Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro410.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 21

Måndag 24/5 Hade velat rida ut men det var ingen annan som ville och eftersom det blåste så mycket så ville jag inte rida ut själv. Så det fick bli ridhuset eftersom sandbanan var upptagen!

Vi rider ett ganska lätt pass och idag så värmer vi upp med enhandsfattning med focus på lite snabba svängar och uppmärksamhet! Det funkar jättebra och efter en stund övergår vi till att jobba med serpentinbågar, lite förvänd skritt och trav, skänkelvikningar och öppnor! Allt flyter på lysande bra och vi avslutar med att jobba några minuter med samma galopptänk som igår! Trallalalaa...!

Tisdag 25/5: I mer eller mindre full storm rider vi på sandbanan. Figge är lite på G idag och vill ha koll på allt runtomkring. Man kan nästan säga att han är lite tittig :o) Hade velat rida ut men även idag sätter vädret lite stopp med storm!

√Ąven idag tar vi ett l√§tt pass och vi v√§rmer upp med massor av volter och 8-volter. I 8-volten s√• l√§gger vi till lite √∂ppna/sluta n√•gra steg h√§r och d√§r! Och s√• avslutar vi¬†med lite galopp! Och idag fick vi till det riktigt riktigt bra! Vi fick till minst en riktigt bra fattning i b√•da varven och i b√•da varven¬†kunde vi galoppera riktigt bra!!¬†S√• d√§r mjukt, l√§tt, f√∂ljsamt, samlat och balanserat! S√• j√§kla h√§ftigt! Tralalala....!¬†

Onsdag 26/5: Helt taktiskt så får Figge vila idag så vi tar istället en liten promenad till läskiga bäcken :o) Och redan på vägen upp så fnyser han lite! Vi repeterar lite genom att gå samma runda nära bäcken som förra gången. Sedan så går vi till ett ställe som inte är så brett och långt, och så bara går vi över, helt utan knussel följer Figge med lungt och sansat! Skitbra, vilken cooling jag har!! Tralalala...! Här gick vi över!!

Torsdag 27/5: Träning för EF och jag kan inte säga mer än att fy för tusan vad det gick bra! Figge var koncentrerad, uppmärksam, arbetsvillig och helt underbar! Vi har den senaste veckan tagit ett jättekliv i galoppen för han kan bära sig på ett helt nytt sätt! Skitkul! Tralalalala!!

Fredag 28/5: Idag åker Figge och jag på SPA till GV!! Ska bli härligt!!

L√∂rdag 29/5: Idag f√∂ljer vi med Catha och Norrmann p√• en lugn men h√§rlig¬†uteritt! √ĄNTLIGEN f√•r jag komma bort fr√•n alla ot√§cka kossor sa Figge och andades ut! Efter√•t s√• var vi p√• ridbanan en liten stund!

Figge tycker faktiskt att det är lite läskigt på detta ställe så han är lite nervös. Så länge han går i hagen är det ok men i stallet, strax jämte otäcka kossor är det skitläskigt. Figge som aldrig bajar i stallgången bajsar typ 8-10 ggr på raken. Men idag var vi nästan ända framme hos kossorna och kollade! Norrman var med som moraliskt stöd :o)

Söndag 30/5: Rider på ridbanan! Vi försöker oss på lite jobb men det kommer nog att ta några dagar innan Figge landar och kan koncentrera sig! Det är så mycket att titta på och han är rätt spänd för otäcka MU-KOSSOR som skriker och står och GLOOOR på honom! Fast när vi väl fick jobba så började han efter en stund att frusta.... och frusta.... och frusta ännu mer! Vi får till en början hålla oss på den bortre volten och sakta men säkert kommer vi snart att kunna jobba på hela ridbanan! Det gick allt annat än bra, men vad gör det!! Det blir snart bättre!!

eXTReMe Tracker