Stallet

Blandade bilder

figaro734.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 35

Måndag 30/8: Tillbaka till verkligheten! Idag tar vi bara ett mycket lätt ridpass. Vi börjar på sandbanan med skritta runt och kolla läget, vi travar kravlöst en stund och avslutar med en lika kravlös galopp.

Som avslutning rider vi Gökis och vi ser inte ett enda vildsvin!! Skönt!! Vi rider ut helt själva och Figge tvekar inte en enda gång och vi skrittar på bra i en friskt tempo med långa steg, yes!! Men vi passar klar på att raca upp för den lilla backen, man tager vad man haver :o) 

Tisdag 31/8: Idag skrittar vi fram både på sandbanan och i ridhuset och sedan så ger vi oss iväg på tur helt själva för att jaga bort vildsvin. Så idag tar vi E:22:an och jag pratar högt och oavbrutet med Figge hela rundan. Vi ser inte ett enda svin idag heller, det enda vi hittar är 4 av ridskolans shettisar med 4 busiga ungar på :o) Hehehe...! 

Onsdag 1/9: Idag så har Figge och jag ett litet seriöst träningspass! Under uppvärmning så är jag och framför allt är Figge oerhört noga med att min högerhand inte får bli för hård/spänd. Figge är en sträng men rättvis lärare :o) Vi tränar idag på volter, serpentiner, skänkelvikning, öppnor och det går riktigt bra och är jättekul!

Vi tar ett kortare galopp-pass med focus på att avslappnat bjuda på framåt. Vi körde även lite tempoväxlingar i galopp och här var det svårt att efter en ökning kunna samla ihop oss igen utan att tappa rytm och bjudning och ändå kan fortsätta galoppera. Tralalala...!

Torsdag 2/9: Tralalala....! Rider idag ett seriöst träningspass för fru Waaler! Vi började som vanligt med att etablera en mjuk fin kontakt till bettet med framåtbjudning och balans. Vi jobbade med en liten öppna några steg i taget med bibehållen framåbjudning och i galoppen focuserade vi på att få samma fina kontakt och framåtbjudning som i traven.

Fru Waaler tyckte vi hade gjort enorma framsteg i sommar. Figge var så mycket starkare, hittat mycket bättre framåtbjudning och vi hade en mjuk och fin kontakt till bettet. Och så påpekade hon flera gånger att oj vad skritten blivit så mycket bättre och att han nu skrittar igenom hela kroppen men långa avslappnade steg.

Behöver jag tillägga att vi gjorde vårt hittills allra allra bästa ridpass någonsin och att jag tänker flyta omkring på mitt lilla rosa moln ett tag. Så ha överseende med mig om jag inte ser er eller glömmer hälsa :o)

Fredag 3/9: Lilla islandshästen Tant Tyra med matte gör oss idag sällskap på liten lagom mjukgörande skogstur för att mjuka upp muskler efter gårdagens underbara träningspass. Tyra pinnar på som tusan i rask skritt och i våras han inte Figge med utan han fick trava. Nu hinner vi med i skritten :o) 

 

 

Lördag 4/9: Fortsätter att glida omkring på mitt rosa moln idag när Figge och jag tränar på sandbanan. Figge går juvligt bra och vi rider inte så länge,  inte för att jag ville sluta men man kan ju inte fortsätta att fila dressyr för länge när hästen är följsam, mjuk och go som smör :o)

√Ėverg√•ngar, det √§r n√•got som vi ska ha som teama ett tag fram√•t. Mellan skritt och trav fungerar det hyffsat men mellan trav och galopp s√• √§r det allt annat √§n bra. Jag vet inte riktigt vad jag g√∂r men jag tror att jag gl√∂mmer bort att rida under just dessa sekunder och bara sl√§pper kontakten. Nu m√•ste¬†det analyseras!!¬†

Som avslutning så skrittade vi av i (läs galopperade) backen bakom stallet :o)  

Söndag 5/9: Bästaste Catha packar idag in den vita Norrman och åker ner till JB så att vi kan rida ut tillsammans! Ni ska tro att det tjattrades så att chansen att vi skulle träffa på vildsvin eller älgar är = 0! Vi såg ungefär ut så här fast i en annan skog :o)

Idag drog vi helt åt andra hållet. Vi drog till stan :o) Figge har numera med glans klarat första simborgarmärket i stadsridning! För att komma till önskad skog var vi tvugna att rida över stora vägen, förbi statoil, på cykelbanan under tunnlen, under stora E:22an, förbi MacD, genom trafiklyserna och så in bakom akuten.... fast när vi väl var bakom lassarettet så hade vi klarat av det värsta!

 

Idag har det galopperats :o) Figge startade upp sin PRE-V8 i båda bak och passade i bland på att både ruska med huvudet och småhoppa när vi skulle dra iväg i galopp! Som  han dundrade på när Norrman passade på att "sticka" lite med sin matte! Men Figge får nog träna ett tag till innan han kan hålla samma tempo som Norrman :o)

 

Figge fick en härligt lång varm dusch med linementschampo som avslutning och massor av god mat. Det här var en underbar ridtur som fyller både ryttare och hästar med härlig energi!  Tack för turen Catha!

eXTReMe Tracker