Stallet

Blandade bilder

figaro25.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 28

Måndag 12/7: Rider ut på en ganska sen tur tillsammans med ABS och Isa! En lugn och skön tur där Figge är förlöpare! Han börjar bli riktigt duktig på det nu! Spanjoren skrittade faktiskt ifrån Isa idag! 1-0 till Figge!

Tisdag 13/7: Seriös dressyrträning på sandbanan. Vi börjar med att skritta länge för att påminna Figge om hur man ska göra :o) Det går liksom inte att bara vobla fram in någon slags kamelpassliknade gång! Vi övergår sedan till att lättsamt jogga igång oss båda och vi avrundar uppvärmningen med lite frisk galopp i båda varven!

Nu börjar det kännas lite bättre för oss båda och Figge har blivit uppmärksam och hyffsat koncentrerad! Vi jobbar som vanligt med volter, öppna, sluta i skritt och trav! Och jag påminner mig själv hela tiden att tänka "handen mot väggen" för att inte ta handen bakåt i tid och otid! Tänkte även på att jag inte ska sitta och driva helt i onödan! Det blev ett bra ridpass tycker jag! Vi kände oss nöjda båda två!!

HudiniFigge har idag fått silvertejp så sin flughuva! Den är lite stor och han klär av sig den hela tiden så jag har förminskat den lite med slivertejp! Och som LN sa; det som inte kan fixas med silvertejp är trasigt! Det ska bli spännande och se om den sitter kvar när jag kommer i morgon bitti för att smöjra in ögonen!

Update: flughuvan satt inte kvar och jag hade tur för jag hittade den snabbt! Brottades en stund med Figge om att ögonsalvans vara eller icke vara innan jag på nytt tejpade på den! Ny flughuva står på inköpslistan!

Onsdag 14/7: Figge vilar idag för vi har varit på inköpsresa i Växjö och på Börjes! Ny flughuva är inköpt och innan vi körde så var vi och kollade om Figge hudiniutbrottat sig hur flughuvan... det hade han nästan gjort. Tog med mig den nyagamla flugrymddräkten som jag köpte förra året och aldrig användt för att prova om det kunde passa herrn! Så i ca 4 timmar har han med silvertejp sett lite lite plågad ut:

Nu har han ny mjuk och förhoppningsvis en flughuva som är utbrottsäker! Ju mer timmar huvan kan sitta på desto bättre chans har hans ögon att rätta till sig och det stor skillnad redan nu. Nu har han ingen rymddräkt på. Jag tvistar med mig själv om flugfääerna är värst på dagen eller på natten! 

Torsdag 15/7: Vi fortsätter idag vår seriösa dressyrträning på ridbanan genom att jobba med uppmärksamhet och komunikation. Och efter en stund så gick det riktigt bra! Vi fick till en och annan sluta och öppna som faktiskt var riktigt bra! Idag tränade vi böjning åt alla håll och väderstreck i skritt, det kunde tex vara att vi var böjda åt höger och samtidigt svänga vänster! 

Vi galopperar fortfarande bättre i höger varv än vänster. I höger håller vi ihop oss mer och Figge bär sig bättre eftersom jag rider bättre. I vänster så vet jag inte vad som händer riktigt men det är garanterat skit bakom tyglarna :o)  

Fredag 16/7: Utetur med Norrman och J, Lotus och CL. Vi rider till Lotus "badstrand" och tr√§nar p√• att g√• i vatten! Idag gick Figge rakt i utan att tveka :o) Vi kunde till och med trava!! Det √§r varm i hettan men det gott √∂s p√• h√§starna √§nd√•! Figge fick en dusch b√•de innan och efter ridning! √Ėgonen √§r riktigt fina nu men n√§r jag kom i kv√§ll s√• hade han f√•tt av huvan.... :o(

Viktkoll: den håller sig ganska bra, jag har inte kollat på några dagar och idag hamnade vi på 504/511 kg!

Lördag 17/7: Vilar, ska ägna mig åt att städa i stallet! Hittar idag som vanligt HudiniFiggei utan flughuva! Den hade han slängt på ett fiffigt ställe i förhoppning om att jag aldrig mer skulle hitta den!

För övrigt så fick Figge njuta av en match med piggborsten över hela kroppen, få ögonen ompysslade, hästsalava insmetad på väl valda ställen och en hink fylld med godsaker! 

Söndag 18/7: Veckans tredje seriösa dressyrpass på ridbanan och man kan enkelt konstatera att övning ger färdighet! Figge is back in buiness!! Idag så gick det riktigt bra! Vi värmde som vanligt upp i alla gångarter innan vi blir seriösa på riktigt! Idag inleder vi med focus på kommunikation och uppmärksamhet som från båda håll! Figge ska lyssna på mig och jag ska lyssna på honom. Jag tänker handen mot väggen och mjuka händer! Vi chekar även av så att förhållingar funkar, dvs när jag kniper med knäna så ska Figge ta det som en förhållning, ända ner till halt om jag så önskar och när jag öppnar knäna och lägger ann vaden ska han bjuda på framåt!  

Det känns underbart att vi börjar hitta tillbaka till varandra efter att Figgei i flera veckor haft "a mental breakdown" och mer eller mindre skenat runt som en tok varje gång vi varit på sandbanan :o) Tralalala...!

eXTReMe Tracker