Stallet

Blandade bilder

figaro427.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 27

Måndag 5/7: Med LN och Lilleman som sällskap rider vi bort till stora fältet som vi har fått lov att rida på resten av sommaren! Jag packar ner både halvhalter och förhållningar men vi måste tappat det längs vägen för Figge låg på som tusan idag! Lyssnade inte för fem öre och bara sög tag i bettet och lekte lokomotiv! Där kan man sitta och försöka vara lätt på handen! *suck*

Dagens viktkoll: Figge sköter sig och hamnar på 504/511 kg fast jag tycker han har lagt på sig en massa på resten av kroppen. Matte hamnar på %&¤%¤/(/!!

Tisdag 6/7: Uteritt med ABS som idag red Ludde! I en timme racade vi i lagom takt och Figge fick vara förlöpare ganska mycket! Han blir bättre och bättre på att vara först! Idag red vi samma runda som vi red på vår första ute ritt i GV och man kan säga att både Figge och jag har fått kondis :o) Och i dag bjöd han på framåt även i skritten och han börjar få långa vägvinnande kliv. Och när vi väl kommit igång så behöver jag inte sitta och driva hela tiden! Dagens viktkoll: 511 kg innan ridning!  

Onsdag 7/7: Tandläkarbesök på morgonen! Figges ficka mellan tänderna såg jättefin ut! Tandköttet har slutit sig om tanden och alla spår av inflamation är borta! Inget återbesök inbokat! Veterinären tyckte dock att jag med jämna mellanrum skulle försöka att spola rent honom i munnen själv, om det gick!! Hehe... försöka kan jag ju!! Jag fick även salva mot ögoninflamation utskriven eftersom Figges ögon de 2 senaste dagarna har börjat rinna och han är lite lite irriterad! Men den salvan ska bara användas i nödfall. Vi skulle till att börja med använda oss av en mild receptfri salva och jag hoppas att det räcker.

Som vanligt så sköter Figge sig utmärkt när vi lastar och åker! Inga problem alls! Jag vill ha en egen släp så att jag kan åka på små spännande utflykter! Tex att åka ner till Åhus långa sandstrand igen :o)   

Dagens motion var lättsam! Vi testade det finfina tränset som jag har köpt av Kryddan och så skrittade vi helt ensamma iväg för att reka en bra plats för foto!! Vi hamnade på en äng inte långt från gården där vi lättsamt lite både travade och galopperade! Vi var ju tvungna att bekanta oss lite med bettet! I väntan på riktigt bra foto får detta duga!

 

Dagens viktkoll: 511 kg efter ridning! Nu är det inte mycket kvar i den hagen de går! Fast å andra sidan så är inte en enda av hästarna magra så det gör inget att de får lite mindre några dagar. I morgon flyttar de till en annan hage!

Torsdag 8/7: Vilar! Idag flyttade hästarna till ett nytt bete! Figge tyckte det var kul så han racade lite själv! De andra var lite lata och tog bara en liten sväng!

 

 

Fredag 9/7: Med Figges GPS inkopplad och inställd på hjärnkontoret så gör vi idag ett lysande ridpass på ängen! Det var så längesedan Figges hjärnkontor var inkopplat på riktigt, och vad roligt det blir då! Men så är det när man är på nytt ställe med så många olika saker att mentalt lära sig! Tålamod i massor måste man ha! Att rida ut och raca är inga som helst problem men att träna på lite seriös dressyr är svårt!

Idag gick vi till helt själva till ängen och red i skuggan! Vi börjar ge oss ut på små ensamturer och trots att vi gått där innans så är det mycket på vägen att titta på! På vägen hem så stod det en kvinna med näsan i en rabatt och rensade och det var det konstigaste Figge sett i hela hans liv... men så fort kvinnan svarade på mitt hej så insåg han att det bara var en människa och drog en djup suck av lättnad!

På ängen tränade vi kommunikation i endast skritt och trav! Eftersom Figge har varit så okonsentrerad så har ingenting gått fram och vi har inte ens kunnat ta en mjuk förhållning på rätt sätt! Men idag så satt dom klart mycket bättre :o) Galoppen hoppade vi över idag för jag var så nöjd med det andra!

Lördag 10/7: Idag får Figge vila. Det är så varmt att man nästan håller på att dö. Figge fick vandra till stallet, få ögonen insmetade med ögonsalva och en lång kall härlig dusch! Han stod blixtstilla och bar njöt! Nu har han flughuvan på och jag hoppas att ögat blir bättre inom kort för annas måste vi hämta ut den "tunga" antibiotikan som jag fick utskriven!  Dagens viktkoll ligger på 518 kg!

Söndag 11/7: I äkta Thailandsvärme har vi idag fotosession :o) Klär upp Figge i alla sina nya fina prylar och skrittar mot det utvalda fältet! Där står 4 fotografer, kusin J med sin fru P, syrrans kille P med sin splittans nya kamera och där står sambon med vår kamera för han vill oxå träna fotografering!

Man kan säga att ridningen gick skit.... Varken Figge eller jag tycker om det där bettet... men snyggt är det :o) Vill man vara fin får man lida pin säger ordspråket! Och även bilderna talade sitt tydliga spårk... det gick skit att rida! Nu har jag ju än så länge bara fått se de bilder som Sambon tog men jag gissar att det även syns på de andra fotona! Nåja, jag kunde i alla fall från Sambons foto rota fram i alla fall 2 bilder som jag kan tänka att visa! Ni får ha överseende med ryttaren!

Det gick inte bättre även om jag hade tungan rätt i mun :o) Men trevlig nog sa kusin J sa att vi skulle boka in en ny dag för då skulle han ta med sitt andra objektiv och då kunde vi byta bett och så kunde jag passa på att ta på mig en mörkare skjorta :o) Föreslog att vi skulle kunna ta busbilder i papegojbacken.... vi får se om det tar skruv! Och då behöver jag medhjälpare med hästar :o) Ni kan ju gissa om jag längtar tills jag får se alla de andra korten.......!!

eXTReMe Tracker