Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro481.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 12

M√•ndag 22/3: √Ąntigen kan man rida p√• uteridbanan! YES!! Och den √§r perfekt just nu!Det √§r ett helt annat tempo utomhus! Figge var pigg,¬†fram√•t och S√Ö√Ö√Ö samarbetsvillig!

Men planen var att vi skulle ta ett lätt pass idag så det gjorde vi! Idag så spann jag vidare lördagens träning och på samspelet mellan inner och ytterhanden när jag vill böja Figge runt inner skänkel och jäklar vad vi fick till det! Vi kunde även i vänster varv som är vårt svåra varv!! Tralalala....! Vi kunde till och med komma till lite mer avslappning i vänster-galoppen!! Ett stor seger för mig faktiskt för jag vet att det är jag som hindrar i vänstergaloppen!!

Tisdag 23/3: Idag skittar Figge och jag hela E22:an tillsammans med LN och Lilleman! Den tar ungefär 45 minuter! Det var lite blött på sina ställen men det gick bra ändå! Figge fick rätt som det var ett mindre träd som hängde i svansen, men vi kunde stillsamt konstatera att det inte rörde Figge i ryggen! OCH vi upptäckte att de läskiga vildsvinen håller på att böka sönder hela skogen! Dom verkar ha förökat sig ganska ordentligt! Skit oxå!!

Onsdag 24/3: L√§tt uppv√§rmning inf√∂r morgondagens tr√§ningspass p√• utridbanan p√• en som vanligt lysande Figge! Jag kollar av b√∂jning √•t v√§nster och h√∂ger, den funkar √§ven idag!! H√§r √§r det viktigt att jag f√•r med mig mina axlar ordentligt och √§r f√∂ljsam med ytterhanden. √Ąr jag inte det¬†s√• f√•r jag inte en bra b√∂jning! Det g√•r inte att ryttaren sitter b√∂jd √•t h√∂ger i v√§nster varv!! Ibland k√§nns det som om jag upprepar mig ofta n√§r jag skriver men det kan faktiskt beh√∂vas eftersom jag har "teflon"-panna och ibland g√∂mmer bort vissa viktiga detaljer :o)

Liksom i måndags så tycker jag att jag idag red bra i galoppen!! Helt klart en mer avslappnad galopp speciellt i vänster varv!! Just nu så känns det så som jag har läst hos många som rider PRE, att man visar en gång hur man vill ha det och så "kan" dom det nästa gång!!! Antar att det är nu, efter ett års förberedande övningar, som Figges och min resa börjar på riktigt!! Det är nu som vi kan börja spänna bågen och börja lära oss lite svårare övningar! Det är nu som Figge har en bra kropp som börjar bli stark, smidig och elastisk. Det är nu som Figge kan få börja svettas lite :o) Figge har nog bara ridits svettig 5-10 gånger under detta år och då på grund av varmt väder! Men nu går vi snart in på år två och då har vi mycket mer att lära oss!! Trallalalala....!

Torsdag 25/3: Träning för EF som är 45 minuters-pass! Idag har vi lite extra focus på att rida öppna och att öka traven lite! En gång i den ökade traven så öppnade jag upp så mycket att jag fick kramp i höften.... knäppt va!! Vet i tusan hur jag ska tolka det....

Figge var som vanligt pigg och det gick jättebra! Mycket bättre än jag trodde för han gick under uppvärmingen och ställde sig i hörnan för att kissa säkert 4-5 gånger, men se det gick inte. Han fick inte ro! Nåja, han glömde nog bort att han var kiss-nödig för han arbetade på bra! Själv så tänkte jag på att ha långa ben och komma ner i sadeln ordentligt, samspelet mellan ytter och inner hand och att få med mig hela min kropp i volter och svängar. Ibland så tänkte jag faktist även på att mina armbågar ska ligga intill!! Galoppen är så rolig nu och har jag jobbat bra med mig själv i traven så får jag en mer avspännd galopp i vänster varv. Trallalala...!

Fredag 26/3: Liten skogsrudna med LN och Lilleman! Idag kör vi lite i både trav och galopp! Härligt!!

Lördag 27/3: Figge bjuder L på en skogspromenad och hittar samtidigt på lite bus..... han fräste iväg i galopp en liten sträcka och siktade på stallet utan att någon bett om det . . . .! Som tur så stannade Figge när han kom fram till mig!

Söndag 28/3: Lång skogstur med TS och Freisan inställd på grund av tappad sko! Tur att hovis redan är bokad, han kommer på tisdag!

Åker ner senare på kvällen så att Figge och jag kan trixa lite i ridhuset! Han är så rolig... jag plockade fram två sockerbitar och två bommar och så bygge jag ett litet krysshinder! Det hoppade han fram och tillbaka och han fick naturligtvis en godbit varje gång :o) Så Figge kopplar rätt så snabbt ihop "hopp" och godis så det räcker med att jag pekar och så hoppar han över :o) Han är rolig!! Jag hade kameran med men det är inte lätt att få ett bra foto.

Nu har det gått ett helt år sedan jag hämtade hem världens bästa Figge! Här är en liten sammanfattning på vad som hänt!

eXTReMe Tracker