Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro206.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 37

Måndag 13/9: Trimmar mig själv på sandbanan med hjälp av en extra rem runt Figges hals som textratyglar. Det går faktiskt rätt bra och Figge är inte alls sur på min högerhand :o) Det blir han däremot när jag på slutet av ridpasset släpper remmen och rider med bara tyglarna. Det är en ruskigt tuff tränare jag har som kräver att det är perfekt :o)

Idag efter uppvärmingen så jobbar vi lite extra i galopp och Figge kom ihåg förra gången vi jobbade intensivt i galopp. Han jobbade verkligen på så bra så bra och naturligtvis så hade matte gottis i fickan. Gottisträning är något som passar Figge jättebra!   

Tisdag 14/9: Spanjacken visar redan tidigt att han är pigg och på G. Redan i boxen inser jag att Figge efter några lättare pass måste få ett lite tuffare ridpass för han håller på att krypa ur skinnet. Vi fortätter på teamat galopp och idag får Figga jobba på lite mer. Det går lysande och jag får ganska många fina, avslappnade men runda språng ;o)

Själv så jobbar jag med handen med hjälp av min rem och så tänker jag mycket på att vara avslappnad i mitt högerben. Det är svårt för så fort jag inte tänker på det så spänner jag mig....!

Träning med repgrind och lansförflyttning!!

Onsdag 15/9: Spanjackan får idag en uteritt och han är pigg. Det liknar ju inte GV:s ridvägar alls men tillsammans med F och OJ:e så snirklar vi ihop en tur på över 1 timme! Synd att det ska ta så lång tid att komma till riktigt bra ridvägar!

Torsdag 16/9: Torsdagar = träningdagar! Oavsett om vi har tränare eller inte! Idag hade vi ingen tränare så vi får jobba själva! Vi klurar lite på en övning som AH fick göra för AC häromkvällen. Den gick ut på att man i skritt gör en lagom stor framdelsvändning som fortsatte flera varv. Den skulle lösgöra bogarna och japp, det gjorde den. Figge blev pigg och allert som en mört och när vi sedan galopperade så jäklar vad vändbar, lätt i framdelen och samlad han var :o) 

Fredag 17/9: Vilar!!

Lördag 18/9: Det blåser på riktigt mycket idag så ridning sker i ridhuset. Idag så tränar vi lite extra på att rygga. Det är svårt att få till en bra bjudning i ryggningen men efter att efter första försöket fått lite gottis så går det lite lättare de andra gångerna.

I traven så jobbar vi med lite öppna, sluta och skänkelvikning och Figge jobbar på bra hela tiden. I galoppen så träna vi lite på temoväxlingar genom att verkligen försöka samla ihop oss så mycket vi kan utan att tappa allt :o) Går riktit bra ibland.

Vi jobbar även med att från galopp bryta av till skritt för att sedan fatta ny motsatt galopp! Vet inte vad jag gör för fel men ofta så fattar Figge vänster galopp i stället för höger när vi rider i höger varv....! Måste klura på den.... hmmm!

Söndag 19/9: Spanjackan racar idag skitarna ur en flåsandes Johnsson som tyckte att det blev lite jobbigt på slutet! Figge lånade glatt ut sitt linement-schampo Johnsson efteråt för han hur det känns när man är ovan!

Figge fick vara förlöpare mest hela tiden och om man räknar bort de första 10 fjantiga minutrarna så uppförde han sig exemplariskt. Det är samma visa varje gång vi har sällskap på vår utetur! "Jag tänker inte gå först": säger Figge!! "Jodå!!": svarar jag! Och så håller vi på så en stund och jag avgår alltid med segern! Trlalala...!

eXTReMe Tracker