Stallet

Blandade bilder

figaro126.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 31

Måndag 2/8: Efter att Figge tidigt på morgonen fått nya pjäxor bara efter 5 veckor slår vi till och trimmar i skritt på ridbanan! Märkte ingen skillnad på hans ben idag eftersom han fick jobba lite!

Idag var Figge med ända från början. Det tog inte särskillt lång tid för oss att bli mjuka och fina! Idag hade vi focus på en för oss(läs mig) svår övning, öppna(speciellt vänster öppna). Jag försökte analysera mig själv hela tiden och försökte komma på varför det är så svårt i ena varvet. Det gick bättre och bättre men likförb*t kunde jag inte riktigt sätt fingret på vad jag gör tokigt! Det går så "lätt" i det andra varvet.... ! Grr...! Nåja, jag ska nog klura ut vad som blir tokigt. Snart är vi tillbaka till verkligheten efter betet och träningarna drar igång!

Vi övade öppna längs långsidorna och så tränade vi "skritt-piruetter" när vi skulle byta varv! Idag var Figge så mjuk, följsam och så avslappnad att bonden B kunde gräva med stora grävmaskinen alldeles intill ridbanan utan Figge brydde sig! Vi har tagit ett stort mentalt steg framåt här i GV!!! Detta hade aldrig gått de fyra första veckorna :o)

Tisdag 3/8: Idag så putsar jag upp VildHästFigge! Reder ute både man och svans med mycket pälsglas och så får han vita lindor fram! Vi måste i alla fall försöka se lite fina ut för idag har jag med mig videokameran som jag riggar upp längs långsidan.....!

Tycker faktiskt att Figge bitvis gick riktigt bra. Han kändes dock lite slö till att börja med men det kan å andra sidan bero på att strax innan vi skulle börja rida så kom solen fram och gassade minst 30 grader på oss! Figge var mjuk och avslappnad i skritten och traven men när jag provade på lite galopp så blev han helt plötsligt jättetittig på allt utanför ridbanan.....! Nu hoppas på att jag kan klura ut vad jag gör för fel när vi tränar öppna....när jag väl har fått in filmen i datorn...!

Bildbevís är bra och nu inser att jag får mer öppna i vänster varv än vad jag tror !! Jag ska helt klart vara nöjd där just nu och öva vidare på styrka och stabilitet! Det är samma sak i slutan, den finns där helt klart och det är bara att fortsätta att öva! Vet inte men när jag nu tänker på det så undrar jag om inte Figges man som ligger på vänster sida förvillar mig lite. För övrigt så skulle jag önska är att vi i traven kan få till lite mer bakbensaktivitet, tryck och påskjut!  

Onsdag 4/8: Idag drar vi tillsammans med M och Dramuie på en liten lagom skogstur! Härligt!!

Och nog är det semester.... fast Figge är nog mer mogontrött än vad jag är! När jag kom i morse så låg 3 hästar däckade och sov... och Figge hade nog gärna legat kvar en stund till!

Torsdag 5/8: Vilket underbart dressyrpass vi fick till idag!! Så roligt!! Figge var som smör, han var mjuk, följsam och uppmärksam! Till och med galoppen gick lysande! Och när jag just tänkte att nu ska vi bara ta de sista varven i höger galopp och så avslutar jag..... DÅ råkar kossorna vandra förbi och Då var dressyren tvärslut för vår del :o) Men jag är glad ändå!! Tralalala...!

Fredag 6/8: Vilar och äter en spann godis och lite hö :o) Enligt Figge är det en toppenuppgift!!

Lördag 7/8: Tar en tur på sandbanan och det går lysande bra trots att kossorna syntes hela tiden. Figge tycker det känns bättre när de inte liksom bara dyker upp helt plötsligt utan finns där hela tiden!

Veckans tema har varit öppnor, slutor och böjning! Figge känns idag som smör i solsken och är helt underbar! Men han blir lite förvirrad om vi jobbar med slutor och om vi sedan ska jobba i galopp..... då tror han att det ska vara sluta iställe, speciellt i vänster varv! Vi missuppfattar varandra hela tiden :o) Nåja, det kommer att lösa sig när jag lär mig rida bättre!

√Ąven galoppen har √§ndrat sig denna veckan f√∂r i b√∂rjan s√• typ "orkade" han inte alls galoppera, fast jag vet att han f√•tt j√§ttefina galoppmuskler i skogen. Men i dag s√• tycker jag att han bar sig sj√§lv j√§ttefint och luftigt! Det k√§ndes i alla fall s√• :o)

Söndag 8/8: Idag drog vi iväg på en härlig uteritt tillsammans med Normann och Catha! Figge var pigg och glad som en lärka! Det var några veckor sedan vi drog iväg på en längre tur!

Idag styrde vi åt andra hållet, mot Långasjön med regnet hängades strax över huvudena och efter en stund så började ett fint duggregn! Men vi kom fram till att det var ett utmärkt ridväder för då finns det inte en massa hurtiga motionärer ute och sabbar vår framfart :o)

Idag har vi tränat på Figges nya favoritövning, frisk slalom-trav på stig med massor av rötter, stenar och lågt hängades blöta grenar! Gissa om han börjar bli säker på foten och att han kan balansera upp ryttaren som hela tiden slänger sig åt alla håll och vädersträck för att inte få alla grenar i ansiktet :o) Figge har även idag satt alla sina fötter i Långasjöns vatten som lever.....! Vi har hoppat *harkel...* ett stort nedfallet fälttävlans-träd och så har vi gått genom ett jättedike som enligt Figge var så stort att man måste hoppa upp.... medans Norrman klev upp :o)

eXTReMe Tracker