Stallet

Blandade bilder

figaro303.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 24

Måndag 14/6: Idag kör vi en repris på gårdagen tillsammans med ABS och Livia! En härlig skogstur åt andra hållet med tillhörande racergalopp! Underbart! Vilken kondis Figge ska ha till hösten! Jag märker redan nu att han börjar bli starkare!

Idag såg man tydligt att Figge lagt på sig lite.... och det hade han enligt måttbandet. Han har totalt gått upp 21 kg men efter dagens skogstur försvann i alla fall hälften :o) Fast Catha sa att han såg slank och fin ut i morse..... i alla fall! Nu börjar han få tid över till att äta om dagarna. Man undrar ju hur det ska bli från och med lördag då Harry kommer och de ska campa ute hela tiden! Fast de ska så klart sova i bantarhagen om nätterna ett tag till! Vi får helt enkelt se!! Minsta lilla misstanke och så åker han ur gräshagen!  

Tisdag 15/6: På resturang KossaMU blir man väl omhändertagen! Man får om man vågar äta lite hösilage och man får massor av pälsvård! Figge börjar faktiskt bli riktigt modig och man kan väl säga att middagen serverades så nära som möjligt :o) 

Dagens träningspass på sandbanan gick över förväntan! Vi kunde till en början faktiskt skritta lugnt och avslappnat så vi jobbade lite med volter. I traven jobbade vi med tempoväxlingar och bitvis så gick det ganska avslappnat! Det var samma i galoppen, bitvis på väg till bra avslappning! Kossaträningen har gett resultat för nu blir han inte så upprörd när de rör sig och låtet och så var han inte så upprörd över att han brudar var på annat håll! Jag ser ljuset i tunneln och det var så roligt att få rida lite mer avslappnat :o)

Onsdag 16/6: √Ąr det n√•gra som kan raca s√• √§r det Catha och Norrman och JS och Lotus!! Snart kan jag och Figge ox√• raca :o) Idag racade vi l√§gsmed¬†den h√§rliga M-√•n¬†Roligt √§r det och¬†snart har vi kondis nog att raca i¬†papegojbacken! Den √§r rolig....! Det √§r¬†en l√•ng¬†ners√§nkt grusad "bobseledbana" som man rider i en rej√§l¬†uppf√∂rsbacke! I cant wait :o) H√§r racar Norrman (vit) och Lotus hoppar kr√•ka!¬†

Torsdag 17/6: I dag har Figge kroppslig vila! Så vi klär på oss alla westernprylar och matte testar westernsadeln i skritt på sandbanan efter att den har hängt på bocken i typ 4-5 år! Jag fick först laga nitarna till gjorden för annars hade kunnat gått illa! Jag hade glömt att den var så bred..... och att stigbyglarna var så långa! Figge verkade då rakt inte bry sig om sadeln för han har mest bekymer om westernbettet :o) Efter att ha skrittat och tränat svängar en 15-20 minuter så hoppar jag av och så går vi en runda istället!

Mental vila hade vi då rakt inte!! Figge fick vara ensam i stallet innan och efter vårt lilla pass. Flickorna var ute och åt gräs och Figge var tvärförbannad över att vara helt själv! Jag kom i alla fall på att om det blir så att han lägger på sig lite för mycket runt magen så är det bara till att ställa in honom i stallet några timmar om dagen och så gör han av med en massa energi :o) Plus att han kanske lär sig att man faktiskt kan stå helt själv!

Två dagar i rad har Figge bara varit sommar-skitig! Underbart! Men nu ska det bli regn igen på lördag så då kommer han att se ut som vanligt....

 

 

Fredag 18/6: Idag ger vi oss ut på sandbanan och försöker vara seriösa... i alla fall jag! Figge har andra åsikter och jag måste räkna till minst en miljon för att inte tappa tålamodet.... *suck*! Men vi har tur, JS och Goldy kommer ut på ridbanan och först så blir Figge helt hysterisk och sedan så andas han ut i en stor suck.... äntligen sällskap! Så vi fick till slut till det lite i vårt dressyrarbete.... man ska vara glad för det lilla! En riktigt cool sak var att vi i dag fick till en riktig bra galoppfattning och lite galopp där jag kände att Figge har blivit stark! Underbart häftigt var det att för några sekunder sitta där och känna all *power*!

Lördag 19/6: YES! Idag gick det faktiskt att rida lite på riktigt på sandbanan! Figges hjärnkontor var idag påkopplat så mycket att han till och med skummade lite i munnen! Där har det varit snustorrt i snart 3 veckor! Vad roligt!! Så eftersom hjärnkontoret var påkopplat idag så jobbade vi bara en liten stund och då jobbade vi med öppnor och slutor, förhållningar och lite galopp! Det jag fick känna av i går i galoppen fick jag även känna av lite av idag :o)

Idag kom √§ven kompisen Harry! √Ąntligen sa Figge f√•r jag en alldeles egen kompis att campa ihop med! S√• inatt ska grabbarna sova ute!

S√∂ndag 20/6: H√§rlig s√∂ndagstur p√• 1¬Ĺ timme i racerfart tillsammans med¬†Norrman/JS, Lotus/Catha och Lilleman/LN! Idag red vi √§nda till papegojbacken :o)¬†Vi kom fram till att det faktiskt finns¬†tv√• papegojbackar.... vi tog b√•da! H√§rligt! Efter√•t s√• √§r alla tr√∂tta men s√• d√§r¬†h√§rligt n√∂jda! Bland de n√∂jdaste var Figge f√∂r han klarade dagens¬†"viktkontroll"¬†och fick g√• ut i mathagen d√§r han¬†helt nyduschad kunde rulla sig p√• sitt favoritst√§lle!¬†

eXTReMe Tracker