Stallet

Blandade bilder

figaro308.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 47

Måndag 22/11: Vilar!!

Tisdag 23/11: Repeterar söndagens övningar och Figge kommer ihåg! Vi jobbar mycket i öppna i alla gångarter, även i galopp! Men det är svårt och som vanligt går det lättare i höger varv. Men innan ridpasset var över så fick jag i alla fall typ 2 språng i vänster. Men det var under förutsättningen att jag hade alla kroppsdelar på rätt ställe :o) Det var ett bra ridpass och nu har vi höjt ribban!! Tralalal!

Onsdag 24/11: Ridhuset igen, varmt och skönt! Vilket väder men idag regnade det i alla fall inte. Det var kallt och snöigt. Figge var pigg och till och med letade efter lite att "hoppa" kråka för! Tex JS och Nemo!!

I dag jobbade vi med bokstavsridning och då ska det hända nångot vid en bokstav, som tex en ökning, minskning, halt, galopp, öppna till nästa bokstav osv..! På slutet så racade vi på långsidorna och samlade ihop oss på kortsidorna. Kul!!  

Torsdag 25/11: Ledig dag från jobbet och torsdagsträning på förmiddagen för fru Waaler! Lika kul som alltid. Figge går lysande bra och får jobba på rejält! Jag måste hela tiden tänka på att Figge inte ska glömma att tänka framåt. För så fort han gör det så tappar vi massor! Han ska alltid tänka fram till bettet oavsett vilken övning vi gör. För när han väl gör det så blir övningen så mycket bättre och ger så mycket mer.

Hon tyckte även att jag kunde vara lite mer stäng mot honom för ibland så "fuskar" han och slutar jobba bara för att jag slappnar av. Och det håller jag med om, det är inte meningen att jag ska driva hela tiden utan han ska lära sig att fortsätta utföra den uppgift jag gett honom. 

Det är mycket öppna nu för tiden och så även idag. Fast idag fick vi på slutet till en riktigt bra öppna i vänster varv. Det är vårt svåra varv och det är här han tappar bjudningen framåt. Men de gånger han tänkte framåt hela tiden fick vi till de bästa öppnorna. Och så får jag inte glömma att jag ska ha lika mycket i båda händerna.

Figge fick även jobba på ordentligt i galopp i båda varven. Vi jobbade med fattningar och tempoväxlingar där det viktiga är att Figge inte slutar tänka framåt hela vägen in i avbrottet. Och vilka avbrott vi fick till då!!! Fick kloka bra råd till hemläxa!Tralalala...!

Fredag 26/11: Årets första vinteruteritt är avklarad! Det blåste kallt men det var så härligt ändå. Alla fyra(jag, Figge, TS och Freisan) var fyllda av energi när vi kom hem! Tralalala...!

Lördag 27/11: Garrocha stod det på dagens träningsschama. Om jag får säga det själv så tycker jag att vi börjar bli riktigt duktiga :o) Och idag kom jag på att när jag tränar garrocha kan jag samtidigt träna på den övningen som AC tyckte vi skulle träna, två flugor på smällen!!! Det börjar bli dax filma igen!! Tralalala

Söndag 28/11: Cavalettiträning för EF! Lika roligt som vanligt. Figge och Freisan hamnade i samma grupp och på grund av snöstorm så blev vi själva. Figge tycker det är kul med bommar och blir så pigg och glad. Idag hoppade vi studs för första gången och det gick lysande bra! Tralalala...!

Ikväll var det min tur att kvällsfodra! Säga vad man vill men man är alltid välkommen och visst ser det mysigt ut! Så här ser Figgestallet ut en vinterkväll i november :o)

eXTReMe Tracker