Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro829.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 11

Måndag 15/3: Figge och jag tränar idag vidare mot stora dressyrmål... att klara hela galopparbetet i LB:1 utan att brya av :o)

Så idag har vi jobbat lite extra med att galoppera och jag var som en liten igel på honom när han ville bryta av! Så som han bryter av kan man ju tro att han har fått galoppera jättelänge och är helt utmattad... Men jag tycker minsann att han gott kan hålla galoppen mer än 1 minut utan att försöka bryta av! Nåja, Figge jobbade med viss "igeliknade" uppmaning på bra idag!

Dessförinnan så jobbade vi med lite start, stopp, rygga, igång igen genom alla gånarter. Vi provade på lite sluta... vi fick inte till en bra böjning men vi fick till en början!

Tisdag 16/3: Vi skrittar idag på skogstur tillsammans med LN och Lilleman! En härlig tur där Figge får träna på att gå både bakom, jämte och först!

Onsdag 17/3: Trimmar på i ridhuset med lite extra focus på att galoppera! Tycker faktiskt att han alla redan bíbehåller sin galopp längre stunder än tidigare, fast det är kanske önsketänkande!

Vi värmer upp lite på vanligt sätt med enhandsfattning. Idag skulle jag nog hållt på lite längre med enhandsfattningen för vi var faktiskt lite oense i början.... men det är ju lätt att vara efterklok :o) Men vi var i alla fall överens på slutet! Vi jobbade vidare med volter, lite sluta, lite skänkelvikning, tempoväxlingar och en massa svängar! Kom på efteråt att jag ska återgå till att rida lite mer bokstavsridning som jag lärt mig av Annie för då tränar vi mer på att göra "rätt sakt på rätt plats" och det går inte att fuska! I morgon är det EF träning! Ska bli kul!

Torsdag 18/3: Tränig för EF! Idag jobbar vi med hörnpasseringar, volter och skänkelvikning! På slutet var Figge som smör och väldigt mjuk, följsam och uppmärksam! Figge var även under uppvärmningen lysande, vi jobbade på med en handsfattning och när vi väl kom till galoppen så bad jag om en ganska liten volt och han sätter den klockrent!! Han bär sig själv och svänger samtidigt! Yes!

Själv måste jag tänka på händerna, de måste hållas ihop och jag får inte bli fast i handen. Jag måste lära mig bli som smör för Figge redan från minut ett! För det är ju då som vi kan smöra ihop!

Liksom förra gången så är han jättepigg när vi ska träna! Han tycker det är jättekul och han lägger ner hela sin själ på att det ska bli bra!

Fredag 19/3: Vilar!

Lördag 20/3: Tidig stalltjänst så idag är det tidig morgonritt! Värmer upp med en hand och jobbar med svängar, volter i alla gångarter och han blir alltid så pigg när jag gör detta :o) 

Går efter en stund så går vi över till att rida med två händer och idag lägger jag focus på mig själv så att jag inte hindrar en böjning med att inte följa med och mjukna i ytterhanden. Kom på att jag får en ganska bra böjning om jag följer med bra med ytterhanden, tänker på att hålla innerskänkel något längre fram, och att med ytterskänlen hålla reda på ytterbogen. Varje gång jag var inaktiv med ytterskänlen så blev det ingen böjning, inte för att jag behöver sitta och skänkla utan den ska ligga som ett stöd och visa vägen.

Vi jobbade även med att Figge skulle aktivera vänster bak,.. i vänster varv flyttar han gärna in bakdelen och bär på höger bak istället för att vänster bak ska jobba, han fuskar :o) Kom åt honom på slutet jag tror måste komma ihåg att tänka på detta varje gång jag rider nu. Han behöver styrkemässigt komma ifatt på den sidan för jag tror att vänstergaloppen kommer att bli mer avspänd.

Galoppen gick ganska bra, höger varv är klart bättre än vänster men som jag nämnde tidigare så måste jag få igång hans vänstra bakben.

Söndag 21/3: Skrittrunda som heter ala 2 timmar! Fast det förekom små inslag av trav och galopp! Vi galopperade en lååååång sträcka på perfekt underlag och jag insåg ganska raskt att jag har tappat mina långdistansridarmuskler i vaderna! Jag fick mjölksyra och gnällde till TS att vi skulle bryta av men jag fick som svar "bit ihop" så det gjorde jag!

Figge uppförde sig som vanligt utmärkt! Och jag kan även konstatera att han är vattenpölssäker!! Fy vad blött det överallt! Däremot så tycker han att Freisan ska gå först.... i alla fall den första timmen! Därefter så gick det bra att helt självmant smyga upp i täten och skritta med ganska rask takt! Toppen!!

eXTReMe Tracker