Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro483.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 10

Måndag 8/3: Jag och Figge jobbar vidare med ett vinnande koncept för oss båda så vi värmer upp med enhandsfattning! Efter denna uppvärmning så kommer vi överens på ett jättebra sätt och resten av träningspasset kan ske med två händer! Det är verkligen stor skillnad på hur jag får med mig Figge runt i volter och svängar!

Idag jobbade vi till en början med 90-gradervändningar! Och det var ett tag sedan och det märktes att vi har blivit bättre :o) Och så tränade vi på att gå ända fram till väggen och sedan svänga...... inte fusksvänga långt innan som Figge vill ibland!

Idag jobbade vi inte så länge i galoppen men vi gjorde några fattningar som blev riktigt bra! Vi försökte fräsa på lite på en långsida men jag fick inget ordentligt svar! Jag tror att fällningen gör att han känns lite lite loj....! Vilket är ganska vanligt!!

Jag hade tänkt träna lite på halter men det glömde jag bort :o)

Tisdag 9/3: Skittar ut en runda på knöligt under tillsammans med LN och Lilleman! Idag hade Figge lite bättre koll på fötterna! Fast han tyckte det var lika tråkigt som i söndag och hänge läpp! Han gillar verkligen inte underlaget så för att pigga upp lite så går vi ner till ridhuset som för en gångs skull är tomt och galoppracar lite lagom några varv!

Onsdag 10/3: Förtrimmar till EF:s träning i morgon! Idag kom jag ihåg att träna lite på halter med blandat resultat. Tycker faktiskt att traven går riktigt bra just nu och det är egentligen bara att fortsätta stärka och vidareutveckla öppnor och slutor så att bakdelen blir ännu starkare! 

Just nu känns det som om jag och Figge har en ganska lång "stärka-kroppen-sträcka" innan vi kan ta nästa steg uppåt! Och i takt med att bakdelen blir starkare kommer galoppen att bli det! Nu fattas det mycket styrka för att vi ska kunna komma till ett bra arbete i galoppen! MEN våren och sommaren är på ingång och då ska vi ut i skogen och stärka oss!!! Både fysiskt och psykiskt!

Torsdag 11/3: Träning för EF och som vanligt är det skitkul! Figge börjar passet med att vara laddad som en kanonkula! Jag tror att han tycker veckans hårdträning är kul för han jobbar alltid på så bra! Eftersom han var så laddad så hade jag lite svårt att till en början slappna av så Figge tyckte i början inte om in vänsterhand! MEN jag skärpte till mig och Figge blev nöjd!

Det är inte bra när man skriver i efterhand för man har liksom glömt vad som hände.....! Nåja, jag upplever att träningen gick bra, framför allt i traven! Tralalal....!

Fredag 12/3: Vilar sig i form till mogonens Pay&Ride!

Lördag 13/3: Det var många saker som gick bra idag på Pay&Riden och det var några som gick mindre bra! För det första så kräktes jag inte utan jag kunde till och med andras! Fast jag red inte bättre för det, men det är ju ett steg åt rätt håll! Nästa gång så kan jag kanske genomföra båda!

Figge är ganska cool band andra hästar framridningen och inne på banan MEN idag hade vi större koncentrations-svårigheter! Man vill ju så mycket när man väl rider och jag kände att jag blev lite frustrerad över att vi inte fick fram och kunde vissa allt som jag VET att vi kan. Vi kan bättre i traven och idag var han inte mjuk och följsam!

Vi hade lite missar både här och där, vi orkade inte hålla galoppen, Figge tog sikte på grannstaden när vi skulle öka den ena galoppen så att jag knapp fick stopp på honom och så bockade en gång han när han i galoppen inte fick bryta av när han ville!

Domaren var hård och vi fick inga lysande poäng men när jag tittar på videon så ser det i alla fall hyffsat ut! Fast jag fick i alla fall bättre poäng på runda två!

I alla fall, ska man bocka på dressyrbanan ska man göra det på så sätt att domaren INTE missar det :o)

Hmmm... ihop med händer och armbågar ska ligga intill. Dubbelhäftande silvertejp, tror ni det kan hjälpa?

S√∂ndag 14/3: I dag har vi varit p√• underbart solig¬†l√•ngtur a la¬†minst 1¬Ĺ timme i¬†skritt med Freisan och TS som s√§llskap!

Vi har aldrig varit så långt borta från stallet som idag och han har uppfört sig utmärkt! Vi har mött bilar i alla färger och former, cylister, farbrörder som hänger i träden och klipper, sett folk som rister mattor, gått igenom villaområden, stora vattenpölar, vi har gått under och över broar, vi har mött barn och hundar och säkert mycket mer som jag har glömt bort!

Idag har Figge verkligen fått uppleva världen.... tror jag i alla fall! För jag misstänker skarpt att bara har haft ögon för en stor, trygg, svart hjärtformad Fresiser-rumpa! Den enda gången har höjde på ögonbrynen var när vi gick jämte eller först! Men på slutet så skrittade Figge på riktigt bra med långa steg! TS och jag kom fram till att gårdagens 4p skritt lätt hade varit en 7:a idag :o)

eXTReMe Tracker