Stallet

Blandade bilder

figaro804.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 26

Måndag 28/6: "Schlaaloommm Baby, Schlaaloommm" säger jag och Figge, precis som i Ice Ace!! För det är vad vi har gjort idag, ridit slalom i galopp på en stig mellan alla träd! Gick skitbra och var skitkul!! Jag tror att det fortfarande bor en ponnyryttare på typ 13 i min kropp! Eller tror.... jag vet :o) Figge fixade slalomen skitbra och det visar verkligen att vi de senaste 4 veckorna har byggty upp galoppmuskler! Figge blir säkrare och säkrare på foten och hans matte blir tuffar och tuffare!

Värre är det då med skritten som för tillfället är a la spansk symaskin! Suck, den fina skritten som vi strax innan betet lärde oss och kunde så bra är spårlöst borta :o( Men jag hoppas jag hittar den igen så snart vi börjar med lite mer seriöst dressyrarbete igen! Nu är det sommarträningsläger och då finns det viktigare övningar än att dressyra :o)

Dagens viktkoll: Figge klarade sig idag riktigt bra! Mätte lite mindre än igår faktiskt, 518 kg. Om det berodde på att han drog in magen låter jag vara osagt! Skulle inte förvåna mig....! Dagens viktkoll för matte är det värre med, tror ni att jag kan skylla på att jag bygger muskler :o)

Tisdag 29/6: Träning på fältet! Jag tycker det känns halt som tusan! Det är väl för att det är hårt, torrt och så har Figge blankslitna skor! Det gick så där... Figge var avslappnad men det var svårt att få till något seriöst dressyrarbete! Försöker man rida på sandbanan tror man att man halkat in i en öknstorm!

Idag kom TJ:s nya fina pålle Replay Burga (Tack LN för rätt namn) och flyttade in hos Figge och Harry! Men de tog bara en liten liten racerunda! I morgon ska Lilleman och Ludde oxå flytt in :o)

Dagens viktkoll: Figge tangerar gårdagens 518 kg, Matte X kg men vågen pekade i alla fall neråt idag! Hurra!

Onsdag 30/6: Idag har det varit en hektisk dag. Date med hovslagaren kl 12 så nu har Figge fått nya fina racerhovar igen! De växer så det knakar! Nu har Figge lärt sig att det inte är så farligt när hovis börjar ryka och lukta :o) Idag brydde han sig inte alls! Men hovis hade behövt en gasmask. Det kan ju inte vara nyttigt att så i den röken?

Efter hovis så var det att rusa tillbaka till jobbet för att återkomma igen efter kl 16 för ett ridpass. Det blev fältet idag med, fast idag så kändes det inte så halt med nya skor! Idag tycker jag att vi hittade lite lite tillbaka till skritten. Vi jobbade idag med övergångar mellan skritt och trav, lite skolor och volter. Galopp på jättestor volt och för första gången så provade vi att galoppera förvänd galopp. Man får passa på nu när man har riktigt stor yta så det inte blir så svårt! Ett bra pass tycker jag! Senare så flyttade det in lite fler grabbar i hagen så nu är de 6 st! Allt gick lugnt till utan något race! Här står alla grabbarna i mer eller mindre samma hög!

 

Dagens viktkoll: Lysande för Figge som hamnade på 511 kg medans Mattes har gått upp lite lite..... :o(  

 

Torsdag 1/7: Uteritt tillsammans med LN och Lilleman! Vi körde den roliga slalomrundan igen så vi kom hem på svettiga hästar! Det är varmt nu även om man rider så sent som vi gjorde idag! Figge fick vara förlöpare nästan hela tiden idag och han var riktigt duktig! Vi träffade på några stora stenbumlingar som låg mitt på vägen för att stoppa bilar och dom måsta man verkligen passa sig för!

Dagens viktkoll: Gjorde idag två mätningar, före och efter ridning så idag hamnar vi på 518 kg! Tror grabbarna har festat till det ordentligt inatt och ätit hela natten! Matte har idag medvind på vågen! Det var längesedan vi hamnade på dessa ljuva siffror :o) Undrar hur jag ska få behålla dom för det är kalas både på fredag och lördag! Varav att det är smörgåstårta på fredag.... och jag som är så svag för smörgåsar....!

Fredag 2/7: Vila! Figges jobbigaste övning idag var att masa sig till utgången och bli spolad med vattenslangen! Han ryste och kråmade sig som en banan för vattnet kändes kallt men han stod kvar! Det svalkade säkert sköt i hettan! Och så fort jag vände ryggen till så fixade han till ett rejält lager lerpansar mot flugor... :o)

 

Lördag 3/7: Idag tar vi en tur längs cykelbanan tillsammans med LN och Lilleman! Vi hittade en ny liten väg och kom ut på ett litet fält där vi naturligtvis racade längs kantet. Väl hemma så får hästarna en välförtjänt dusch. Här tränar jag och Figge ligg! Ganska enkelt när man är nyduschad :o)  

Söndag 4/7: Idag blev det hårdträning på ökenbanan som faktiskt inte rök så mycket som jag trodde den skulle göra! Dressyr.... säger Figge som inte alls tyckte det var en bra ide. Figge pustade och stånkade och tyckte livet utanför sandbanan var klart mycket intressantare och hittade på alla möjliga trix för att få slippa! Men se näää... sa matte! Idag är det seriöst jobb på schemat! Så vi jobbade igång oss tränade tagen bakdel i skritt, volter, skolor och tempoväxlingar! Det där med tempo var svårt idag....! Fick säga till på skarpen om att Figge skulle fortsätta jobba trots att jag inte drev! Nåja... det blev till slut ett hyffsat pass men man kan inte kräva något annat när nästan bara har racat de senaste veckorna! Dagens viktkoll såg jättebra ut: 504/511 kg.

eXTReMe Tracker