Stallet

Blandade bilder

figaro139.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 22

MÄndag 31/5: Rider ut tillsammans med AB och Livia! Vi galopperar sÄ lÀnge uppför, nerför, till höger och vÀnster att jag fÄr mjölksyra..... "vi mÄste stanna" gnÀllde jag ynkligt! Figge var oxÄ tacksam för han flÄsade minsann! Det Àr ju tur att vi har lika bra ute_i_skogen_rida_kondis :o) Vi stötte Àven pÄ lÀnets alla orienterare i ungdomsÄlder. Som tur var stod alla stilla pÄ samma stÀlle just dÄ sÄ vi slapp ha dom uppdykandes lite hÀr och dÀr i skogen! Det var ungefÀr hÀr vi bestÀmde oss för att galoppera ifrÄn dom :o)

Figge har Àven gjort sig bekant med lite fÄr och lamm idag, vi red förbi dom pÄ hemvÀgen! Han upptÀckte dom inte förrÀns vi var jÀmsides med dom :o) Det blev inte mycket till reaktion! Tror att han fortfarande var trött efter den lÄnga galoppen!

Det finns inget som gÄr upp emot att rida i en hÀrlig bokskog som nyss har slagit ut! Vilken kondis jag och Figge ska ha om tre mÄnader :o) Figge vet inte om detta Ànnu men vi har Äkt till ett förklÀtt trÀningslÀger :o)

Tisdag 1/6: Idag hade Figge hjÀrnslÀpp och mental blockering! NÀr vi red pÄ ridbanan var han sÄ spÀnd och okoncentrerad att det gick inte att göra nÄgonting. Figge ropade hela tiden pÄ, enligt honom, sina flickor Livia och Isa. Livia stod i stallet och skrek tillbaka och Isa var pÄ skogstur. SÄ för att försöka fÄ Figge att mentalt slappna av sÄ tog jag till ett av Annies tips, att ge Figge en lÀtt uppgift som Àr likadan hela tiden, jag valde en 8-volt och det fungerade bitvis. Men sÄ fort Livia ropade sÄ tappade han focus men den Äterkom sÄ smÄningom igen! SÄ dagens ridpass blev ganska lÄngt och gick ut pÄ att fÄ Figges hjÀrna att slappna av. Jag fick nÄdde inte helt fram men jag lyckades i alla fall avsluta nÀr han var focuserad pÄ mig!! Men det Àr ingen ide att hetsa upp sig, det kommer att ta sin tid att komma igenom detta sÄ det Àr ge det den tid det ska ta! Imorgon Àr en ny dag och förhoppningsvis Àr Figge mer mentalt avslappnad dÄ :o)

Onsdag 2/6: Idag skrittar vi ut tillsammans med Livia i ca 40 minuter!Livet var pÄ topp för Figge.... han fick ju ha bruden med sig :o) Liva har börjat brunsta, kanske Isa med, och de ropar sÄ förföriskt pÄ Figge hela hela tiden. Och eftersom han helt plötsligt förvandlats till hingst sÄ stÄr han och vaktar dom frÄn sin hage. Han har knappt tid att Àta har jag hört. Och det stÀmmer för han har dÄ rakt inte gÄtt upp Ànnu.... snarare gÄtt ner i vikt!

Vi har varje dag lite kossa-trÀning! En jÀvla knÀpp övning tycker Figge som blÄser och hÄller pÄ! Men vi matar oss sakta men sÀkert lite nÀrmare hela tiden! Han tycker de Àr sÄ otÀcka att han till och men inte tuggar moroten ..... han tar den i munnen men tuggar inte :o) Men jag förstÄr honom för dom Àr stora! Den bruna tycker om hÀstar och tvÀttar dom gÀrna i nÀsborrarna med sin lÄnga tunga! Nu tror jag inte att vi nÄgonsin kommer sÄ nÀra.... men man vet aldrig!

Torsdag 3/6: Yes! Idag pÄ ridbanan var Figge kontaktbar och hyffsat uppmÀrksam i alla fall sÄ lÀnge man höll honom i arbete i trav och galopp! De bÄda flickorna stod inne och svarade inte nÀr han ropade pÄ honom! Bra!! SÄ dagens pass blev inte sÄ lÄngt för dagens mÄl var att bara komma till lite avslappning och arbete!

Som avslutning sÄ skrittade vi runt gÄrden och pÄ vÀgen tillbaka sÄ mÄste man gÄ förbi otÀcka kossorna som ligger i bakhÄll bakom vÀggen! Figges hjÀrta bankade och först sÄ ville han vÀnda, men se det fÄr man inte. Men man fÄr stÄ still sÄ lÀnge som behövs och medans vi stod still sÄ andades matte med lÄnga djupa andetag för att smitta av mitt lugn pÄ honom! Funkar! SÄ efter bara nÄgon minut sÄ smög vi förbi....  :o)

Fredag 4/6: Uteritt tillsammans med JS och Goldie pÄ underbara ridvÀgar! Ca 40 minuter med mycket skritt med lite trav och galopp! Figge var lugn och avslappnad! Och nu börjar han oftare och oftare falla in lÄng vÀgvinnande skritt med framÄtbjudning!  

Lördag 5/6: Tidig ridning pĂ„ sandbanan! Idag var Figge mer eller mindre som vanligt! Underbart!! Äntligen kan vi börja komma till lite jobb sĂ„ i nĂ€stan 40 minuter sĂ„ jobbar vi med öppna, sluta och galopp! Figge kĂ€ndes nĂ€stan lite trött i galoppen idag! Men Ă„ andra sidan sĂ„ hade han röjt och racat i hagen direkt pĂ„ morgonen sĂ„ bensinen var vĂ€l slut :o) Nu har han varit i GV en hel vecka och han har gĂ„tt ner i vikt för igĂ„r upptĂ€ckte jag att jag var tvungen att dra sadelgjorden ett hĂ„l till! Nu Ă€r han sĂ„ snygg och slimmad sĂ„ att det Ă€r ju faktiskt inte konstigt att flickorna ropar förföriskt :o)

Idag har vi Àven kommit lite lÀngre fram till kossorna! Om en vecka eller sÄ sÄ tror jag pÄ att Figge gör en "toutchdown"!!

Söndag 6/6: Idag red vi pÄ grupptur i skogen med den vita Norrman i tÀten! GÀngets klippa! Vi var fyra hÀstar och vi var ute i ca en timme. Mycket skritt, lite trav och hÀrlig galopp i hÀrlig skog! Figge blev sÄ laddad och tycket att detta var jÀttekul..... nu kör vi matte sa han och gasade pÄ som tusan! Roligt var det :o)

eXTReMe Tracker