Stallet

Blandade bilder

we2.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 15

Måndag 12/4: Vilar för matte ska på kalas!

Tisdag 13/4: Skrittar på skogstur med Ludde och AH, Lilleman och LN! Idag skrittar minsann Figge på som tusan! Han går på först med långa vägvinnande steg! Vi får till och med stanna för att vänta in de andra :o)

Onsdag 14/4: Vilar för matte ska på jobb-"kick-of"!

Torsdag 15/4: Försöker träna seriöst på brun spansk symaskinsliknadne dynamigubbe och det går så där! Fast vad gör det!! Figge är pigg och glad och fulkomligen älskar att få jobba igen! 4 vilodagar av 5 är helt fel förmedlar han piggt!! "Jag vill jobba lite helst varje dag!!" säger han den lilla arbetsmyran!

Oavsett så jobbade vi idag mycket i galopp! Vilket inte gjorde att symaskinen taggade ner...! Vi testade med början till förvänd galopp! Dvs vi galopperade på långsidan i en liten båge så i några steg så blir det förvänd galopp! Lektionen blev lite kortare än vanligt eftersom hästarna fick jobba på lite mer och under de sista 10 minuterna i traven så hade Figge "sytt" bort alla myror och kunde komma till lite mer avslappnat arbete! Som smör gled vi omkring och gjorde riktigt fina volter :o)

Fredag 16/4: Inte en enda överskottsmyra i hela Figge! Bara lagom med energi! Rider inte så länge men vi får till en bra trav och vi testar både lite öppna och sluta! Nu börjar det hända grejor!!! Tralalala!! Idag hade vi en klart mycket mer kommunikationsförbindelse som naturligtvis reuslterar i ett bra arbete! Galoppen måste jag säga har tagit ett stort steg framåt men idag gick det så där!

Vi avslutade med att rida ut en pytterunda! Vi galopperar/travar upp för backen bakom stallet! Det är så härligt att han nu följer med mig utan hästsällskap till skogen utan att protestera!! Vi trampar iväg med stora steg och dom stegen är det första stegen mot nya äventyr tillsammans! När vi skrittar hem ner för backen så tänkte jag på Drutten och blev så nostalgisk att till och med tårarna kom! Figge och jag kom fram till att kloka rutinerade Drutten finns med oss och han kommer att hjälpa Figge när det blir lite otäckt stora vida världen! Det känns tryggt!

S√• h√§r s√•g det ut n√§r Figge och jag hoppade f√∂r f√∂rsta g√•ngen! √Ąven hinder p√• 25 cm √§r hinder! Eller¬†hur!

Lördag 17/4: Blåser mer eller mindre storm ute så Figge och jag rider inne! Vi tränar idag på att göra halt från skritt och här är vi inte alls överens! Istället för att ta min förhållning så går han emot den! Gör vi däremot halt från trav så går det klart mycket bättre.... Nåja, det lossnar säkert inom sin tid! Vi jobbade även med att fatta vänster galopp och att galoppera en sträcka och bryta av samtidigt som både Figge och jag ska vara balanserade. Figge skulle jobba på hålla ihop sig i avbrottet och jag skulle sitta rätt och avslappnat. Det här fungerar och är mycket mjukare i höger galopp men vi kommer snart ifatt :o)

För övrigt så tycker jag att traven både i höger och vänster varv fungerar riktigt bra! Vi har kommit över en svårighet i vänster varv med att vi inte kunde böja oss till vänster göra mjuka fina volter. Fram för allt så är det jag och mitt min vänsterhand som skärpt till sig! Jag har däremot inte kommit tillrätta med mig själv i galoppen... så det är därför som den inte fungerar ännu!!

Söndag 18/4: Börjar med att skritta ut tillsammans med SK och Diezel. Vi skrittar över på andra sidan och kollar in stora vida världen! Vi skrittar igenom blåsippestället och minsann såg vi inte några stycken!! Och så får Figge för första gången prova den långa branta stentrappen och den var jobbig värre. Figge försökte slingra sig och springa men se det gick inte! Iden trappen kan man bygga en och annan rumpmuskel :o)

När vi kommer tillbaka efter en ca 30 minuters skrittrunda fortsätter vi på uteridbanan med att känna lite på trav och galopp! Där låg 3 bommar med galoppavstånd så naturligvis så måste vi prova i båda varven!! Skitkul sa Figge.... och tände till!! Som avslutning så gör vi enkelt lite 8-volter! Tralalal...!

eXTReMe Tracker