Stallet

Blandade bilder

figaro432.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 40

Måndag 4/10: Figge har idag en välförtjänst vila av alla hjärnceller och muskler! Första svängen runt de tre tunnorna är lätt..... resten är skitsvårt :o)

Tisdag 5/10: Vi b√∂rjar med l√§tt slappjobb med stor koncentration p√• ryttaren. Idag √§r det¬†focus p√• ryttarens kropp. Jag klurar, analyserar och prova lite allt m√∂jligt. Var och hur ska jag sitta?¬† Hur mycket sk√§nkel beh√∂vs? √Ąr jag avslappnad i h√∂ft och b√§cken? √Ąr jag mjuk i handen... osv! Var n√§mligen och tjyvlyssnade p√• YG ig√•r och det pratades bla¬†om sittben s√• jag var tvungen att prova.

Figge gick riktigt bra när matte äntligen testat klart allt möjligt. Kom idag på att jag inte får tappa kontakten med yttertyglen och samtidigt inte luta mig en endaste millimeter inåt när vi ska fatta höger galopp för då blir det fel. Matte red faktiskt ganska bra i galoppen på slutet :o) Det är så härligt när man kan sitta där och känna att man är avslappnad i höft och bäcken och att benen bara hänger mjukt avslappnat vid sidorna och jag behöver inte sitta och driva utan han galopperar själv. Tralalala....!

Rasta - Figge är i alla fall som vanligt igen. Han fäller som ett ösregn men det verkar som om B-vitaminerna börjat hjälpa upp hans humör för nu har han fått tillbaka sina myror när han står i ryktspiltan :o) Jag har mentalt pendlat mellan om att han inte var ok eller att han helt plötsligt blivit "väluppfrostrad"! Jag älskar att hans myror är tillbaka för nu vet jag att han är OK! 

Onsdag 6/10: Lite mindre slappjobb och lite mer seriöst jobb. Matte fortsätter att focusera på höfter, bäcken, ben med tillhörande muskler som inte ordentligt kan fatta att de ska vara avslappnade....*stön*! Figge sköter sitt jobb och talar som vanligt bestämt och brutalt om när matte inte sköter sig! 

Idag var Figge klart mycket mer uppmärksam när matte använde sig av små små hjälper. Skitkul! Och vad galoppen är rolig nu!! Jag bara sitter där och åker med mjukt och fint . . . ! Vi jobbar lite med att samla ihop oss lite både i trav och galopp för att därefter göra en ökning. Vi försäker även att samla ihop oss snyggt efter en ökning men det får vi inte till ännu :o) Däremot så fick vi idag helt överaskande till ett galoppbyte! Tralalala....!

Torsdag 7/10: Torsdagsträning för EF och med Fuego XII på näthinnan så kan det bara bli bra! Figge, med tillhörande matte, arbetar på som i en dröm :o) Figge är redan från början med på noterna för han är uppmäksam och underbart arbetsvillig! Tror att Figge tycker att torsdagsträningarna är lika roliga som matte som sitter och ler mest hela tiden!  

Idag jobbar vi med skänkelvikningar och att fatta många förvända galopp-fattningar! Vi provade att fatta förvänd men Figge upplevde det som lite förvirrande (eller så var det matte som var förvirrad :o) Så vi jobbade med att fatta rätt galopp istället. I vilket fall så var det ett underbart ridpass! Tralalala....

I part 3, ca 13 minuter in i filmen börjar Fuegos fina ritt!!

http://www.topdressage.tv/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=1920

Fredag 8/10: Träning med pinne? Nä, för idag lägger matte in en ansökan om ledighet på grund av kalas. Figge beviljar den mot en stor portion morötter och lite extra hö!

L√∂rdag 9/10: Uteritt med TS och Svarta Damen och vi drar p√• en lagom tur. Den √§r visserligen 1¬Ĺ timme l√•ng men den inneh√•ller ett par riktigt l√•nga skritt-str√§ckor. Vi f√•r ju inte k√∂ra slut p√• dom f√∂r det ska ju tr√§na cavaletti i morgon :o)

Som vanligt taggar de här två godingarna varandra på ett härligt sätt och trots att vi ofta ligger jämte varandra så lyssnar de oftast på vad deras mattar säger!! Hmmm oftast..... ! Jag hade idag satt på ett tjockare skydd (fårskinn) på sidpullen för att nosremmen skulle bli mindre skarp.... men den fick jag ta bort för under dagens tur för Figge stack när det började hetta till lite :o)

Bitvis såg det ut så här:

 

Söndag 10/10: Cavalettiträning för EF. Lika roligt som alltid! Figge tuffade på riktigt bra tycker jag! Det märks att han blivit både stadigare och starkare! Det kommer kanske en liten filmsnutt senare! Tralalala...!

eXTReMe Tracker