Stallet

Blandade bilder

figaro152.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 36

MĂ„ndag 6/9: Ojsan vad planeringen kan svĂ€nga! Helt plötsligt sĂ„ sitter jag och trĂ€nar Centrerad Ridning för YG och man kan sĂ€ga att jag fĂ„r mina fiskar varma....! Det var lĂ€ngesedan......! Figge uppförde sig som vanligt exemplariskt och jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att han lĂ€st varenda bok om centrerad ridning för det kĂ€ndes lite som Figge och YG gaddat ihop sig sĂ„ jag fick TVÅ strĂ€nga lĂ€rare pĂ„ en gĂ„ng. 

Man ska inte tro man kan rida.... det finns spÀnningar bÄde hÀr och dÀr! Jag vet ju att mÄnga spÀnningar bottnar i ond fotled som jag i tid och otid helt omedvetet blir rÀdd om. Speciellt i vÀnster varv lÀngs fyrkanstsspÄret för dÄ Àr jag rÀdd att jag ska slÄ i foten i sargen. SÄ hela mitt högerben Ànda upp i ryggen innehÄller spÀnningar och samarbetar inte alltid. SÄ i början pÄ varje pass sÄ tar det en stund att "vÄga slÀppa ner" hela benet sÄ att det blir lÄÄÄÄngt och inte kniper i rumpa, knÀ och höft. Men nu Àr jag medveten om det pÄ ett annat sÀtt sÄ nu ska man förhoppningsvis kunna pÄverka det lite mera!

Tisdag 7/9: Vilar.

Onsdag 8/9: Drar till pÄ utetur med en svart goding! Freisan och Figge har inte trÀffats pÄ 3 mÄnader och jag tror minsann att de saknat varandra lite. Figge blev först "nybörjare" och tog direkt följe pÄ svarta rumpan och gick in i coma....! Han sÄg inte ens fÄren jÀmte cykelbanan nÀr vi red förbi :o) Men sedan sÄ vaknade Figge och kom pÄ att raca Àr kul och smittade Freisan sÄ matte TS trodde Freisan skulle busa pÄ riktigt!! En hÀrligt "stadstur" i mycket blandad miljö! Och Figge har lovat att ta med Freisan pÄ lÄngtur och raca....!

Torsdag 9/9: GrupptrÀning för EF. SÄ kul, sÄ kul!!Jag piffar till Figge ordentligt, han fÄr först ett bad, blir flÀtad, borstad, oljade hovar, lindade ben och vi pysslar med lite allt möjligt. Jag tror att Figge Àr lite fÄfÀng för han gÄr alltid sÄ himla bra nÀr vi piffat upp oss lite extra :o)

Idag gick han juvligt! Han var mjuk, go och följsam under hela ridpasset. SjÀlv sÄ tÀnkte jag noga noga pÄ att vara mjuk och go i hela högerbenet och rumpan, mjuk och fin i handen med tummaran uppÄt och armbÄgarna lÀgsmed sidan. Ska jag vara Àrlig sÄ lyckades jag ganska bra med allt utom armbÄgarna :o) Tralalala....!

Fredag 10/9: Vi tar idag ett lÀtt pass med en blandning av centrerad ridning och ett experimet. LÀgger pÄ en rem runt halsen och anvÀnder den som extratygel. Jag har lite lÀngre tygel och nu kan jag inte ta handen bakÄt (bra!!) och jag mÄste styra med kroppen! Det gÄr faktiskt över förvÀntan. Som avslutning sÄ skrittar (racar...) vi av i backen bakom stallet :o)

Anledningen till dagens pass Àr att jag hos Ninja fick se följande klipp:

Lördag 11/9: Vi tar ett lÀtt dressyrpass i ridhuset. BÄde Figge och Matte har focus knÀppt högerben.... som till slut börjar uppföra sig i stÀllet för att leva ett eget liv.

För nÄgra dagar sedan sÄ testade jag med "gotte-belöning" frÄn hÀstryggen nÀr man gjort nÄgot speciellt bra!! Kan meddela att det fattade Figge tvÀrt vad det gick ut pÄ! SÄ idag nÀr vi trÀnade lite galoppfattningar, med smÄ smÄ hjÀlper som Figge först inte fattade.... och nÀr han vÀl fattade vad jag ville sÄ fick han en gobit :o) Jag bytte varv och innan jag hann tÀnka sÄ hade Figge fattat samlad galopp....!  Nu var det ju inte meningen att han skulle bestÀmma sÄ matte bara klappar förklarar att man mÄste vÀnta tills Matte sÀger till! Vi gjorde om fattningen och den satt som en smÀck... och dÄ kom gobiten!! Sedan var det slutövat pÄ galoppfattningar för denna gÄngen.

Testade Àven detta i samband med att rygga för nÀr vi ska rygga kÀnner jag en "ovilja" och Figge stÄr emot och vill inte. Men jag tror och hoppas att med lite gotte-bitar pÄ rÀtt stÀlla kan Àndra hans instÀllning :o)

Som avslutning sÄ gav vi oss ut helt sjÀlva pÄ helt nya omrÄden. Vi skrittade bort till R-borg och vÀnde. Det som var mest lÀskigt pÄ den turen var nÀr vi skulle passera "bron" som Àr en bilvÀg med rÀcken med en liten bÀck under. Men det rÀckte med att fÄ stÄ och titta en liten stund och sÄ smög vi över :o)

Söndag 12/9: Idag kasar jag fram allt jag kan hitta och bygger en WE-trÀningsbana med bro, repgrind, serpentinbÄgar, sidepass-bom, lans och 2 stora tunnor! Figge Àr för goa, han köper allt rakt av! Inte en enda reaktion över att jag svingar en lans pÄ hÀstryggen :o) Det var bara att ösa pÄ !! Jag försökte filma lite men tyvÀrr sÄ hade kameran halkat pÄ sneÚ sÄ det enda man sÄg av sjÀlva WE-trÀningen var nÄgra huvud och taket. Men lite lite gÄr det att se ibland!

Lansen kan ju anvÀndas till mycket.... sÄ jag passade Àven pÄ att leka garrocha! Det gick ju inte lysande men Figge Àr i alla fall inte rÀdd för pinnen. MÄste skaffa en lÀngre pinne! Min lans var för kort!

SÄ hÀr ser det ut nÀr man KAN leka med pinne:

SÄ hÀr ser det ut nÀr man INTE KAN leka med pinne:

Det halkade faktiskt in lite fler nyfikna ryttare! Kul! NÀsta gÄng ska jag sÀga till lite tidigare sÄ kan vi vara flera och leka tillsammans!

eXTReMe Tracker