Stallet

Blandade bilder

figaro799.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 25

M√•ndag 21/6: Inleder veckan med en l√§tt muskelmjukg√∂rande joggingtur i blandat tempo¬†p√• ca 1 timme tillsammans med Lilleman och LN!¬†Trodde faktiskt att Figge¬†skulle vara lite stel och ha tr√§ningsv√§rk efter g√•rdagens 1¬Ĺ-timmes tur, f√∂r den skogsturen var¬†Figges tuffaste skogritt n√•gonsin!¬†Men han k√§ndes j√§ttefin :o)

 

Idag får Figge vara förlöpare och det har han ibland små respektive stora åsikter om! Figge hade till exempel i dag en större åsikt om HAJEN! Men visst, jag kan hålla med! Det tokigt att det finns hajar på land som gärna äter upp bruna spanska PRE-hästar :o)

Dagens viktkontroll: 498/504 kg :o)

Tisdag 22/6: Veckans dressyrstund avlöpte till slut riktigt bra! Nu när fllickorna åkt på bete, ett litet stenkasst här ifrån, har Figge äntligen landat och blivit sig själv! Inte ett pip sa han under hela tiden vi var i stallet och Figge var uppställd i gången. Inte ett pip från honom när vi red på sandbanan och han var mentalt ganska avslappnad :o) 

Däremot så upplevde jag honom som oerhört seg idag..... som ett gammalt vältuggat hubba-bubba!! Det var förmodligen lite stelhet från söndagens skogsritt som gjorde sig påminnd! Men vi fortsätter att skritta och gör det ganska länge och rätt som det var så hade han piggnat till!! Vi jobbade ganska mycket med öppna/sluta idag, i skritt och trav! Vi är långt i från att göra bra skolor men det händer i alla fall lite nu när jag ber om det. Och när han väl är 100 koncentrerad kan vi få till en riktigt bra skola med att jag bara sätter mig rätt! Nu är jan ju inte 100 koncentrerad i många sekunder i sträck men idag råkade vi faktiskt få en sluta i höger galopp. Mer tur än skicklighet men jag är glad ändå! Galoppen är rolig nu!! Vi kan leka och experimentera lite med olika saker! Dagens pass var det bästa hittils sedan vi kom till GV! Dagens viktmått: 498/504 kg!

Onsdag 23/6: Idag blev det inte alls som jag tänkt mig! På väg till GV så ringer A och frågar om jag ska komma och löshoppa hos J!! Träffade henne i måndags och nämde att jag skulle vilja prova! Som tur var kom LN och hon var så snäll och följde med oss så vi slapp rida dit själva! Tusen tack L!

Man kan säga att Figge tyckte det var lite kul att hoppa, han kunde taxera bra men någon lysnade hopphäst det är han inte! Men han duger gott till mina enorma höjder som kanske med intensiv träning kan sträcka sig till strax över 50 cm :o)

Dagens koll: tyckte nog att det var lite svårare att få måttbandet att hamna på 498/504 kg idag! Hmmm....! Och Figge som ska vila i morgon!

Torsdag 24/6: Vila! Var och kollad till honom vid lunchtiden idag! Någon av hästarna hade vält hela vatten tunnan.... och den var full med vatten i går kväll när jag körde! Så jag tänkte att jag kör och hämtar min andra vattenbalja som är fyrkantig så har de två stora varav den fyrkantiga är svårare att välta.... tror jag i alla fall!!

TROR NI JAG HITTADE¬†MIN FYRKANTIGA BALJA!!! N√§... den var sp√•rl√∂st borta!¬†√Ąr det n√•gon som vet vart den tagit v√§gen?? Jag hoppas att n√•gon bara l√•nat den och gl√∂mt meddela mig!!

I alla fall s√• var grabbarna j√§ttet√∂rstiga och eftersom jag stod vakt fick Figge dricka f√∂rst :o) Och n√§r sedan Harry druckit klart och baljan var fylld s√• spolade jag av hela Figge!! SK√ĖNT.... sa han och nj√∂t! Misst√§nker att han lekte geggamoja s√• fort jag v√§nde ryggen till!¬†

Fredag 25/6: Idag fick vi lov att rida på fältet och där får vi vara tills B stänger grinden! Nu gäller det att passa på! Härligt!! Figge var mentalt avslappnad trots att Catha och Lotus fräste om kring på hela fältet! Wow! Det var varmt och svettigt men vi jobbade på flitigt en lång stund! Efteråt så fick Figge en härlig dusch över hela kroppen!

Dagens viktkoll: Nu hamnar måttbandet på nästa snäpp! Det var lite svårt att mäta idag för han stod och åt sitt "efterridninggodis" men vi hamnade någonstans av följande 504/511/518 kg!

Lördag 26/6: Uppladdad för en racerrunda skrittar vi iväg tillsammans med LN/Lilleman och Catha/Norrman. Figge och de andra kändes så sega så att vi nästan börjarade fundera på om något är tokigt! Men vi behövde inte oroa oss för när vi väl kom till "startställt" så tände de upp! Tråkigt nog så råkade Norrman trampa av sig en sko så det blev till att välja den korta vägen hem direkt! Fast vi tar vägen förbi sandtaget och vattnet :o) Idag stoppade både Figge och Lilleman ner sina små hovar i vattent! Fast Figge stampade med foten och ruskade med huvdet och var riktigt förbannad innan han liksom var tvungen att ge sig :o) Han kunde ju inte stå där själv på torra land! Hehehe...!

Väl hemma så tar vi en sväng på fältet istället! Jättenyttigt för alla red som de ville i vilken takt de själv ville och alla hästar skötte sig utmärkt och lyssnade på sina ryttare! Bra mental träning! LN försökte ta kort på oss men det blev en så liten bild... men om ni tittar noga så ser ni Norrman och Figge me ryttare!

Söndag 27/6: Trimmning på fältet stod på dagen schema och vi börjar med att skritta länge och vända 90 graderssvängar. Det var längesedan och det är svårt och efter en stund så kör vi detta även i trav på en digital 8-volt. Fast vi tog inte själva 90 gradsvängen i trav, den tog vi i skritt. Det blev mycket att tänka på där och Figge blev riktigt uppmärksam efter ett tag! Vi jobbar vidare med lite öppna och sluta av random kvalite.... för det mesta så var de inte lysande men jag är glad att Figge är hyffsat mentalt avslappnad! Galoppen tycker jag blev ganska bra och samlad. Här måste jag tänka på att han bjuder på framåt och inte bara samlar ihop sig nu när han börjar bli starkare! Bitvis så kändes han riktigt fin! GS var snäll nog och hämtade min kamera och tog 8 bilder och här ser ni mig med flaxande armbågar och Figge i någon mysko form av galopp....! Men galoppen kändes fin strax innan och strax efter just detta ögonblick!

Dagens viktkoll: Ja nog har han svällt den här första veckan han gått ute!! Måttbandet hamnade idag på 524 kg! Vet inte riktigt vart jag ska lägg gränsen på hur mycket han får gå upp! Man kan ju tycka att vikten borde stabilisera sig ganska snart för han får ju faktiskt ordentligt med motion! Hmmm...! Ska klura lite på detta!

eXTReMe Tracker