Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro778.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 9

MÄndag 1/3: Tömkörning med AC och Figge gick sÄ bra!! Det var ett tag sedan AC sÄg honom och hon tyckte att han blivit jÀttefin. Han tar klart mycket lÀngre steg i skritten, har börjat jobba pÄ bra i traven och fÄtt en finare galopp!

Det Àr ju tur att Figge kommer ihÄg hur man gör för det gÄr lÄngt mellan gÄngerna vi trÀnar tömkörning. Borde göra det oftare men...... ja ni vet, det bara blir inte sÄ :o) Men oj vad man kan komma Ät dom och fÄ dom att jobba, och oj vad jobbigt det blev sa Figge! Som blev riktigt svettig! Figge fick ett rejÀlt arbetspass idag :o)

Tidsag 2/3: Idag tar vi en trevlig skitt tur i skogen tillsammans med LN och Lilleman! Idag kom proppen ut till nÀsta pay&ride och denna gÄngen Àr det en "riktig" dommare som ska dömma.....! Jag blev nÀstan krÀkfÀrdig av nervositet av att bara fundera pÄ att anmÀla mig....! Fy vad löjlig man Àr.... men sÄ kÀnns det!

Onsdag 3/3: Rider ett lÀtt pass i ridhuset i alla gÄngarter. Vi trÀnar lite svÀngar och busar lite mellan hinderstöd!

Idag fick jag en bild pÄ Figge som föl tillsamans med mamma Aguila och uppfödaren Ann-Britt! Tusen tack Ann-Britt!!

Torsdag 4/3: Äntligen Ă€r det trĂ€ning för EF igen! Vi har haft 2 veckors uppehĂ„ll och under den tiden sĂ„ har jag trĂ€nat pĂ„ att styra med kroppen! SÅ idag red jag ett lysande ridpass och blev inte fast i vĂ€nsterhanden en enda gĂ„ng!! YES!! Toppen tyckte Figge som gick jĂ€ttebra!! Och det mĂ€rks att vi har trĂ€nat mycket pĂ„ volter och svĂ€ngar för det gick sĂ„ lĂ€tt att fĂ„ med sig Figge i dag!

Mitt focus lÄg pÄ att inte bli fast i handen, inte knipa med knÀna, var avslappnad pÄ insidan av lÄren, hÄlla om lagom mjukt med lite framÄtflyttad skÀnkel och att försöka att bara styra med kroppen. Och varje gÄng vi tappade vÀgen sÄ tÀnkte jag pÄ att flytta fram skÀnklarna och sÄ funkade det igen. Upplevde faktist att Figge inte vinglade fram och tillbaka sÄ mycket idag, och det beror sÀkert pÄ att jag med mina mjuka skÀnklar visade vÀgen hela tiden.

Vi trÀnade Àven pÄ öppna och sluta och det Àr pÄ gÄng! Och eftersom jag var sÄ noga med att inte anvÀnda handen och inte har trÀnat pÄ att öppna/sluta med bara kroppen sÄ Àr jag Ànda jÀttenöjd med vad jag fick för svar av Figge.

Vi fick ett lÀrorikt och lysande ridpass med ett jÀttebra samarbete idag! TÀnk om jag kunde rida sÄ hÀr pÄ Pay&Riden.... dÄ jÀklar :o) Tralala!

Fredag 5/3: Vilar pÄ grund av MalmömÀssa!

Lördag 6/3: Tidig morgonritt och jag lÀgger ut bommar sÄ att jag fÄr en 20x40 metersbana för att trÀna dressyrprogrammet! Det Àr en stor skillnad att rida pÄ rÀtt storlek Àn i hela ridhuset! Allt ska ske sÄ mycket snabbare! Det var en nyttig övning för bÄde Figge och mig!

Jag tycker traven gick jÀttebra! Vi kom ut bÀttre i hörnorna och vi gjorde jÀttefina serpentinbÄgar! VÀndningen över banan för att byta varv Àr heller inga problem. DÀremot sÄ Àr mellentraven pÄ diagonalen lite svÄr, nÀr vi vÀl fÄr upp lite Änga sÄ kan vi inte samla ihop oss innan hörnan. Men jag kommer att vara taktiskt hÀr och bara be om en liten liten ökning sÄ att det ser prydligt ut i hörnan!

Skritten Ă€r ett moment som jag skulle vilja hoppa över för nĂ€r jag lĂ€nger pĂ„ tyglarna sĂ„ tror Figge att "skönt" nu Ă€r vi klara och nĂ€stan vĂ€nder för att gĂ„ hem....! Även hĂ€r mĂ„ste jag tĂ€nka klurigt.... jag tĂ€nker inte lĂ€nga tyglarna alls mycket :o)

Galoppen Àr ett helt eget kapitel och dÀr tÀnker vi göra sÄ gott vi kan! Vi har ju nyss lÀrt oss att galoppera....... nyss och nyss men vi har faktist bara trÀnat galopp i ca 4 mÄnader. Jag blir jÀtteglad om vi kan fatta galopp vid rÀtt bokstav, jag blir jÀtteglad om vi orkar hÄlla ihop galoppen pÄ volterna..... som vi taktiskt tÀnker göra lite större Àn tillÄtet :o) Mellangalopperna fÄr bli vad det blir! Men dÀremot sÄ ska vi sÀtta de 2 sista punkten och vÀnda upp och göra halt pÄ bÀsta sÀtt! Efter att ha trÀnat just den sista biten pÄ programmet nÄgra gÄnger sÄ fattade Figge vad som förvÀntades just vid G och vi avslutade med en bra halt!! Men vi har ju ett litet tag till pÄ oss att finslipa!!

PÄ eftermiddagen sÄ trÀnar Figge och jag lite trix! Han kommer ihÄg att man ska backa för min fingerfiftning och tar nÄgra fler steg Àn förra lörddagen! Vi trÀnar pÄ att göra flygande byten av varv i bÄde skritt och trav. Han blir dock lite busig Àr vi ska byta varv och slÀnger vilt med huvud och hals :o) En gÄng sÄ stegrade han sig nÀr han skulle byta varv....!!

Vi trÀnar lite pÄ 8-volten som han ibland fuskar med och genar innanför konan. Vi trÀnar pÄ att gÄ lite sidpass mot lÄngsidan och vi avslutar med att buga! Ska se om jag i morgon kan bygga ihop en bra lagom stor trÀplatta som Figge kan trÀna pÄ att stÀlla framfötterna! 

Söndag 7/3: Skrittar en lÄng runda i skogen pÄ knöligt underlag! Det kÀndes som om Figge tyckte det var en trÄkig ide för han gick och hÀngde lÀpp.

DÀremot sÄ hÀngde han inte lÀpp nÀr vi efter ridturen gÄr till ridhuset för att trixtrÀna lite! Vi backade snyggt nÄgra steg, vi bugar en gÄng och sÄ jobbar vi lite pÄ volten och eftersom ingen Àr dÀr sÄ tÀnkte jag löslongera lite men det gick inte sÄ bra! Figge tyckte vi skulle leka "Ropa pÄ mig leken" i stÀllet! Den leken uppfann han idag och den gÄr ut pÄ att Figge springer ner i andra Àndan av ridhuset och vÀntar pÄ att jag ska ropa "Figge... hiiiiit! Och sÄ kommer han galoppernades!! Varje gÄng gör han likadant och det blir ingen volt hos mig....! Nu var det ju inte den övningen jag ville att vi skulle göra sÄ till slut sÄ vÀnder jag ryggen till honom och ignorerar honom och dÄ tar det en liten stund.... och sÄ hÀr jag att han trippar för att tills slut galoppera sista biten mot mig för att parkera snyggt bakom mig :o) SÄ idag blev det ingen bra volt nÀr vi löslongerade, det blev ingen volt alls!

Figge Àr verkligen inte som alla andra hÀstar! Han Àr vÀrdens bÀsta!!

eXTReMe Tracker