Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro296.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 39

Måndag 27/9: Träning med pinne.... kanske :o) Nä... det blev ingen träning med pinne på grund av att sandbanan kryllade av uppnästa "snorvalpar" från hela länet som skrittade fram och skulle träna till Future Riders. Det retar mig att folk inte kan ens hälsa när de rider på en främmande ridbana och än mindre se till att akta sig för vi andra som tränar! Grr....! Jag kanske skulle tagit fram pinnen bara på ren jäkelskap och galopperat runt med den och låtsas fånga vilda tjurar! Då hade de nog flyttat på sig ganska kvickt :o)

Nåja....nog om det! Det var en energilös och orkeslös matte som idag åkte runt på Figge. Fast Figge är ju bara bäst på att fylla en med energi så efter ens stund så jobbade vi minsann på ganska energiskt båda två! Idag fick vi till jättefina tempoväxlingar i både trav och galopp! Tralala... och Figge kändes underbart fin och mjuk idag! Precis som vanligt!!

Tisdag 28/9: Lite piff och puffträning! Nä, igen piff och puffträning idag! Tvärt om faktiskt. Som uppvärmning så busade runt lite tillsammans med EO och Selma för hon hade byggt lite cavaletti och och sockerbitshinder :o) Matte är fortfarande orkeslös och trött...!

Sedan så tränade vi lite med garrocha-pinnen! Den är verkligen lång... 3.95 m, ca 13 ft. Figge är inte det minsta rädd för den! Skönt! Tycker det gick bra, trots att det var första gången som vi tränade med rätt längd på pinnen. I skritt övade vi på att vända inåt mot pinnen för att byta varv, vi övade på att dra pinnen efter oss i båda varven, och så övade vi på att galoppera när jag höll pinnen i luften i båda varven. I vänster varv gick det bra men inte i höger varv :o)

Det är nu våra (läs mina) brister syns tydligare :o) .... vi hade svårt att fatta rätt galopp och vi hade svårt att hålla en bra galopp. JAG sitter som en kråka....! Grr....!

Onsdag 29/9: Helt (o)seriös träning i ridhuset. Värmer upp oss med enhandsfattning i alla gångarter. Passar på att utnyttja bommar och hinderstöd när de bygger inför kvällens hoppträning och får till en bra sidpass för höger skänkel, det gick lite svårare åt andra. Det blir lite småbus så vi fräser på lite på långsidorna. Ett lättsamt pass!

Torsdag 30/9: Torsdagsträning! Tränar i dag för fru W tillsammans med EO och Selma! Så kul är det och i dag får vi träna på bakdelsvändningar, öppnor, skänkelvikning och galopp!

I öppnorna och skänkelvikningarna så glömmer Figge bort att man ska bjuda på framåt så han bromsar i stället! Så har har vi massor att öva på!

Galoppen är klart bättre än förra gången vi tränade. Nu orkar han bibehålla galoppen längre och jag behöver inte driva hela tiden. Konstigt nog så hade vi idag lättare att samla ihop oss lite i höger galopp....? Det brukar vara tvärt om! Längtar redan till nästa gång :o)

Fredag 1/10: Racer-runda önskas och så blev det. Nåja, inte en rejäl racerrunda men ändå en härlig en tillsammans med TS och Svarta Damen. Vi har så kul och vi är poppfulla med energi när vi kommer hem.

Kommit på att Figge börjar bli lite ouppfostrad.... han gör inget annat än letar mat när vi är ute på våra turer. Han till och med försöker äta i farten..... och jag kan meddela att han INTE ännu har lärt sig att i trav kunna fånga diverse grenar och löv som råkar hänga i inom lagom räckhåll, men han jobbar på det. Här, ett försök att äta löv i skritt, i nerförsbacke...

Lördag 2/10: En lagom lätt slapprunda bestående av träning med lång pinne!! Det är kul, men svårt! Idag provade LN och Lilleman oxå! Jag tycker minsann de kan köpa sig en egen pinne så kan vi träna ihop :o) Hade kameran med idag och TS var snäll och fotade lite!

 

 

 

Söndag 3/10: Vi ska på utflykt!! Tralalala! Vi åker ända till Kyrkult och vägen dit är 1 timme lång..... speciellt när kartläsaren lurar in oss på fel väg! Hemvägen blev rätt och då var vi hemma på ca 35 minuter!! Men vad gör det!!

Inte visste jag att man "hoppade" in hästar på Working Equitatíon-kutd?! Det är i alla fall vad jag och Figge gjort idag.... förutom att provat på en massa andra roliga saker, vi har tex kört fort i får-fållan, kört paralellslalom, spetsat bollen, övat på repgrind och  gått över en liten bro! Tack LS för att du följde med idag och för alla fotona du tog!!

 

Lite synd att tränaren råkar stå framför! Men rätt snyggt ändå för matte är rejält ringrostig och lite feg :o)

 

Detta kräver stor koncentration.... och den gången så åkte bollen ner!!

 

Velodrom-volten :o) Den var minsann svårare än vad man kan tro.  Som avslutning så "tävlade" vi. Vi skulle rida banan så fort vi kunde och det gjorde vi..... Det gick så där! Vi var lite trötta så matte red fel väg, och så krockade vi lite med ett hinderstöd som bara dök upp lite plötsligt när vi försökte galoppera i parallellslalomen.... men vi hoppade hindret fint :o) Detta ska jag helt klar prova igen :o)

eXTReMe Tracker