Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro361.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 44

M√•ndag 1/11: √Ąntligen √§r vilan slut och jag f√•r rida lite p√• min lilla √§lskade raggsocka!! Det tar den stund att skrapa fram Figge som levt vildh√§stliv de senaste dagarna! Han √§r s√• st√∂v-dammig att st√∂vet det h√§nger som klasar i p√§lsen! S√• var han inte i p√§lsen f√∂rra √•ret....!

Vi tar ett ganska lättsamt pass i ridhuset och börjar med att värma upp med lite olika krumilurer. Vi fortsätter sedan i trav och till en början så känns det som om Figge fortfarande finns kvar i semesterbubblan. Jag trodde han skulle vara pigg!! Men när vi galopperat så vaknar han till lite :o)

Idag bjöd faktiskt Figge på en härlig trav där jag känner hur han lyfter hela sin rygg....!!! Det kändes jättehäftigt!! Kanske kan det vara så att han gillar att jag har uppdaterat hans sadel :o) Det var i alla fall härligt att få rida igen och jag tror att Figge tycket det var härligt att få jobba lite igen! Tralalalaaa....!!

Tisdag 2/11: Idag värmer vi upp med en övning som vi inte använt på länge, 10 skritt, 10 trav, 10 skritt osv...! Vilken skillnad det är nu, vi kan klara detta riktigt bra faktiskt. Vi jobbade ganska länge med denna övningen och Figge blir så mjuk, följsam och uppmärksam! Häftigt! Vi testade även i galopp, 10-15 steg i trav och ca 10 galoppsprång! Här har vi mycket att öva på men det är en bra övning med massor av övergångar som stärker! Trallslala..!

Onsdag 3/11: Vaknade i morse och hade inte en aning om att dagen skulle slutas med Figges om min första hoppträning!! Så med snabba ryck måste vi svida om till ett hoppekipage :o) Vi gör vårt bästa och glider in i ridhuset påpaltad med ordentliga strykappor och dressyrsadel till figge och hjälm och ninja-turtleskal till mig :o)

Som vanligt tar Figge det hela med ro och gör sitt allra bästa! Det var riktigt längesedan jag hopptränade och det var riktigt kul! Trallala!! 

Torsdag 4/11: Nybadad och fin med glimten i ögat står Figge Grand Prix redo för kvällens torsdagsträning!! Tralalala...!

Skulle kunna sammanfatta kvällens träning enkelt...UNDERBART!!

 

Men jag bara måste ....! Vi tränade i dag till en början med focus på att ryttaren skulle bara tänka på ryttarens kropp och det gillar Figge för då sköter sig matte som bäst för hon kan inte göra två saker samtidigt :o)

 

Ryttarens armbågar var tex lysande bra idag och eftersom de låg något så när på rätt plats fick vi som bonus även hyffsade händer. Alla benmuskler skulle vara mjuka utan spänningar och fram för allt skulle inte rumpan vara spännd i tid och otid!!! Så med fortsatt focus på sig själv skulle vi börja med olika krumilurer längs långsidorna, öppna på första halvan, volt och sluta på andra halvan!  Och det var här det hände, mitt i en sluta! Jag känner hur Figges rygg bara lyfter och blir så rund och fin samtidigt som han suger tag mjukt framåt nedåt :o) Nämnde detta i måndags då jag fick några steg då och då men idag fick jag riktigt många flera gånger :o)

 

Resten av lektionen är som i en lycko-dimma men om jag minns rätt så tränade vi nog på galoppfattningar..... tralalala..!!

Fredag 5/11: Jag tar ledigt idag och stör mig inte när jag äter: sa Figge!! Okey då: sa matte och åkte hem för att städa istället.... :o(

Lördag 6/11: Garrocha stod idag på tränings-schemat! Nu mera så bär vi med oss den långa "pinnen" direkt från stallet och i dag hade vi tur för det var folkt i ridhuset som kunde öppna när vi kom!

Det gick helt klart lite bättre idag än förra gången. Nu var det ju ett tag sedan och vi båda behövde repetera för att få till det lite. I dag tappade vi i alla fall inte pinnen en enda gång! Tralalal...!

Söndag 7/11: Tillbaka efter en underbart härlig racer-runda på 2 timmar tillsammans med TS och Freisan! Ryttarnas energi-konto är proppfulla och hästarna är nöjda och glada!! Man kan inte bli annat än glad när man ser detta....!! Och jag tänker inte tala om vad vi gjorde bakom kröken..... :o)

Figge han blev något häpen och förvirrad för han trodde att kunde denna rundan!! Men den såg inte alls ut som förra gången och det hängde ingen mat kvar i träden heller! Torra kvistar kan man vara utan....!

Det var ett tag sedan vi var på tur och alla Figges myror var på plats så nerverna var idag till en början väldigt känsliga! Det blåstes och frustades åt allt möjligt! Vi gjorde flera snygga undanglidande namnövrar bland annat för en död blå cykel som låg i ett dike mitt ute i skogen och en för Stene med det gröna håret som låg och lurpassade bakom en krök! Och för att inte tala om det osynliga spöket som alltid äter upp bruna PRE-hästar som råkar ligga sist!!

 

Men allt sådan där extra-sprall försvinner när man får "rasa" av sig lite. TS och jag kände oss som äkta fjortisar när vi fräste fram på grusvägarna och kom hem med hästar som varit rejält svettiga :o)

 

En nyduschad och nöjd Figge som till och med tar en paus i ätande bara för att posera för matte!!

 

eXTReMe Tracker