Stallet

Blandade bilder

figaro227.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 42

Måndag 18/10: Dessyr på ryttaren. Idag har jag möte med min PT Figge och vi lägger idag total focus på ryttarens sits. Vi mjukstartar i skritt och jobbar mycket med öppna och sluta. Här upptäckte PT att ryttares vikthjälper är totalt fel när det ska flyttas undan för vänster skänkel och när väl ryttaren uppfattat det meddelandet så fungerade både öppna och sluta klart mycket bättre, även i trav!!

Nästa brutala upptäckt var att ryttaren lutar sig framåt inåt i vänster galopp.... känns som om jag skrivit just detta tidigare.... och frågan är då varför har ryttaren glömt bort det ?? Nåja, PT talade vänligt men bestämt om att ryttaren SKA räta upp sig och nästan tänka på att sitta på höger bak i vänster galopp för då blir det rätt och Figge får så mycket lättare att följa med runt inner skänkel!!

Det var ett ganska lätt men ett mycket intressant ridpass idag och ryttaren har fått med sig 2 viktiga hemläxor!

Tisdag 19/10: Figge PT fortsätter sin stenhårda utbildning av sin ryttare. Så idag fortsätter hans ryttare att focusera på gårdagens AHA-upplevelser. Vi mjukar upp på samma sätt, dvs med öppna och sluta i både skritt och trav men idag lägger vi även till början till skritt-piruetter.

I galoppen övar vi på att fatta höger galopp och eftersom jag sitter bättre så fungerar det helt klart bättre. Petigie Figge är dock fortfarande lite skeptisk på att hans ryttare har fattat hur man ska göra.... :o) Idag spänner vi bågen lite och provar på början till förvänd galopp. Figge gick lysande bra och gör som vanligt sitt allra bästa.

För övrigt så försökte jag att inte låta tyglarna bara rinna igenom fingrarna hela tiden.... har en tendens att helt plötsligt sitta med händerna i armhålorna och då är det svårt att styra kan jag meddela.... !? 

Onsdag 20/10: Vilar. Vi trippar ner till ridhuset och leker lite på lång lina. Vi travar på några bommar som råkar ligga i vägen, vi tränar på lite sidpass och så bara busar vi lite på volten. Och då passade Dubai som håller på att sättas i gång på att hoppa i luften med sin ryttare :o) så det var bäst vi att vi taggade ner lite.

Torsdag 21/10: Torsdagsträning!! Alltså, tänk att alltid avsluta sin ritt och känna "fy fan vad bra det gick" varje gång!! Så är livet med Figge faktiskt! Det är nog endast 2 gånger som det skurit sig mellen mig och Figge när vi dressyrat och ena gången var dagen efter nyårsafton... förmodligen ryttarens fel :o)

Idag tränar vi framdelsvändningar, skänkelvikning och många galoppfattningar, lite förvänd galopp och avbrott från galopp till trav! Skänelvikningarna satt som en smäck idag!! Figge flöt på och trampade över samtidigt som han bjöd på framåt nedåt, var lagom ställd och ganska avslappnad. Det fattas lite avslappning men den kommer nu när vi fått kläm på hur man ska göra :o)

Galoppfattningarna gick riktigt bra bara för att matte nu vet hur man ska tänka varje gång, dvs vikten ska ligga på rätt ställe!!! Den förvända galoppen är riktigt svår men Figge och matte gör tappra och ganska lyckade försök! Här saknar vi styrka, koordination, balans och avslappning men det är bara till att prova-på lite då och då! Och efter några gånger så kom vi även på hur man ska genomföra ett avbrott från galopp till trav på ett bättre sätt! Det går liksom inte att bara ramla iväg in i traven helt obalanserat :o) Tralalala... !

Fredag 22/10: Idag tar vi en liten skritt runda tillsammans med Chico och Harry. Harry håller på att sättas igång och det var hans första skritt-tur på länge. Jag och Figge höll oss på väldigt behörigt avstånd sist :o) Allt gick bra men min utiskt längst bak kan jag meddela att Harry såg ut som om han skulle sprickan ut i bus och bock när som helst! Nu ska Figge ta det lugnt ett tag och pusta från allt seriös ridning!

Lördag 23/10: Figge vilar. Fick idag rapport om att Figge legat ner i hagen. Att Figge ligger och vältar sig i leran är inget ovanligt men att han ligger ner en lång stund är ovanligt. Och han hade lagt sig så att täcket låg snyggt och prydligt under hela sidan så han var inte ens lerig. Så jag tar tempen på Figge för att vara säker på att allt står rätt till och det är den!

Vi trippar ner till lilla ridhuset med hela skottkärran full med leksaker... eller i alla fall 3 st! Stora bron, en pressäning och lite koner! Så vi leker lite och Figge visar helt självmant att han är pigg och glad och lägger av några rejäla bock och bus-språng!  

S√∂ndag 24/10: Idag drar vi p√• en ca 1¬Ĺ timmes skrittrunde med vissa pyttesm√• inslag av lite trav och galopp. Coola Freisan g√•r f√∂rst och Figge hamnar sist bakom lilla¬†Mulle ala 180 cm och faller in i sin "bubbla" och tycker livet √§r tr√•kigt.. skritta ....hur kul √§r det: s√§ger Figge med hela sitt kroppspr√•k... det √§r som att titta p√• n√§r m√•larf√§rg torkar!!

Mulle däremot minns nog förra helgens racer-runda och börjar redan på stallplanen med små tjolahoppsan-steg :o) Dessa steg ser jätteroliga ut bakifrån kan jag meddela... speciellt eftersom Mulle är så stor och inte alltför smidig ännu. Mulle tyckte oxå att det var urtrista att skritta mest hela tiden.

Men lite trav och galopp blev det och då vaknade Figge från sin bubbla och förvandlades till en PRE-V8! Jäklar vad laddad han blev och han bjöd på alternativa gångarter som liknade någonting mellan studs, piaff, passage och galopp. Undrar hur detta ska sluta.... för han ska vila och ta det väldigt lungt ytterligare en hel vecka!! :o)

eXTReMe Tracker