Stallet

Blandade bilder

figaro229.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 34

Måndag 23/8: Återigen så regnar det men inte så mycket så jag hinner rida klart innan det börjar ösa ner. Idag övar vi på skänkelvikningar, öppnor och galopp. I galoppen vill jag att Figge ska bjuda på framåt självmant utan att jag ska behöva driva. På ridbanan så blir han lite "lat" i galoppen, annat är det i skogen då han gärna fräser på!! Men efter att vänligt men bestämt påpekat detta så galopperar Figge på bra!

Så här tokigt bar sig Figge åt när vi skulle fota och stå silla i skogen ovanför lilla papegojbacken. Figge ville inte stå sill så han blev sur och gissa om jag blev snopen när han börjar lätta i framdelen. Han har aldrig en antytt att göra så och han gjorde om samma sak flera gånger den dagen.....och även om man inte ska göra så blev jag glad för jag blev inte rädd!! Jag har ju en riktigt otäck upplevelse med en stregrande häst som gick runt med mig... men det kändes som den händelsen bleknade lite den dagen :o) Jag kände mig trygg även om Figge höll på och fjanta sig. Trallalala.... !

Tisdag 24/8: När jag kom idag till hagen så börjar Figge gå mot mig och redan långt bort hör jag hur någon gnäggar. Undrar först vem det var men det var Figge som pratar på och muttrar flera gånger hela vägen fram till mig och han har verkligen mycket att berätta verkar det som! Fritt översatt så tror jag han beklagade sig över att han varit tvungen att vara ute i det förfärliga regnvädret inatt! Jag berättade att till helgen så ska vi åka hem till stallet igen och sova inne om nätterna!

Vi tar en liten lugn tur på sandbanan. Figge var lite trött och stel efter nattens oväder. Vi bara joggad runt utan större krav i alla gångarter! 

Onsdag 25/8: Vilar!

Torsdag 26/8: Vi ligger på två ben när vi tar den långa velodrom- kurvan på långa papegojbacken och jag och Figge kryper ihop för att det ska gå fortare!! Skitkul är det!! Det här var precis vad Figge och jag behövde!! Vi hade sällskap av JS och Livia, ÅB som lånade Goldy och på vägen träffade vi AMN som slog följe med oss! I morgon ska jag gå och köpa en trisslott så att jag kan vinna lite pengar så jag kan köpa mig en ny transport så jag kan åka till GV när jag vill och raca när jag vill!!

Fredag 27/8: Trimmar på sandbanan tillsammans med varulvarna som bor jämte i de vita sockerbitarna! Suck... tror det har gått troll i dessa för det går inte att rida förbi dom samtidigt som Figge är avlsappnad. Det var ju dumt att jag inte tänkt på att flytta runt dom lite överallt runt sandbanan tidigare bara för att träna på att det SKA ligga sockerbitar lite här och där.... men nu åker vi ju hem till stallet i morgon men jag vet ju vad jag ska testa om problemet kvarstår nästa år!

Men bitvis gick han riktigt bra så det är jag nöjd med. Däremot så hade vi lite svår för högergaloppen idag.... vi missuppfattade varandra i fattningen hela tiden men den tanken släpper vi så vi börjar om på nytt och rätt i morgon.

Lördag 28/8: Idag får Figge bada och ska sova sista natten ute med täcke! Vi ska på utflykt i morgon och då måste man vara ren.... nu tror jag att Figge kommer att ägna natten åt att skita ner sig i alla fall! 

Idag tog vi en tur med Norrman och Catha. Figge var pigg och glad, mjuk och go så på vägen hem tränade vi lite ökad trav! Idag fick han till till det riktigt bra ibland! Och så kom vi överens om att vi måste fortsätta rida på racerturer hela hösten. En redig racer-runda varannan helg hade varit underbart!

Söndag 29/8: Vilken dag!! Figge kommer inatt att sova helt utslagen på rygg som en upp och nedvänd sköldpadda!! I dag har vi varit på Hästkraftdagen i Höga Böke och prepresenterat rasen PRE och vi fick startnumer 17!

Det visades ca 30 olika raser och vi var där från kl 11 och vi var inte hemma i stallet förräns kl 17! Två gånger skulle vi in i ringen och visa upp oss! Första rundan gick vi till fots och andra red jag. Figge skötte sig utmärkt hela dagen. 

Så här såg det ut när det var matpaus och jag vände ryggen till....!

Här är vi parkerade och står och tittar på de andra raserna som visas! Den lilla hästen heter också Figaro!! Men vilken ras det var kommer jag inte ihåg!

 

Man kan konstatera att Figge inte hetsar upp sig i onödan när det väller omkring två skrikiga, hetsiga amerikanska minihästar, massvis av ungar, hundar och förvirrade vuxna precis överallt! Han höjde inte ens på ögonbrynet när den stora ardennern slet sig och dundrade förbi! Tur att den inte sprang så långt och att de fick tag på den snabbt!!

I natt sover som sagt Figge inne för nu är sommarbetet över för denna gången! Vägde Figge igår och kom fram till att hans vikt kommer att hamna på ca + 10 kg. Ett bra resultat efter 3 månaders bete!! 

eXTReMe Tracker