Stallet

Blandade bilder

figaro82.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 19

Måndag 10/5: Idag gick det upp ett liljeholmens för mig! Jag har ju ett sidepull!! Så idag provade jag att rida med det och vips  så gick Figge som en klocka igen!! Så Figges oroliga huvudbeteende satt i munnen och ingen annanstans. Tandläkaren skulle ju varit här redan förra månaden men tyvärr så ställde han in. Men nu har jag och LN bestämt att han ska komma så fort han bara kan och så får jag rida bettlöst så länge.  

Så Figge gick riktigt bra idag på sidepull! Han var uppmärksam och samarbetsvillig! Vi jobbade bara en liten stund eftersom han jobbart hårt några dagar men jag bara var tvungen att testa!

Tisdag 11/5: Idag var tanken på att vi skulle jobba lite lagom, inte hårt och inte länge! Men se det blev lite ändring på det när Figge helt okonsentrerat behagar att busa, bli en spansk symaskin för att sedan övergå till att börja bocka mitt i arbetspasset!!

Först blev jag snopen, sedan så blev jag lite mesig och sedan så blev jag lite arg på mig själv och tänkte att nä minsann att han ska komma undan med detta! Så jobb i galopp igen direkt och massa jobb ända tills han behagade slappna av och börja jobba igen! Själv blev jag på direkten så koncentrerad att jag glömde bort att jag var kissnödig!

Figge gick jättebra när jag var klar! Han var trött och svettig men han såg samtidigt nöjd ut när jag gjorde i ordning honom efteråt! Catha tyckte jag skulle vara glad att han kunde bocka med ryttare.... för då börjar han blir stark och har fina ryggmuskler!! Ja, så kan man oxå se på saken, fast jag föredrar att han bockar i hagen utan ryttare! Men jag satt i alla fall kvar!!

Och det är kanske så att Figge börjar bli redo för lite tuffare jobb! Säskillt om man kan vara så pigg efter att ha "jobbart hårt" hela helgen och bara har haft en vilodag. Hmmmm..... ska klura på detta :o) 

Onsdag 12/5: Lyckas pricka in en liten stund d√• det inte regnar och rider p√• sandbanan! Idag √§r Figge uppm√§rksam, koncenrerad¬†och arbetsvillig igen! Vi jobbar med √∂ppna l√§gs med l√•ngsidorna. Det g√•r l√§ttare i h√∂ger varv och jag retar mig p√• att JAG inte f√•r till det i v√§nster! Man ska ju g√∂ra likadant som i h√∂ger varv men fan vad sv√•rt jag har f√∂r det! Men n√§r jag b√∂rjade g√∂ra volter och ur volten t√§nkte √∂ppna s√• b√∂rjade jag f√• ordning p√• min kropp.¬†√Ąven galoppen fungerar bra idag.¬†Jag jobbar med mig sj√§lv¬†om att slappna av mer i v√§nster varv. D√§remot s√• gl√∂mde jag att h√•lla in mina armb√•gar idag...!¬†

Figge hade slagit sig lite lite idag, men det verkar inte hindra honom inte för han är en tuffing! Inte det minsta sjåpig och jag fick pilla och peta bäst jag ville. Nu är det tvättat och omplåstrat med bakteriadödande spray och så hoppas vi på att det torkar ihop och försvinner tills i morgon!

Torsdag 13/5: EF-träning med sidepull! Idag får vi jobba med serpentiner, öppna, ökningar och att öka och minska volten i både trav och galopp!

När vi skulle galoppera på volten så var Figges öronspel annorlunda, de var riktade rakt bakåt åt mig mycket! Figge brukar ha koll bakåt men detta hade jag lite svårt att tolka, var Figge oerhört koncentrerad och samarbetsvillig (han gick superbra!! ) eller var det något som störde honom??  Jag blev i alla fall för villad... så jag stannar och sadlar om.... tänkte OM det var så att något hamnat snett! Eller så tyckte han inte om att Swinto som var ny i gruppen galopperade bakom honom :o) Figge fortsatte med detta öronspel ett tag och han gick jättebra även resten av lektionen!

Hans sår var fint idag, det var lite lite svullet precis runt såret men det hade torkat ihop fint.

Fredag 14/5: Har turen att få vara helt själv i ridhuset! Vi jobbar i ca 30 min och idag jobbar vi med övergångar mellan skritt och trav, är noga med förberedelserna för att vi ska få till det rätt. Figge ska vara avspänd och jag ska vara mjuk utan vinftande armbågar! I dag så tänkte jag faktiskt på armbågarna "nästan" hela tiden!

Vi jobbade vidare med galoppen och där målet var att hålla galoppen lite längre utan att jag ska behöva driva! Figge bryter av så fort jag slutar driva och så kan vi ju inte ha det! Målet är ju att han ska hålla galoppen tills jag säger något annat! Dvs mer än ett varv :o)

Vi hoppar uteritten denna veckan och väntar på att hovis ska spika på bakskor. Framskorna är rätt slitna denna rundan och jag vill inte slita för mycket på hovarna.

Lördag 15/5: Vilar! Vi leker lite agility i ridhuset!

Söndag 16/5: Vilar! Drar ner ordetligt på kraften för jag tror att Figge kommer att vila några dagar för jag är inte i form! Det jobbigaste som vi gjorde idag var att gå och äta lite gräs!

eXTReMe Tracker