Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

bullen4.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 13

Måndag 29/3: Passar på att tömköra en stund i ridhuset medans jag går och väntar på att kvällsfodra. Det är svårt och när jag väl får till det och kommer åt Figge blir han sur... :o) och försöker köra med mig....! Det är då det svåra kommer, jag måste springa för att komma i rätt position så att jag kan fortsätta driva honom så att han inte bara tvärvänder och snurrar in oss i linorna! Men jag var snabb idag!! Men jag spände inte bågen så hårt idag... Figge är ju avställda på grund av tappsko tills i mogon :o) 

Tisdag 30/3: På skogstur med LN, Lilleman, TS och Fresisan! Figge var pigg idag och kändes som en dynamitgubbe! Hade vi galopperat mer så vet i tusan vad som hänt... :o) Han har väl gott och samlat på sig lite bus de sista dagarna eftersom de varit ganska lata!

Onsdag 31/3: Idag trimmar vi på lite så att allt "överskott" försvinner! Vi mjukar upp oss och tar ett ganska enkelt pass med uppgifter som vi "kan" men som alltid behöver repeteras! Vi jobbar med volter, start, stopp, galoppfattningar, avsaktningar, böjning till höger och vänster. I galoppen så tränade jag mig själv på att slappna av ordentligt och när jag var duktig och gjorde precis rätt så trodde Figge att vi var klara och bröt av..... hmmm! Men men.... han kommer att lära sig, och jag med för den delen.

Torsdag 1/4: Idag utförde jag och Figge ett pass i symbios -ala Kentauer! Jäklar i min låda vad han var uppmärksam, pigg och på G! Han tycker verkligen att det är kul att jobba, tror jag fått en liten arbetsnarkoman :o)

Vi var själva på sandbanan, runt omkring oss så gnäggar och flera hästar busar och bockar i en salig röra! Men jag föreställde mig att Figge genom mental tankeöverföring har fått gamla Druttens lugn och red vidare!! Hehehe... jag fick med mig energin på rätt sätt! Vi gjorde 8-volter över 3 bommar flera gågner och vi kunde hålla balansen över bommarna, byta böjning riktigt bra nästan varje gång! Vi jobbade med öppnor och vi jobbade med en avslappnad galopp! När det gått 30 minuter så fick det räcka! Tralalala...!  

Fredag 2/4: Tränat för Waaler idag! Och vad roligt det var! Vi hade focus på att bjuda fram bettet och vilken skritt vi fick till, långa vägvinnande steg! Vänta bara.... skritten ska bli såååå finnn såå när vi har tränat ett tag till!!!

Vi jobbade narturligvis även i trav och galopp, i samma andra, dvs fram till bettet! Och även här så gick det så jäkla bra! Till och med sambon som inte har koll på hur ridning sa att så fin hade han minsann aldrig sett Figge! Och när jag sa att de var träning även nästa vecka så sa han: klart ni ska vara med! :o) Tralalalaa...!

Lördag 3/4: Fotade lite häromdagen bara för att  ha lite bilder att jämföra med efter sommaren! Jag hoppas då på att Figges kropp har fått lite mer muskler. Han står tyvärr inte på helt jämt underlag men det är så här ser han ut nu!

 

 

 

Skogstur och idag hade vi sällskap av ID och Lollo. När Lollo gick först så tyckte hon att livet såg lite skumt ut så hon näsblåstetrumpetade som en elefant och Figge hade fullt upp med att leta efter det farliga, som han naturligtvis inte kunde hitta!! När vi sedan bytte plats och travade låg hon bakom och "eldade" på och lät som tusan, vilket gjorde Figge något upprörd :o) Det var då, när vi skulle sakta av igen som han la av en spansk dans ala piaff! Han blev ett tag så in i bänkens laddad att jag inte visste vad som skulle hända! Men han höll sig på mattan och lugnade ner sig ganska kvickt! Jag vill gärna lära mig piaffera men inte på detta sättet och framför allt så vill jag veta att jag kan kontrollera energin :o) ..!

 

Väl hemma på väg in på stallplanen får Figge ett mindre damp-utbrott och ska helt plötsligt bestäma fart och riktning helt själv och sätter fart mot stalldörren.....hmmm! Så gör man verkligen inte så han fick gå förbi stallet ner på uteridbanan istället! Och när vi ändå var där och eftersom Figge (enligt han själv) inte verkade vara det minsta trött fick han jobba lite i alla gångarter och vi repeterade gårdagens övningar! Det gick jättebra :o)

 

Söndag 4/4: Vilar. 

eXTReMe Tracker