag pĂ„ julafton pĂ„ grund av tidsbrist! Men pĂ„ slutet sĂ„ fick de i alla fall trava lite och DÅ tĂ€nde spanjacken till ordentligt!

Torsdag 23/12: Uteritt inplanerad! Och Àven om det Àr snöstorm sÄ rider vi!! Det finns inget dÄligt vÀder bara dÄliga klÀder!! SÄ medan jag förbereder sÄ stÄr Figge som ett brunt popcorn och hoppar i ryktspiltan. Tre dagars "nÀstan" vila Àr inget för spanjacken verkar det som! SÄ i dag fick han jobba lite i snön!

Vilken hÀrlig runda vi hade tillsammans med TS och Friean! Vi frös inte en enda gÄng och vi hann med en massa olika saker! TÀnk vad mycket man kan trÀna pÄ en snötur.... höga benlyft, stora galoppsprÄng, raca, trÀna travökningar, trÀna samling och bara njuta av tillvaron!

Idag fick Figge en julklapp av Friesen! Vi har skakat pÄ paketen och misstÀnker skarpt att den inehÄller ett paket socker! I morgon vet vi sÀkert!! Figge sÀger Tusen Tack Vackra Friesan och han lovar att dela med sig!!

Fredag 24/12: Julafonsvilan blev helt plötsligt omorganiserad till julaftonskadrilj!! Figge och jag fick den stora Àran att vara en av tÀthÀstarna! Figge tog uppgiften med största allvar och gjorde sitt allra bÀsta! LÄg tÀtt intill parhÀsten, ökade sÄ gott han kunde i ytterkurvorna och "piaffade" snygg i innersvÀngarna! Vi var natuligtvis klÀdda pÄ allra bÀsta sÀtt med röda lindor, rött schabrak, finaste trÀnset och tomteluvan pÄ! Foto Àr pÄ ingÄng och jag hoppas att det kommer snart! SÄ i vÀntan pÄ vÄrt julfoto sÄ önskar jag er en riktigt GOD JUL!!

Fotot dröjer sÄ det blir en liten film istÀllet:

Lördag 25/12: En timmes skritt-tur avverkad i mycket snö tillsammans med LN och Lilleman och AH och Ludde! Det Àr kallt att skritta.... sÄ det ska jag inte göra i morgon nÀr jag rider ut! God fortsÀttning pÄ julen!

Söndag 26/12: Vet inte vad det tagit Ät Figge men att stÄ i ryktspiltan Àr bara blÀÀÀÀ....Han har sÄ mycket myror i kroppen. PÄ med prylarna sÄ kör vi, sÀger han med stora bokstÀver! NÀr trÀnset/sidpullen kommer fram sÄ kör han i huvudet i trÀnset för att försöka hjÀlpa till och snabba upp processen! Vet inte om det gÄr snabbare men han ser klart mycket nöjdare ut nÀr det sitta pÄ plats, för dÄ Àr vi klara att gÄ :o)

Bokade i dag uteridtur med ponnyryttare och tÀnkte att nu blir det Äka av..... men nehÀ! De hade inte broddat pÄ bak sÄ det var bara till att ta det vackert! Inte vet jag hur de tÀnkte hÀr!! Men men.... vi lyckades i alla fall trötta ut nÄgra av hÀstarna pÄ vÀl valda stÀllen med mycket snö :o) Det Àr mycket "power" i början men det varar inte sÄ lÀnge. Det skulle vara intressant att ta med dessa hÀstar pÄ en "riktig" racer-tur! NÀr vi var hemma var Figge lagom uppvÀrmd och igÄng och inte det minsta trött!! Han kommer att stÄ som ett popcorn i ryktspiltan i morgon igen . . . !

eXTReMe Tracker