Stallet

Blandade bilder

figaro803.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 41

Måndag 11/10: Figge får börja dagen på SPA. Han blir ordentligt tvättad och masserad med en handuk för att torka snabbare, får äta eftermiddagsfika medans han torkar i sin fleece-pyamas. Där efter så blir han ordentligt borstad och får både svans och man välsprayad med glansmedel. 

Dagens träningspass är idag ganska lättsamt men inte enkelt för varken Figge eller mig för vi tömkör! Matte har svårt att hålla reda på tömmarna medans Figge har svårt att förstå vad matte håller på med! Men idag kunde vi faktiskt flera gånger till och med byta varv utan att trassla ihop oss :o)

Tisdag 12/10: Trimmar lite på sandbanan. Vi värmer upp med focus på öppna och sluta i skritt! Vi jobbar vidare i  trav med samma uppgifter och han blir pigg och uppmärksam. Mellan varven så rider vi lite ökad och minskad trav för att öva tempoväxlingar! Vi jobbar även på att lyssna på sidförande hjälper.

Vi rider även igenom LB:2 programet och när det var klart så kändes det som om jag glömt något så jag red det inte igen... vore ju dumt om jag lärde mig fel :o) men när jag kollade så hade jag ridit rätt!!

Onsdag 13/10: Redan från början känns allt toppen och vi fortsätter idag på gårdagen teama dvs öppna och sluta i både skritt och trav. I galoppen har vi focus på att samla ihop oss och vi lyckas riktigt bra ibland. Som avslutning så passar vi på att köra några sid-pass över utlagda hoppbommar så visar vi hopphästara att man kan gå på vattenmattan både på längden och bredden :o)

Torsdag 14/10: Torsdagsträning för fru W tillsammans med EO och Selma! Idag jobbade vi med tempoväxlingar avsett vilken övning vi gjorde. Enligt fru W kan man lägga in en temopväxling när som helt! Och jäklar vad uppmärksamm och vilket framåtbjud vi fick! Vi jobbade vidare med skänkelvikningar, öppna och att öka några steg.

I galoppen så började vi med vårt svåra varv... vänster varv. Här skjuter Figge in rumpan hela tiden så vi behöver tänka lite öppna här för att komma rätt! Alltså.... här har jag hemläxan till nästa gång! För övrigt gick det lysnade bra!! Trallalala...!

Fredag 15/10: Värmer idag upp helt oseriöst :o) Idag är det träning med pinne! Fast om jag ska vara ärlig, så trots att det kan se helt oseriöst ut så är det riktigt seriöst svåra övningar! Att kunna skritta eller trava runt pinnen på en RUND volt är skitsvårt, och håller man i en lång pinne i marken så märker man direkt när volten är skev :o)  

Lördag 16/10: I härligt solsken är vi en hel flock som ska rida ut!! 5 stycken! Förutom Figge och Freisan så får vi idag sällskap av stallets strösta häst Mulle, vimsiga Selma och coola Replay. Figge tar täten och idag växer han med uppgiften och traskar utan att blinka över bron! Nu är det inte själva bron som är otäck.... det är det lilla järn-strecket som binder ihop bron! Hur Figge tänker här är svårt att förklara för det kan lätt dundra förbi stora lastbilar utan att han bryr sig! Men matte är glad att Figges järns-streck-skräck är borta :o)

Vi hade tänkt rida lilla rundan eftersom Mulle är lite orutinerad men det blev den stora på 2 timmar bara för att vädret var så fin, hästarna var så pigga och alla ryttare var så sugna! Både Selma, Figge och Mulle tyckte det var så kul att de var tvugna att hoppa lite kråka så att ryttarna skrek! Frisan hoppade nog inte kråka men hon dundrade på som bara tusan och undrade varför hon och Figge inte fick leka som de brukar, dvs de fick inte ligga i startblocken och tävla om vilken som var startsnabbast....! Replay var den enda som tog det hela med samlat lugn! Här är vi på hemväg med nöjda ryttare och hästar!!

Söndag 17/10: Funderade i dag länge och väl om jag skulle lägga in en ledighetsansökan eller inte. Det blev lite mitt emellan. Vi tömkörde! Det börjar bra och vi kan byta varv flera gånger utan problem. Vi travar i båda varven och sedan så vet jag inte vad jag gjorde för tokigt men så fort jag råkade tappa koncentrationen i en hundrades sekund så vände Figge in mot mitten och ser skitnöjd ut och vi är ihoptrasslade....! Och så gjorde han flera gånger, fast bara i vänster varv...! Fast dess i mellan så gick det riktigt bra.

eXTReMe Tracker