Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro264.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 50 - 2010

Måndag 13/12: Lite kallt och lite svårt att komma igång idag. Det känns lite motigt för oss båda. Men vi börjar med att jogga runt lite, vi kör bland annat lite 8-volter och jag inser att det var längesedan. En  bra övning som man skulle göra oftare! Men när vi kommer till galopparbetet blir det lite roligare, speciellt när vi racat loss lite på långsidorna.... då piggnade minsann även jag till! Lite busridning piggar alltid upp! Tralalala...!

Tisdag  14/12: Inspirerad av att i går kväll legat och läst min nya bok på svenska - Klassiska principer i konsten att dressera hästar av Nuno Oliviera! Så dagens ridpass börjar med att jag försöker komma på vad det stod i kapitel 1 om  3 olika övningar om öppna.... ? Minnet är bra men ibland är det lite kort! Jag kom till slut ihåg en :o)

Oliviera skriver att en ridbana har 4 hörn och varje hörnpassering är en liten bit öppna. Så idag använde jag och Figge oss av alla fyra hörnen i alla gångarter! Varför glömmer man bort att rida ut i hörnen?? Det är ju jättebra!! Vi gör flera volter i varje hörna och Figge blir lös och ledig! I galoppen får Figge kämpa på lite men vi pustar på långsidorna. Vi avslutar som vanligt med att öka på galoppen ordentligt för att sedan samla ihop oss igen!

Ett roligt ridpass och jag har turen att få rida helt själv på bästa tiden mellan 17-18!  

Onsdag 15/12: Trimmar i ridhuset mellan 17-18 och vi är 4 ryttar och en som promenerar. Men där är gott om plats så Figge och jag fortsätter med Oliveras öppnor. Idag provar vi i skritt att öppna några steg, direkt till halt i öppna formen och därefter några flera steg öppna. Svårt för både häst och ryttare men nyttigt! Vi utnyttjar hörnen och gör några volter i alla gångarter. Vi testar även lite förvänd öppna i både skritt och trav :o) Vi nosar även lite på kapitel 2 - slutor. 

När vi kommer till galoppen så tar det inte lång stund förräns Figge vänligt men bestämt tycker: Matte, vi racar lite på långsidan va? Nä inte nu: säger Matte så Figge håller sig i skinnet och när matte äntligen säger NU så drar han som skjuten ur en kanon! Men vi tar bara ett par långsidor så vi inte stör våra medryttare ;o) 

Torsdag 16/12: Underbar torsdagsträning! Tralalalalaaa....! Man kan lätt säga att arbetet med hörpasseringar gjort nytta under dagens träning. Figge var underbart pigg, vild och full av energi! Han måste ha samlat sig full utomhus i dagen snöstorm :o) 

Idag hinner vi med massor av olika övningar dvs öppnor, slutor, volter, galoppfattningar, travökningar, tempoväxlingar, minskningar och naturligtvis måste vi raca på ordentligt på långsidorna på slutet! Har man varit så duktig och samlat ihop sig och jobbat på så bra under hela ridpasset så bara måste man få sträcka ut lite innan man jobbar ner.

Nu har jag tänkt att Figge under alla helger ska vila från allt seriöst dressyrarbete. Vi ska i första hand rida ut och bara busa i snön... allt från att tolka till att bara busrida på något lämpligt fält, i andra hand blir det garrocha i ridhuset. 

Väldens bästa!!

Fredag 17/12: Vilar!

Lördag 18/12: Uteritt inplanerad så tillsammans med Deizel och SK så drar vi iväg redan innan kl 9 med välbroddade hästar och välklädda ryttare. Vi rider samma runda som förra lördagen men idag är det helt klart bättre väder och mycket mer snö :o)

Vinterns träningsläger är härmed inlett! Vi börjar med att jogga loss på välskottad cykelbana. Efter en liten paus får vi sedan rida igenom STORA höga snövallar för att komma in i skogen! Figges har kommit över sin skräck om att han tror han ska drunkna och plöjer sig nu fram genom alla snö utan att blinka (i alla fall med sällskap)!! 

V√§l inne i skogen blir det h√∂ga benlyftstr√§ning och n√§r vi √•ter igen kommer ut p√• sn√∂fri v√§g och pustar √ļt √§r h√§starna l√§ckert uppv√§rmda och pigga! Och s√• h√§r forts√§tter det! Underbart!! Trallalala!!

S√∂ndag 19/12: Annan uteaktivitet! All seri√∂s dressyrtr√§ning √§r som bortbl√•st! Figge och jag, Deizel och SK leker "fjortisar" som fotografen (min son p√• 20 √•r) uttryckte sig! √Ąr det sn√∂ s√• √§r det och √§r bara till att gilla l√§get!

Figges spanska blod svallade idag högt.... jättehögt!! Det har en liten tendes att göra det när han INTE får som han vill! Jag galopperar gärna mycket och länge men alltid i den takt och rikting JAG bestämmer! Vi hade idag lite delade meningar! Men det är så härligt att busrida så då får man räkna med att blodet svallar :o)

 

 

Mycket power!!

 

 

Lite mindre power!

 

Lagom power!

 

För h...vete mycket power!! "Ok, får jag inte gå fort framåt så går jag väl uppåt istället...!" sa Figge! Bara för att matte ville pusta och skritta lite...! Jag påpekade för sambon att jag måste nog köpa en ny spansk sadel.... ni vet en sådan där som man inte kan kasa av...! 

eXTReMe Tracker