Stallet

Blandade bilder

figaro527.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 17

MĂ„ndag 26/4: Vilar!

Tisdag 27/4: Idag focuserar ryttaren pÄ att hÄlla ihop hÀnderna och att armbÄgarna ska ligga intill!! Och sÄ lÀnge jag tÀnker pÄ det sÄ gÄr det bra..... men sÄ fort det slirar det till lite i hjÀrnkontoret och jag tÀnker pÄ nÄgot annat sÄ ser det ut som om jag dansar fÄgeldansen... Grrrhraaa!! Men jag tÀnker inte ge mig för det retar mig!

Figge gick i alla fall lysande bra, som alltid! Vilken hĂ€st jag har!! Har jag sagt att han Ă€r vĂ€rldens bĂ€sta!! :o) Och det Ă€r SÅÅÅ roligt att rida dressyr!! Ska sanningen fram sĂ„ Ă€r det inte förrĂ€ns nu pĂ„ senare Ă„r som jag börjat tycka dressyren Ă€r kul! Tralalala...!

Idag var hovis hÀr, han följde med ut hagen och kollade bakhovarna! Inga problem sÄ hÀr lÄngt! Jag Àr hÀr om ca 2 veckor sÄ dÄ kan vi kolla igen! Figge och jag har inte tid hos hovis förrÀns den 20 maj och jag tror vi gör sÄ att dÄ Äker bakskor pÄ!! För dÄ kan jag utan att oroa mig frÀsa ute i skogen, sÄ lÄngt jag vill, pÄ alla underlag utan att han far illa! VÄrt mÄl i sommar Àr ju att rida ut mycket och lÀnge :o) Vi ska bygga muskler! Tralalala....!

Onsdag 28/4: Idag tar vi vÄr premiÀrtur i skogen helt utan sÀllskap! JodÄ, vi har varit ute sjÀlva innan men inte "pÄ riktigt" utan bara smÄ smÄ pytterundor! Uppför backen och sÄ tillbaka genom skogen!

SÄ hÀr ser slutet av backen ut förresten, den vi brukar "skritta av" i....*harkel*.... men den Àr ju lite inbjudande, eller hur? Vad dÄ skritta nÀr man Àr uppvÀrmd och klar :o)

I alla fall sÄ red vi hela E:22:an idag!! Helt utan problem! Figge var sÄ cool att han till och med stannade för att kissa!! Vi red igenom bÄda vildsvins-terratorierna utan att fÄ se ett enda svin. Jag tror hela tiden att de helt plötsligt ska stÄ en framför oss och se ilskna ut, trots att jag vet att de Àr jÀtteskygga.

 

SÄ dagens trÀning bestod av mental trÀning (mest matte...) och att trÀnade pÄ motoriken genom att kunna trava pÄ lite mer "krÄngliga" stÀllen! Och det finns mÄnga krÄngliga stÀllen pÄ den rundan! Men liksom min gamla Drutten sÄ verkar Figge gilla nÀr man mÄste tÀnka till och se vart man ska sÀtta fötterna!

Tordag 29/4: TorsdagstrÀning!! Skitkul tycker bÄde Figge och jag! Idag mÄste jag börja med att klappa mig sjÀlv pÄ axlen för idag kom jag mer eller mindre ihÄg mina hÀnder och armbÄgar under hela lektionen! Som alltid Àr Figge pÄ G nÀr det Àr trÀning! Han tycker verkligen att det Àr toppen nÀr det hÀnder saker hela tiden! Idag jobbade vi med att vÀnda igenom volten, rida galopp pÄ lÄngsidan, trava och vÀnda igenom volten igen. Vi red skÀnkelvikning, öppna och tempovÀxlingar! Och sedan sÄ var 45 minuter slut! Tiden gÄr fort nÀr man har roligt!

Idag piffar vi till oss ordentligt! Vi putsar, oljar hovar, flÀtar manen och vi till och med lindar frambenen :o) Att linda ben Àr en bra trÀning för matte och minsann satt de kvar hela lektionen :o)

Fredag 30/4: En timmes skogsrunda tillsammans med AH och Ludde, TS och Lilleman! Vi klarade oss frÄn regnet, trots att det en stund innan sÄg vÀldigt hotfullt ut pÄ himmlen! Figge tyckte det var skönt att fÄ strÀcka pÄ benen och fÄ mjuka upp alla muskler efter gÄrdagens trÀning som var ganska tuff!! Han var lite lÄngsam i starten men jobbade upp sig pÄ slutet!

Lördag 1/5: Trimmar i ridhuset och idag var planen att efter uppvÀrmnuingen prova att rida lite sluta! Det gick sÄ dÀr, Figge blev lite uppjagad och frustrerad för han fattade inte vad jag pratade om idag. Men jag sÄg kugghjulen jobbade och det Àr jag glad för! SÄ vi hittade pÄ lite annat en stund, vi vÀnde till exempel snett igenom i galopp och nÀr vi kom till hörnan sÄ sa jag: byt galopp till Figge och det gjorde han!! Gissa om jag blev snopen :o) Jag Àr faktiskt riktigt kass pÄ att byta galopp, har aldrig fÄtt lÀra mig det pÄ rÀtt sÀtt! Detta var förmodligen en ren lyckotrÀff, men jag tÀnker glÀdas Ät den i alla falll! PÄ slutet sÄ ÄtergÄr vi till att jobba med sluta och Figge Àr lugnare och Àven om det inte blev nÄgra bra slutor sÄ blev det i alla fall en övning utan stress!

Söndag 2/5: Underbar skogstur som heter duga pĂ„ ca 1Âœ timme! Idag testade vi nĂ„got nytt.... vi kommer till en bĂ€ck!! Vi mĂ„ste gĂ„ över den :o) Gick jĂ€ttebra, jag klev av direkt lossade ena tyglen, gick över pyttelilla bĂ€cken och sa: kom nu Figge!! Och sĂ„ hoppade han över! Vilken klippa! MĂ„ste sĂ€ga att jag kĂ€nner mig riktigt trygg pĂ„ honom nu! Än sĂ„ lĂ€nge sĂ„ har vi inte stött pĂ„ nĂ„got som har upprört honom nĂ€mvĂ€rt! Han stannar och tittar, det fĂ„r han och sĂ„ gĂ„r vi nĂ€r han Ă€r klar! Och det Ă€r inte sĂ„ ofta han stannar för att det Ă€r lĂ€skigt! Idag stannade han en lĂ„ng stund och tittade pĂ„ barnen som hoppade studsmatta! Fast han stannade inte för att han tyckte det var lĂ€skigt, nĂ€ han Ă€r nyfiken pĂ„ vad de gjorde :o)

Idag, nÀr vi red ivÀg, vet jag inte vad de dÀr tvÄ höll pÄ med, Freisan och Figge alltsÄ! Det verkade som om de tÀvlade om vilken som kunde gÄ lÄngsammast och inte rakt fram! Och nÀr jag sedan bad Figge om att nu gÄr vi pÄ lite blev han skitsur.... men det blev jag oxÄ... sÄ vi hade en liten diskussion med delade meningar men sÄ sa Figge: okey dÄ, jag gÄr! Bra sa jag!! Nu pratar vi inte mer om detta!

eXTReMe Tracker