Stallet

Blandade bilder

figaro145.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 14

MÄndag 5/4: Fick ett förslag frÄn trÀnaren Waaler att prova ett lite tjockare bett... sÄ det gjorde jag! Jag har den sist tiden ridit med ett tre-delat lite smalare bett dÀr mittdelen Àr koppar och det har fungerat jÀttebra. Har dock inte en aning om vad det heter... nÄja jag provade idag ett tre-delat plastbett som jag vet att Figge har gillat tidigare.... men jag tro han har bytt Äskikt om detta bett. Det gick inte sÄ dÀr lysande.... och frÄgan Àr om vi bara hade en dÄlig dag eller om jag ska envisas med att rida pÄ detta bett tills pÄ fredag, dÄ jag Äterigen ska rida för Waaler?!  Min första tanke Àr att byta tillbaka, men vi kan ju ha en dÄlig dag idag och det tar kanske lite tid innan vi bÄda "ridit" in oss igen pÄ detta bett! Nu Àr jag kluven....vi fÄr se hur jag gör!!

Nu Àr det ju inte sÄ att sjÀlva ridningen gick dÄligt idag men jag mÄste sÀga att jag saknade den dÀr lilla extra kommunikationen och uppmÀrksamheten som vi brukar ha. I alla falll sÄ fortsatte jag pÄ fredagens trÀningspass med att fÄ Figge att röra sig igenom hela kroppen Ànda fram till bettet. Det gick sÄ dÀr.... vi fick inte till det lika bra som i fredags men vi jobbar i alla fall pÄ rÀtt hÄll. Och nu kÀnner jag att jag vill skylla pÄ bettet igen.... nu har jag bestÀmt mig... jag provar plastbettet varannan dag nÄgra dagar och jÀmför hur det kÀnns!

Tisdag 6/4: Yes, idag gick det helt klart bÀttre Àn igÄr nu nÀr vi anvÀnde vÄrat vanliga bett! Men jag ska prova en gÄng till, bara för att bli helt sÀker!

Idag fick jag det jag saknade igÄr, uppmÀrksamhet, samarbete och kommunikation sÄ det kÀndes som om vi kunde jobba vidare pÄ fredagens trÀningtanke. Vi kom vÀl inte riktigt hela vÀgen fram men rÀtt sÄ nÀra! Ska bli kul att rida pÄ fredag och fÄ repetera! Idag sÄ kunde vi göra 8-volter utan problem, det kunde vi inte igÄr! Tralala...!

Efter ridningen sÄ red jag ut sjÀlv en liten liten runda i storskogen bakom! TÀnk att för ett Är sedan dÄ jag skulle leda Figge pÄ skogstur sÄ stannade han mÄnga gÄnger och ville inte alls gÄ med! Han tyckte storskogen var jÀttelÀskig. Idag sÄ stannade han inte en enda gÄng utan han följde med mig helt utan sÀllskap av andra hÀstar utan att vara det minsta Àngslig! YES!! Vi till och med travade och galopperade en liten liten strÀcka! Det bor en skogsmulle Àven i Figge!! YES!

Onsdag 7/4: Idag gick vi pÄ hÀrlig skogstur med AH och Ludde, LN och Lilleman och sÄ hÀr ser jag och Figge ut bakifrÄn!

Torsdag 8/4: VÀrldens bÀsta Figge!! JÀklar vilket pass vi fick för EF igÄr! Det sÀger jag varje gÄng men sÄ Àr det! Det var ju ingen trÀning förra veckan och nÀr vi ridit en stund sÄ sa EF, du det har hÀnt nÄgot :o) Japp, sa jag och log! Vi komnunicerar just nu underbart för jag har har lÀrt mig hÄlla koll pÄ min vÀnsterhand!

Som vanligt inleder Figge EF-trĂ€ningen med att vara lite pigg! Även han tycker att det Ă€r kul! IgĂ„r sĂ„ hade KRUSarna övernattning för en hel hög barn som sprang omkring överallt sĂ„ det tog en liten stund innan vi kunde koncentrera oss. Men det Ă€r en jĂ€ttebra miljötrĂ€ning, Figge tyckte inte dom var otĂ€cka.... han var bara nyfiken pĂ„ vad de gjorde! Hade han fĂ„tt fria hĂ€nder sĂ„ hade han stĂ€llt sig mitt i högen och sagt: "FĂ„r jag vara med?"

NÄja, vi vÀrmde upp i trav och idag sÄ arbetade vi ganska mycket i galopp!! Och vad duktigt Figge jobbade pÄ! Han bröt inte av nÀr det passade honom utan han knatade pÄ tills jag gav order om avbrott! Vi jobbade Àven med volter och 8-volter trav. Som avslutning sÄ trÀnade vi lite pÄ skÀnkelvikning. SÀnkelvikning Àr svÄrt! Figge ville helt utan balans springa ivÀg istÀllet hÄlla ihop sig. Den första gÄngen sÄ lyckades vi bara med nÄgra steg pÄ slutet men innan övningen var klara sÄ klarade han nÀstan "hela" diagonalen utan att ramla ivÀg. Jag tycker det Àr bÀttre att Figge gÄr ner i skritt nÄgra steg nÀr det blir svÄrt i stÀllet för att springa ivÀg. Han Àr smart Figge, visar man bara honom hur det ska vara och sÄ försöker han Ànnu bÀttre nÀsta gÄng! Tralalala...!

Fredag 9/4: Idag var det trÀning för fru Waaler igen! Och jag finner inte ord för hur kul det Àr att rida Figge! Han jobbar verkligen pÄ och gör sitt allra bÀsta hela tiden! Helt sanslöst! Redan frÄn början sÄ fick vi till en bra skritt och det gick inte mer Àn nÄgra minuter förrÀn H kommenterade att OJ vad skritten har blivit bÀttre bara pÄ en vecka!! Jag bara log och tÀnkte, jag vet!! Vi jobbar vidare i traven och Figge har till en början lite svÄrt att komma till en bra balans och avslappning men den kom med besked!! Och sedan var det bara att glida runt :o) för han följer med fint i stora och smÄ volter och 8-volter. Vi jobbar pÄ med samma anda i galoppen och han fÄr fatta galopp och i avsaktningarna ska vi tÀnka pÄ att komma till ridning genom hela avsaktningen, vi ska inte bara bryta av, vi ska byta gÄngart med stil :o)

Figge blev lite trött pÄ slutet nÀr vi jobbade i galopp sÄ kloka matte sa att nu fÄr vi sluta för det Àr helt och hÄllet Figge som bestÀmmer! SÄ vi avslutade med lite mer trav och med lite lÀtta övningar. Figge sÄg helnöjd ut efterÄt! Och man kan ju sÀga att H berömmer jÀttemycket med rösten hela hela tiden och som eftersom Figge Àr beröm-alkoholic sÄ jobbade han verkligen in i det sista! Talalalala.....! Jag ska lÀtt rida för H nÀsta gÄng de kommer! Tralalala...! 

Lördag 10/4: Vilar och laddar upp inför söndagens cavalettitrÀning! Det rÄkar bli nÄgra tuffa dagar för Figge men man mÄste höja ribban för att komma nÄgonstans! Och sÄ kan vi ta det lungt hela nÀsta vecka och pusta ut men en massa skogspromenader!

Söndag 11/4: Redan i ryktspiltan hade Figge myror i hela kroppen! Och gissa om uppvÀrmningen pÄ cavalettitrÀningen var pigg! Figge var sÄ energisk att jag flera gÄnger fick stanna, stÄ till och pusta bara för att vi skulle spara pÄ bensinen sÄ att det rÀckte hela lektionen! Det gick verkligen jÀttebra och Figge tycker liksom matte att detta Àr en riktigt rolig övning! SvÄr men rolig! Vi anvÀnde massor med bommar, snerkliga vÀgar och volter som skulle genomföras i alla gÄngarter. Som avslutning sÄ red vi en snirkelbana med alla övningar och 2 hinder! SÄ NU har faktiskt jag och Figge hoppat tvÄ sprÄng pÄ riktigt! 25 cm rÀknas faktiskt som hinder!! Eller hur! Tralalala....! 

eXTReMe Tracker