Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro821.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 45

Måndag 8/11: Vi tar idag ett enkelt litet dressyrpass för att mjuka upp eventuellt stela muskler.... men de enda stela musklerna jag hittade är de som sitter på min kropp :o) Figge känns fin idag!!

För övrigt så tror jag att Figge börjar kvalificera sig till att få vara med och tävla i Mullebloggen om Årets Luddöra. Har hört att det ska bli tävling där om några månader :o)

Tisdag 9/11: √Ėsregn mer eller mindre hela dagen s√• det var ett m√•ste att¬†vara snabb och f√• p√• prylarna f√∂r att¬†hinna med ett pass inomhus. Vi har visserligen en perfekt uteridbana men n√§r det regnar sm√•spik √§r det inte kul att rida ute!

Idag genomför vi ett ganska seriöst dressyrpass. Vi värmer upp i skritt med massor av olika krumilurer åt alla möjliga håll. Nu börjar vi få så bra komunikation att det räcker med att jag flyttar mina axlar och höfter för att få en öppna/sluta. Långt ifrån perfekta men det kommer de att bli så småningom :o) Figge känns mjuk, fin och följsam från första sekund!!

Vi fortsätter uppvärmingen med att lufsa runt i kravlös trav och galopp innan vi tar i tu med de "avancerade" övningarna! Idag jobbar vi lite med att några steg samla traven så mycket vi kan utan att det blir någon spänning i Figge eller mig. Detta är jätteintressant tycker jag för ju mindre och lättare hjälper jag ger ju mer samlar Figge ihop sig :o)

I galoppen så tänker vi idag sluta några steg från långsidorna och sedan rakt fram! Jättesvårt för både mig och Figge men så fort jag har ordning på min kropp och ger rätt hjälper så visar Figge helt klart att han kan!! Det är som vanligt jag som stoppar men har man en sådan petig personlig PT så som jag har så ska man väl lära sig någon gång :o)

Här ser vi TS och Freisan från söndagens uteritt. Freisan är för gooo! Hon går alltid sina egna vägar och de följer absolut ingen som helst logik. Här är hon återigen på väg rakt ut i skogen för att undersöka något spännande hon råkat se :o)

Onsdag 10/11: Vi tar endast en liten tur på uteridbanan idag och i slutet fick vi rida i lite kallt småspiksregn. Dagens teama var idag små övningar med garrocha-tänk. Så vi tränar idag på framdelsvändningar och bakdelsvändningar för när vi jobbar med pinnen så måste man ju kunna vända på minsta möjliga 5-öríng. I galoppen så testar vi idag på att samla ihop oss lite mera än vanligt på rakt spår för att sedan öka på lite igen efter några språng. Så nu känns vi laddade och klara inför morgondagens torsdagsträning!! Tralalal!

Torsdag 11/11: Torsdagsträning för fru Waaler! Tralalala la lala la laaaaa......!!! Jag har den bästa hästen :o) Figge jobbade så svetten lackade men det är så svårt att förklara! Det bara flyter på så där underbart härligt! Tralalala....!

Fredag 12/11: Av rent egoistiska skäl har idag Figge fått ett halstäcke. Detta ska användas vid väl valda tillfällen då matte av någon anledning misstänker att Figge skulle kunna utöva gyttjebrottning med sig själv då eventuell tidsbrist kan förekomma!

Idag var planen att Figge skulle springa i cirklar helt kravlöst för att få jogga loss sin kropp utan ryttare. Men det blev inte mycket till cirklar.... det var mest ovala pyttevolter runt mig och morötterna så vi la ner den verksamheten! 

Lördag 13/11: Lite så där plötsligt så bestämde jag mig för att Figge och jag skulle åka till GV och raca!! Vi får sällskap av Catha och Norrman den vite som ser ut så här...!

Och är man i GV så måste man rida till papegojbacken :o) Där laddade Figge på så rejält att han sprang ifatt Norrman!!?! Men sedan blev det fart på den morgontrötta vita och då har spanjacken inte en chans!

 

En nöjd Figge med ryttare tackar Catha och Normann för en härlig tur!! Vi hälsar gärna på igen!

 

Söndag 14/11: I dag får Figge vila så han tillbringar sin dag med att utöva gyttebrottning med sig själv. Det är just sådant här Figges matte vill slippa med hjälp av ett halstäcke! Figge ser i alla fall nöjd ut!

eXTReMe Tracker