Stallet

Blandade bilder

figaro367.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 46

Måndag 15/11: Trimmar Figge hårboll som tydligen laddar för en vargavinter! Herregud vad långhårig han har blivit den stackarn. Han har helt klart för mycket päls när temperaturen ligger runt 8-10 grader. Och han är inte ensam om att sätta så mycket päls här i krokarna, nästan alla har gjort det. Hade det varit minusgrader tror jag inte det hade varit några problem men nu svettas han så det lackar direkt. Funderar allvarligt på att klippa honom lite, typ jaktklippning tror jag det heter.

I alla fall så har vi hela lilla ridhuset för oss själva och Figge går lysande bra redan på uppvärmingen. Han flåsar visserligen lite mer än vanligt men det hade jag med gjort med den pälsen.... :o) Vi jobbar idag ganska mycket med tempoväxlingar i alla gångarter mellan våra skolor i skritt och trav. I galoppen testar vi på att samla ihop oss så mycket som möjligt innan avbrott till trav och det går bättre och bättre.

Det är så roligt att rida men jag kan ju inte sitta där och fila i all onändlighet när Figge går så underbart bra. Så efter en ca 20 minuters uppvärming så jobbade vi i 10 minuter med lite svårare övningar och sedan så var det ridpasset slut....! Längar redan tills nästa ridpass! 

Tisdag 16/11: Idag blev det ingen svettövning för idag stod det Garrocha på dagens tränings-schema. Tycker faktist att vi blir bättre och bättre! Förutom att träna på sidförande övningar när vi drar pinnen efter oss och gjorde vändningar så testade vi på att backa. Själva voltarbetet i trav runt pinnen går riktigt bra, speciellt i höger varv för då håller man änden på pinnen på ett bekvämare sätt. Dagens plus var att vi tappade inte pinnen en enda gång :o)

Onsdag 17/11: Idag vilar sig Figge i form till morgondagens torsdagsträning eftersom matte är upptagen på annat håll!

Torsdag 18/11: Torsdagsträning inställs på grund av anledning :o( Inte kul! Så vi får träna själva men först så tränar vi med klippmaskinen som vi fått låna av LS. Eftersom morötterna var slut så fick jag muta honom med sockerbitar och det gick ju oxå bra! Så nu är tanken att vi ska luftträna klippning några dagar innan vi slår till och klipper på riktig! Halvklippning ska det bli och det ska bli så härligt!!

Dagens träning börjar lättsamt med lite mjukgörande krumilurer. Vi kör enhandsfattning i galoppen och inspirerar EO och Selma till att prova och Selma gick jättefint! 

När uppvärmningen är klar så övergår vi till lite mer seriös dressyr. Vi träna skolor i skritt och trav, vi övar på att öka och minska traven, vi övar på att galoppera samlat och lite ökat. Vi till och med gott resultat provar på lite galoppsluta i båda varven. Jättekul! Tralala!!!  

Imorgon ska Figge för första gången prova på sitt nya halstäcke eftersom det ska ramla ner typ massor av regn hela dagen!

Fredag 19/11: Det kändes sköt att luncha idag och se att Figge såg varm och go ut med sitt eget lilla tak Han var varm och go när jag tog in honom! Fy för farao vilket kallt spikregn det har ramlat ner hela dagen idag.

I dag hade Figge minst 4 myrstackar i varje ben. Det gick inte att stå still när jag skulle gör i ordning honom. Så det var att klä på honom fortast möjligast och ge honom ett rejält arbetspass.

Vi jobbar idag med massor av tempoväxlingar med 10 skritt, 10 trav, 10 ökad trav osv... vi jobbar med volter som ibland är rättställda och ibland lite förvända, vi jobbar med skolorna. Figge är som smör i solsken och det flyter på så bra. Vi fortsätter med ett rejält galopparbete, även här med tempoväxlingar, volter och början till sluta. Figge svettas rejält men han såg så nöjd ut när vi var klara så det här var precis vad han behövde. 

 

Vi tränade även med klippmaskinen som Figge tycker liknar en stor krokodil som äter upp bruna PRE pållar men det gick bra idag!

Lördag 20/11: Hade tänkt rida ut men det kom så mycket emellan så jag och Figge leker lite vilda västern i ridhuset lite i stället! Vi vill ju inte trötta ut oss i förskott för i morgon är det seriös träning för ny tränare. Det ska bli spännande!! Men vi hittade på lite mer, vi lekte med klippmaskinen och helt plötsligt så var Figge klippt!! Det gick jättebra för det var första gången JAG klippte och det var första gången Figge blev klippt! Fige stod helt stilla och med jämna mellanrum så kasserade han in en välförtjänt morot!

Nu blev det ju inte rakt och vi missade lite här och där men jag lovar att denna klippning är helt unik. Det är ingen halvklippning, jaktklippning . . . det är en Evisen-klippning :o) Men bäst av allt var att Figge glänste så fint där han var klippt!! Tralalala!!

Söndag 21/11: Idag provade vi på att träna för en ny tränare. Vi har visserligen tömkört för henne men aldrig ridit. Vad vill du komma med din träning och din häst frågade hon först. Och då fick jag ju säga det som jag bara drömt om .....att jag en gång i tiden vill kunna rida byten, piaff och passage! Ok sa hon och så bad hon mig att börja rida lite själv.... och oj vad nervös jag blev!!

Ok, sa hon efter en stund. Figge är mjuk och avslappnad men behöver helt klart fotstätta att stärka bakdelen. Så vi fick prova på rejält svåra övningar! Vi fick jobba mycket i öppna i alla gångarter. Det var riktigt svårt men otroligt nyttigt för oss båda.

Det var roligt men samtidigt lite förvirrande för jag tyckte inte att jag red så bra men som AC sa så är det ingen mening att vi här och nu ska träna på det ni kan, ni ska prova på nytt och höja ribban! Och det är ju helt rätt!! Så nu har vi ny hemläxa att träna på till nästa gång!!

eXTReMe Tracker