Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro764.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 20

MĂ„ndag 17/5: Eftersom Figge vilar frĂ„n ridning sÄ ger jag och Figge oss ut pĂ„ upptĂ€cksfĂ€rd! Jag har en plan och dĂ„ mĂ„ste man trĂ€na! Till sommaren ska vi ju rida lĂ€ngs med stora M-Å:n i GV och den forsar ordentigt! SĂ„ vi gĂ„r till lektionshĂ€sthagen för att bekanta oss lite med bĂ€cken först :o) Nu Ă€r ju Figge sĂ„ vĂ€luppfostrad och skulle aldrig komma pĂ„ tanken att springa ifrĂ„n mig....(host, host) men det kĂ€nns perfekt att vara i en hage för OM man skulle tappa hĂ€sten sĂ„ kommer den ingenstans! Och en ganska lĂ„ng bit frĂ„n bĂ€cken sĂ„ börjars det!

BÀcken frÀser: sÀger Figge!!

Jag vet vÀnnen men det Àr inget att bry sig om: sÀger jag!!

Mellanstort trumpetblÄs!!: sÀger Figge!!

Vill du ha en morot?: sÀger jag!

AlltsÄ! Man kan komma lÄngt med morötter! Och man kan fÄ morötter av att bara stÄ still ibland! Men det tog inte lÄng stund förrÀns Figge följde med och tittade lite nÀrmare! Men han kommer att sova gott inatt för det Àr mentalt uttröttande att bli utsatt för sÄ hÀr lÀskiga saker! Detta var nog det lÀskigaste jag och Figge rÄkat pÄ tillsammans! Men det avlöpte lysande och vi har ytterligare en "lÀskigt- gickbra-uppleverlse" med oss i ryggsÀcken! Planen Àr att gÄ över som den gröna linjen visar, idag gick vi den röda linjen 2 gÄnger!  Men innan vÄr lilla bÀck-lektion var slut sÄ hade vi nÀstan varit och gÄtt i bÀcken fast pÄ ett annat stÀlle! Figge stod i bÀcken men pÄ ett torrt stÀlle!

Tisdag 18/5: Vilar. SĂ„ idag blev det inte mycket gjort! Tog med klickern ut i hagen för Figge var sjĂ€lv dĂ€r just dĂ„! Och sĂ„ trĂ€nade vi lite pĂ„ att ta morot pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt och att backa! Jag vill kunna stĂ„ jĂ€mte honom och sĂ„ ska vi backa tillsammans. Fast han trodde hela tiden att han skulle lyfta frambenen..... men nĂ€r det inte gick hem sĂ„ provade han till slut att backa och DÅ kom det en morot! 

Sedan sÄ skrapade jag av den vÀrsta leran sÄ nu Àr han förberedd för att kunna lÀgga pÄ nytt lager i morgon :o)

 

Onsdag 19/5: HÀsttandlÀkaren kommer! Och han konstaterade att Figge hade en ficka med matrester mellan tvÄ tÀnder med en liten infektion. Det Àr detta som Figge kÀnt av och jag kan förstÄ att det inte kÀnns kul att ha ett bett i munnen dÄ! Nu har vi bokat in en ny tid om 3 veckor dÄ det ska rensas rent igen! DÄ ska vi Äka hem till veterinÀren för dÀr har han bÀttre utrustning! VeterinÀren tyckte jag kunde fortsÀtta att rida pÄ mitt sidepull ett tag till!

 

 

 

Torsdag 20/5: Hovslagarn kommer och nu har Figge skor pÄ alla fötter! Nu kan jag raca! Ska bli spÀnnande och se om det gör nÄgon skillnad! Jag tror att han den sista tiden har varit lite ömfotad och inte tagit ut steget ordentligt!

Fredag 21/5: Idag Àr Figges vila inne pÄ sin sjunde dag! Matte börjar kÀnna sig lite ridsugen sÄ det Àr helt klart ett steg Ät rÀtt hÄll! Jag börjar mÀrka av att Figge har lagt pÄ sig lite "sprÀtt och myror " i kroppen! Figge som inte brukar bry sig nÀr man stÄr och betar tyckte helt plötsligt att livet sÄg lite lÀskigt ut! Tur att man har varit klok och dragit ner pÄ bÄde kraftfoder och bytt ut en del av hömÀngden mot halm!

SÄ idag börjar vi igÄngsÀttningen med att duscha hela Figge :o) Han har levt som en vildhÀst hela veckan och var riktig skitig! DÀrefter sÄ fÄr Figge gÄ pÄ lina en liten stund sÄ att han fÄr möjlighet att "rasa av sig" det allra vÀrsta.... om han nu skulle ha lust till det! Men det blev ganska lungt, bara ett par smÄ repor! Gissar att han och Chico kört race i hagen! Jag tycker han sÄg fin ut nÀr han joggat igÄng sig lite! Det Àr bra med Figge för han brukar inte race direkt pÄ linan utan han vÀrmer upp först :o)

Lördag 22/5: Äntligen till hĂ€st igen! Frisk? NĂ€.... men Ă€ndĂ„ underbart! Svetten lackade om oss bĂ„de medan Figge och jag tog oss ett kort men ganska intensivt pass!  Vi vĂ€rmde upp med volter i skritt och trav och avslutade med "samlad" galopp! Samlad i detta sammanhang Ă€r att Figge hĂ„ller ihop sig i galoppen! Idag tycker jag faktiskt att vi gjorde ett riktigt bra galopparbete i vĂ€nster varv! Yes!

Söndag 23/5: Vi rider ett friskt pass! BÄde Figge och jag blir riktigt svettiga! Vi vÀrmer upp med volter, öppnor och framÄttÀnk! Det dÀr med framÄtÀnktet Àr nÄgot som vi alltid fÄr jobba med, Figge glömmer gÀrna bort och sÄsar lite istÀllet! Idag har vi lite focus pÄ galoppen. Den ska vara mjuk, rund med framÄttÀnk utan att bara ramla ivÀg. Det Àr mycket att tÀnka pÄ men det tar dig :o)

Ibland fĂ„r vi faktiskt till nĂ„gra riktigt sĂ„ dĂ€r mjuka/smöriga galoppsprĂ„ng som Ă€r sĂ„ juvliga! Vi trĂ€nar Ă€ven pĂ„ att inte "ramla ivĂ€g" i alla nedsaktningar. Figge liksom "slĂ€pper" sĂ„ mycket han har och bara bryter av lite hafsigt. Åhnej, sĂ„ kan vi inte ha det! SĂ„ idag trĂ€nade vi faktiskt pĂ„ avsaktingen galopp - skritt och det gick faktiskt lĂ„ngt över förvĂ€ntningarna! Figge fick en hĂ€rlig dusch efterĂ„t och sĂ„ fick han gĂ„ och torka i solen mellan hagarna och Ă€ta grĂ€s!

eXTReMe Tracker