Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro616.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 16

M√•ndag 19/4: Rider tillsammans med Freisan och TS ut p√• l√•ngtur som varar 1¬Ĺ timme! Det √§r verkligen underbart! Vi skrittar mycket, travar och galopperar lite lagom, busar till det¬†och¬†s√• kollar vi¬†in stora vida v√§rlden! Figge blir tuffare f√∂r varje g√•ng vi rider ut och nu g√•r han f√∂rst under en stor del av tiden! Figge √§r verkligen hur cool som helst!

Tisdag 20/4: Vi kör ett ganska lätt pass i ridhuset där vi får vara helt själva idag :o) Idag så börjar vi med att hitta tillbaka till att jobba och bjuda fram till handen utan att bara välta iväg! Tror gårdagens skogsbus satte sina spår! Men det gör inget för vi hade kul och det tog inte så lång tid för oss att hitta tillbaka! Vi jobbade lite med öppna och här kräver jag inte många steg men jag vill att det ska hända något! Det behöver inte vara rätt men när jag sätter mig i öppna-sits så ska det hända något och det börjar det faktiskt göra nu! Kul :o) I galoppen så körde vi lite tempoväxlingar åt samlahållet! Bad honom att hålla ihop sig lite lite till i galoppen och i höger varv gick det jättebra! I vårt svåra vänstervarv så orkade han/vi inte men han fattade vad jag ville och försökte, det duger utmärkt för mig!

Onsdag 21/4: Idag är ryttaren lite risig men vi provar på att jobba lite! Till en början är vi själva i ridhuset och allt är frid och fröjd trots att de efter en stund kommer de och ska börja bygga till hoppträningen. Men när det börjar ramla in lite olika hästar så tappar Figge focus.... och matte med för den delen! Nåja, vi jobbar till en början ganska länge i skritt med focus på fram till bettet, volter och vändningar. Jag tycker faktisktist att vi får till traven bättre än skritten, då är Figge mycket mer följsam och uppmärksam. Undrar vad det kan bero på?

Visserligen s√• tycker jag att skritten har utvecklats j√§ttemycket den sista tiden f√∂r han kliver p√• med mycket st√∂rre och j√§mnare steg. Galoppen t√§nker jag inte ens n√§mna idag :o) Eller, jo! Vi fr√§ste omkring lite mer eller mindre oorganiserat men med ett leende p√• l√§pparna! √Ėppna, m√•ste jag ju n√§mna! Vi fick till ett par bra steg i b√•da varven idag! Tralalala...!!

Torsdag 22/4: Ingen träning för EF idag på grund av anledning! Men eftersom vilodag är inplanerad imorgon så tänkte halvrisig matte rida utan krav i alla fall! Nu råkar det vara så att det bara flöt på så det blev ett lite lagom pass i alla fall! Vi började med mycket skritt med många volter och svängar! Vi travade på och försökte krumelira lite i sluta idag! Det gick inte lysande men ibland så!! Figge han blev helt plötsligt så full av energi när vi var tvugna att byta ridhus och den energin fick jag med mig in i galoppen! Vi gick till ett riktigt bra varv i höger och ett helt klart godkänt varv i vänter!! Skitkul! Som avslutning så skrittade vi och Lilleman och LN ut...... och naturligtvis galopperade vi upp för backen....  hehehe....:o)

Fredag 23/4: Vilar!

Lördag 24/4: Intar sandbanan under förmiddagen och rider på en pigg Figge!! Idag så kom jag ihåg att tänka på mina armbågar och händer! Det retar mig!! Och jag ska lära mig! Det är bara lite svårt att ändra på en skogsmulle/vildavästernryttare!

Figge gick så bra idag! Det blev ett kort men ganska intensivt pass! Idag red TS på Freisan samtidigt och när hon skrittpausade passade hon på att kommentera, " tänk på axlen, sträck på dig, lång innersida, osv..." Jättebra!! Och med massor av energi och får vi till en härlig galopp! Skitkul! I traven så provade vi på lite av både öppna och sluta! Nu får jag ganska snabbt en reaktion när jag sätter mig i öppna/sluta sits men vi filar vidare på själva utfärandet :o)

Naturligtvis fick Figge gå ut naken i solskenet och riktigt damma ner sig! Och länge ska de vara ute idag han och Chico! Det är tur att jag lagt in en liten extra matlåda så att han blir glad när han kommer in!

S√∂ndag 25/4: H√§rlig uteritt¬†tillsammans med Freisan och TS! Vi √§r ute n√§stan 1¬Ĺ timme och vi "k√∂r" cykelbanan mot A-rum d√§r vi kan trava och galoppera lite l√§ngre str√§ckor i taget! B√•de Figge och Freisan √§r lagom taggade! Och som vanligt k√∂r Figge om Freisan r√§tt som det √§r och tar t√§ten med en rysligt v√§gvinnande skritt! Fast Figge vill¬†alltid b√∂rja med att g√• bakom Freisans svarta¬†rumpa i sin egen lilla bubbla!

Oroar mig lite för hur Figges oskodda bakhovar tar dessa uteritter på blandat underlag. Det var enligt hovis helt OK förra gången men nu så blir det lite mer och längre rundor och jag vill verkligen inte att de blir för nedslitna! Men F är ganska ofta på gården så nästa gång jag ser honom får han gör en snabbkoll så att jag med gott samvete kan frärsa vidare! Annars så åker skor på omedelbart för dessa uteritter kommer bara att öka in antal varje vecka.... om jag känner mig själv rätt! Tralalalaa!!

eXTReMe Tracker