Stallet

Blandade bilder

figaro759.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 18

Måndag 3/5: Vilar! Dagens hårdaste träning bestod idag av att träna käkmusklerna genom äta grönt gräs! Bästa tränigspasset ever: sa Figge!

Tisdag 4/5: Skritt träning på sandbanan! Så idag så övade vi på att skritta, fram till bettet med långa vägvinnande kliv! Vi tar det lungt några dagar för att ladda inför flera dagars träningar för tränare! Det är dressyr för EF på torsdag, dressyr för Waaler på fredag och på söndag är det cavaletti-träning igen! Det ska bli sååååå kul!

Onsdag 5/5: Börjar på sandbanan i väntan på att Mulle och hans matte och hans matte ska bli klara! Vi känner endast lite lätt på alla gångarter, vi provar lite öppna och sluta i skritt och trav! Och vi hinner rida ett par varv i galopp! Figge känns väldigt fin, pigg och allert så det bådar gott inför veckans avslutande träningsläger! Jag hoppas att Sambon kan följa med och filma både på fredag och söndag!

Så när väl Mulle och hans Matte var klara så skrittar vi ut en lång runda på en timme! Det var nyttigt och skönt för oss alla! 

Idag så kollade Figge med viktmåttbandet och han verkar ligga stadigt på 490 kg! Nu går jag i alla fall inte ner! Men han äter minst 10-12 kg hö och hösilage varje dag. Jag ska försöka boka upp JS så att jag kan väga honom på riktigt! Jag tror att han hamnar på ca 550 kg!

Torsdag 6/5: 45 minuters träning för EF och idag så jobbade vi med öppna och sluta! Jag tycker det gick bra! Han var stadigare idag än förra gången vi tränade öppna och sluta! Figge var dock lite bråkig men huvudet ibland, och jag frågade E och jag satt snett eller höll på med något annat tokigt men nä, hon kunde inte se något! Efter en stund så ramlar poletten ner för mig. Jag har ju lånat SK:s sprenger stigbyglar och då vågar jag trampa ner mer med höger fotled! Jag är säker på att Figge tyckte att detta kändes lite "skumt" för det är han inte van vid! Förra gången jag lånade dom så var det cavaletti-tränig så då märktes det nog inte lika tydligt! Nåja, jag tar hans "hvuudbråk" som att jag kom åt honom lite bättre och att han hade åsikter om det :o) Håller det i sig får jag tänka om!

Som avslutning på träningspasset får man lite massage med en lilla fina massagapparaten som jag köpte för 199 kr! Den funkar skitbra!

 

Fredag 7/5:Waaler-träning och ryttaren dansar fågeldansen..... det såg jag på filmen! Jag hade inte en tanke på att hålla in armbågarna! Synd att inte TS gick förbi för det hade räckt med att hon sagt "kuack" en enda gång för att jag skulle fatta :o)

MEN Figge gör som vanligt sitt allra allra bästa hela tiden! Vi jobbar med balansen i avbrott och igångsättningar och tempoväxlingar. Vi galopperar med samma tänk och för första gången så får vi till det ett halvt varv på volten "på riktigt" i vänster galopp. Skitkul!! Det finns där och bara väntar på att få komma ut!

√Ąven idag s√• h√•ller han p√• med huvudet ibland, HW sa att det h√§nger ihop med balansen och det syns¬†ganska tydligt p√• filmen f√∂r det kommer oftast vid ig√•ngs√§ttningar om vi inte f√∂rberett oss p√• r√§tt s√§tt.¬†

Lördag 8/5: Av någon konstig anledning så vaknade jag idag och tänkte: jag ska rida barbacka idag!! Mycket märkligt faktiskt och jag undrar verkligen vad det kom ifrån?? Så jag tränsar Figge och går ner till ridhuset! Problem ett: att komma upp! Men med en pall och BK:s hjälp så kommer även jag upp, trots att jag är lika vig som ett kylskåp!

Ber Figge att skritta och man kan lätt samanfatta ryttarens tankar: vingligt!! Men vi skrittar på och efter en stund så känns det riktigt bra! Då kommer jag på den briljanta idén om att prova trav! Figge vägrade!

"Jag tänker INTE ta ett steg i trav och du ska sitta där och knipa och trycka in dina sittben i min rygg: sa Figge"!

Jag kniper väl INTE och jag har faktiskt en ganska RUND rumpa: sa jag!!

Jo, du kniper och se till att få ordning på sittbenen!: sa Figge!

Det var bara att inse att Figge hade rätt! Att rida barbacka på Figge är som att ha direktkontakt med hans hjärna! Jag gjorde verkligen ALLT för att inte knipa och och störa honom med mina sittben och så småningom travar Figge skeptiskt några steg med mig! Men efter att vi har travat några steg i taget så tycker Figge att jag är riktigt duktig och som belöning jobbar han på riktigt bra!

Intressant att rida barbacka faktiskt, man lär sig mycket om sin kropp! Egentligen skulle man göra detta mycket oftare för innan vi slutade så kändes det faktiskt mindre vingligt!

Söndag 9/5: Cavalettiträning för EF, skitkul! Med många bommar och kluriga vägar så jobbar Figge och jag på så gott vi kan! Denna gången så hoppade vi flera gånger och högre, typ en hel sockerbit högt! Tufft va!! 

eXTReMe Tracker