Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro394.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 33

Måndag 16/8: Eftrer att i helgen jobbat "undercover" för min Ridklubb med att vara på Working Equitation-tävling i Kungälv hos Kungälvshästsportklubb har jag fått nya intressanta mål. WE verkar helt klart intressant. Jag och Sambon såg delar av en medelsvår klass och en svår klass! Det ingår 3 delmoment, dressyr, teknikbana och speedbana! Den som rider är Johanna Nygren och jag hoppas det gick bra för henne för det var henne jag höll på! Tyvärr så kunde vi inte stanna kvar och se de sista ryttarna men här här är bilder!

Fånga tjuren..... eller ringen på tjuren!

 

 

 

Sidpass!

 

 

Serpentiner mellan stolparna med 6 meters avstånd i galopp med byte!

 

Krumilurer runt tunnor i galopp med byten!

 

Så med ny inspiration så dammar jag av VildhästFigge från 4 dagars vila genom att försöka få bort en gammal otäck, intorkad, före detta slemmig mördarsnigel från manen.... örkatvi vad äckligt!

 

Vi värmer upp vårt lilla uppvärmningspass och drar igång med öppnor åt båda hållen som helt otippat fungerar lysande idag!! Tror att Figge tänkt över förrrörra veckans intensivpass med öppna och kommit på att det inte alls är så svårt! Vänster öppnan satt som en smäck idag... det saknas lite energi men jag är så glad för det jag får!! Trallala....!

 

 

Och i galoppen så tränar vi idag på galopp, halt galopp halt..... kan säga att det tog en stund att komma till halt de första gångerna :o) Men om man i framtiden ska träna WE är det lika bra att börja träna!!

 

Eftersom det helt lämpligt låg lite bommar på banan så passade vi att rida lite cavaletti med lite upphöjda bommar och en och annan sidepass som avsltutning!! 

 

Tisdag 17/8: Med sällskap av JS och Goldy så dra vi på skogstur! Figge har massor av spring i benen och taktar fram. Det har han aldrig gjort tidigare! Men trots att han var mycket pigg och glad så lyssnade han på mig hela tiden och anpassade sig till det tempo jag valde :o)

Onsdag 18/8: Seri√∂s tr√§ning p√• sandbanan! V√§rmer upp som vanligt i alla g√•ngarter, lite volter, b√∂jningar √•t alla h√•ll. √Ėppnorna fungerade riktigt bra idag med :o) D√§remot s√• f√∂rvandlades 4 sockerbitar strax utanf√∂r ridbanan till stora varulvar varje g√•ng vi skulle rida f√∂rbi s√• d√§r blev Figge¬†stel som en pinne men p√• den motsatta sidan var Figge mjuk och go som sm√∂r! Misst√§nker att det egentligen var¬†kossorna som sp√∂kade, men √• andra sidan s√• var han rysligt pigg och d√•¬†√§r det l√§tt att man blir lite extra tittig! Men man f√•r en massa h√§rlig energi som vi¬†bara ska l√§ra oss f√∂rvalta p√• r√§tt s√§tt!¬†

Förövrigt så tränade vi riktigt bra bitvis om vi befann oss på rätt sida på ridbanan. Vi fortsatte på temat galopp, halt osv... idag höll vi ihop oss bättre och var lite mer avlappnade. Själv hade jag i galoppfattningarna focus på att "skjuta" galoppfattningen från höften i stället för att flytta benen så att vi kan lära oss skilja på sluta och galoppfattning plite lättare! Nu lägger jag slutorna i slutet på ridpasset så att jag inte behöver fatta galopp efteråt så vi slipper missförstånd.

Vi hade bra energi i traven rakt fram och den höll i sig även när vi tränade öppna och vi fick några riktigt bra steg! Som avslutning så jobbade vi lite i både sluta och förvänd sluta och naturligtvis så gjorde vi några sidpass över bommarna som låg framme :o)  

Torsdag 19/8: Figge och jag piff och puffar på sandbanan med samma tema som tidigare i veckan. De vita sockerbitarnas varulvar finns fortfarande kvar.... när det passar Figge. Just nu är han bara äkta fånig.... men den tillfälliga "dumheten" blir förlåten för så fort han befinner dig på "säkert" avstånd så flyter allt på riktigt bra! Vi har tränat på svåra övningar denna vecka, galopp halt galopp är riktigt svårt men jag är nöjd för Figge försöker att göra rätt. Vi avslutar med att göra ett par sidpass åt varje håll och de gick lite lättare idag :o)

Fredag 20/8: Vila!

Lördag 21/8: Med sällskap av Ludde och AH rider vi cykelbanan till Svingtown fram och tillbaka. Figge får bitvis jobba som förlöpare och han är pigg och glad. Sista sträcken hem så får Figge jobba i galopp under nersittning och det blev en riktigt fin, energis och bärig galopp!!

Söndag 22/8: Tränar mig själv på att fläta manen innan jag ska rida och precis när vi börjat vårt träningspass börjar det regna..... skit oxå! Så för att komma ifrån regnet så får jag hjälp av M som öppnar ginden till fållen jämte Mamma Mu med kalv :o)

Ja t√§nker d√• rakt inte G√Ö IN D√ĄR skriker Figge med stora bokst√§ver....JOOOD√Ö, svarar jag! M g√•r och h√§mtar en¬†spann med gottis..... och d√•¬†f√∂ljer genast¬†Figge med in :o) Men lite¬†√§ckligt √§r det att beh√∂va st√• s√• n√§ra,¬†nu √§r det blixten som lyser i √∂gat... det √§r itne √∂gonvitorna som syns....riktigt s√• illa √§r det inte!

 Men vi är nära, så här ser det uppifrån ryggen:

 

Men trots att vi la en massa tid här så slutade det inte regna.... den långa regnkappan åkte på och så tog vi en liten tur på sandbanan i alla fall! Figge kändes riktigt fin, vi tränade öppnor i skritt, lite volter, skänkelvikning och lite sluta idag. Och ju längre jag red desto piggare blev han. På slutet tog vi lite galopp i båda varven och den kändes jättefin.... dock är det lite hämande att rida i en lång regnjacka så jag la ner ridningen efter ett ganska kort pass..... tappade sugen i ösregnet!

Han har varit j√§ttepigg denna veckan.... undrar om¬†gr√§set d√§r de g√•r nu har blivit spetsat med n√•gon typ av energidryck?? Han f√•r inte mer¬†mat¬†i gottespannen √§n tidigare, dock f√•r han¬†typ ¬Ĺ-1 kg h√∂ per dag¬†f√∂r att v√§nja tillbaka magen f√∂r snart ska vi ju stalla in men det tror jag kan kvitta.¬†

eXTReMe Tracker