Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro327.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 49

Måndag 6/12: Lätt skritt på plan mark utan snö så vi befinner oss i ridhuset. Vi skrittar i ca 35 minuter och utför olika mjukgörande krumilurer.

√Ąntligen har Figge f√•tt en liten egen namnskylt. Jag har letat l√§nge efter en annorlunda¬†och jag har fortfarande inte hittat vad jag s√∂ker men denna f√•r duga s√• l√§nge!

Tisdag 7/12: Vilar. Hovis bokade om till på fredag så jag och Figge går till ridhuset med en stor ficka full med godis och trixar lite!

Onsdag 8/12: Joggar igång och värmer upp till torsdagsträning. Vi jobbar med tempoväxlingar, balans, framåtbjudning och skolor i skritt, trav och galopp! Vi repeterar läxan och det funkar jättebra! 

Kom idag på att jag måste hålla om mjukt med benen hela tiden, lagom mjukt så Figge vet vad jag vill och får stöd. Tex så får inte min ytterskänkel i vänster varv ligga för slappt utan den ska mjukt men tydligt tala om att höger bogen inte ska flyta iväg.

Figge kändes fin idag, han hade visserligen inga myror i brallan när han stod i ryktspiltan men å andra sidan så var han pigg och glad att rida! Han och hans kompis Chico har kanske gjort slut på myrorna i hagen :o) 

Torsdag 9/12: Torsdagsträning för Fru Waaler. Vi tränar idag mycket i vänster varv. Vi jobbar med öppna och att Figge ska bjuda mjukt fram till bettet. Han ska ta stöd på yttertyglen och länga utsidan och mjukt böja sig för inner skänkel utan att ramla innåt :o)

Allt det här är så mycket lättare i höger varv oavsätt gångart!! Frågan är hur stor del JAG har i detta, att vi har det svårare i vänster varv. Jag helt på det klara med att jag är "högervriden" och skulle behöva blir lite mer "vänstervriden" istället. Men hur blir jag det?? Ska man satsa på en intensivkurs och bara träna i vänster varv ett tag, en vecka ellet två? Inte vet jag!!

I vilket fall så gick Figge superbra idag trots att han spungit ifrån sin ena framsko i hagen idag. Tur att hovis kommer i morgon. Vi fick idag till en riktig riktig bra samlad högergalopp och vi fick till ett par riktigt bra övergångar från galopp till trav. Tralalalaaa!

Fredag 10/12: Garrocha på snöig sandbana.... eller nåt! Det blev inget, vi vilade efter hovslagaren. Nu har Figge möjlighet till att ha 4 dubbar på varje hov :o) Nu han vi raca!!

Bästisen Chico och Figge delar lunch!

Lördag 11/12: Uteaktivitet! Tidig morgon och uteritt i regn tillsammans med SK och Deizel. Vi broddar på och jag kan meddela att 4 broddar på varje hov är toppen! Vi körde visserligen inte så det rök men det gick utmärkt att rida ute trots regn och bitvis mer eller mindre isgata! Vi var ute en timma och lyckades minsann hitta vägar så att vi både kunde trava och galoppera! Härligt!!

Söndag 12/12: Uteaktivitet inställd. Det blåste omkring sylvassa istappar trots sol och vackert väder. In i h...vete så kallt. Vi kryper in i ridhuset istället och leker med vår garocha-pinne.

Det förbereds till årets luciashow så det är miljöträning på hög nivå! Högtalarna skrålade, tjejerna bar in och ut en massa olika saker i ridhuset men när publiken började ramla in så packade jag och Figge ihop och gick hem! 

eXTReMe Tracker