Stallet

Blandade bilder

figaro371.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 38

Måndag 20/9: Mjukar upp Figge med lite dressyr! Vi jobbar med lite skolor, framdelvändningar, galoppfattningar och ryggningar. Framdelvändningar gick idag riktigt bra, han var energisk och trampade på runt. Ryggningarna är snart på gång liksom våra små galoppfattningsövningar. Men jag blir så trött på mig själv....vi behöver inte öva för Figges skull för han kan.... det är bara jag som har problem med min kropp! Grrr... vad han är sträng!!

Men idag var faktiskt även jag lite sträng när jag ville att Figge skulle flytta sig lite undan för vänster skänkel och han bara låtsas att han inte märker det! Han gör så ibland....! Jag tryckte till lite mer ordentligt med skänklen och han blev så tvärförbannad att han till och med stampade med foten. MEN när jag strax efter bad om samma ska så jäklar jobbade han på och flyttade sig. Kan Figge ställa stenhårda krav på mig så kan minsann jag ibland ställa lite på honom :o)

Tisdag 21/9: Idag tar vi ett ganska lätt ridpass på sandbanan. Figge kändes lite seg idag... hoppas att han bara har en dålig dag! Ska skaffa fram lite B-vitamin för man kan ju blir lite trött av att sätta vinterpäls. Men idag fick vi får hittils bästa ryggning och helgens skogstur är planerad!

Onsdag 22/9: Tömkörning! Eller jag ska kanske säga, försök till tömkörning :o) Det är svårt men kul! Det var riktigt längesedan sist men vad han har ändrat sig!! Det blev ett litet lätt pass och idag upplevde jag Figge som lite piggare än i går!

Torsdag 23/9: Torsdagsträning för EF = kul! Idag så jobbade vi med tempoväxlingar med så små hjälper som möjligt. Vilket innebar att Figge och jag i trav några steg skulle samla ihop oss så mycket som möjligt och därefter tuffa på i en eldig spansk ökning :o) Kom på att om jag sträcker på mig extra noga när vi skulle samla ihop oss så gick det bättre! Figge gick lysande bra och gjorde som vanligt sitt allra bästa.

Magic fingers IsisL är inbokad på söndag. Hoppas att mitt pass i domartornet slutar enligt beräkningarna för ca kl 12 kommer hon och känner över Figge! Han är inte riktigt som vanligt. Jag tror han har busat i hagen och hoppat kråka och hamnat lite tokigt för det känns precis som i vintras. Det är inte alls på långa vägar lika mycket som i vintras men det är en känslan jag har och jag tror att det är något som stör honom. Jag tror jag vet vart det sitter.... ska bli spännande och se om vi känner likadant :o) Figge var sååå lycklig när hon i vintras var och låste upp hans kropp! 

Fredag 24/9: Vänder uppochner på Figges värld och skrittar E:22:an baklänges!!! Och till råga på allt så hade de röjt längs vägen så där låg uppochnervända löv på helt otippade ställen! Spännande värre!

Figge kändes pigg, glad och traskade på helt obehindrat med stora långa steg och gårdagens känsla var som bortblåst! Skönt!! Men Figge ska ändå få en omgång av IsisL bara för att vi ska vara på den säkra sidan :o)

Lördag 25/9: Råkade ni idag få se något brunt med röda och gula fartränder så var det Figge och Svarta Damen som var på racertur!!

Först så värmer vi upp stillsamt genom rondellen....

 

 

..... drar vidare f√∂rbi MacDonalds,¬†under E:22:an bort mot trafiklyserna. D√§r f√•r vi faktiskt √∂va lite WE f√∂r vi m√•ste helt klar trycka p√• knappen s√• vi f√•r GR√ĖN GUBBE!!

Sedan så glömde jag bort att fota den härliga rundan.....!! Men det får vi redovisa en annan gång istället!

En mäkta stolt Matte kan i alla fall meddela att Figge har klart mycket bättre kondis än vad jag trott! Men han har ju å andra sidan i sommar haft bra läromästare i GV :o) Figge racade även denna veckan "skitarna" ur sin följeslagare som denna gången är Svarta Damen! Hon blev så himla trött ett tag att hon bara stannade och sa flämtande: Vi vilar lite va!!!  Men efter ett ganska långt skrittpass så hämtade hon sig och piggnade till igen den sita biten hem. Det var en härlig runda med perfekt väder.... med regnet hotandes strax ovanför huvudena.... för då är det inte så många som är ute och "promenerar" och stör vår framfart på galoppsträckorna :o) Tralalala...!!!

 På väg hem och vi har nyss tränat WE vid trafiklyserna.

Nu ska vi bara genom tunnlen och så är vi snart hemma igen!

Söndag 26/9: Figge får idag en omgång av mjukgörande fingrar över hela kroppen! Skönt! Han hade lite spänningar, främst i nacken där jag trodde det satt och dessa ska förhoppningsvis vara som bortblåsta nu :o) Efteråt, på vägen tillbaka till hagen så frustar han på den lilla sträckan säkert 25-30 gånger!! Och nu i efterhand så kan jag erindra mig om att han har faktiskt inte under de senaste veckan inte frustat lika mycket som han brukar! Ska lägga detta på minnet för det är ju en ledtråd till att något inte står rätt till!

Hade en plan på att prova min nyinköpta långa pinne idag ....... men ryttarens energi är totalt slut så Figge får en välförtjänt vilodag istället! Jag får se om jag kan prova i morgon kväll istället, utan att skrämma livet ur mina medryttares hästar :o)

eXTReMe Tracker