Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro288.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 40

Måndag 28/9: I mer eller mindre storm så försöker jag och Figge trimma på sandbanan! Det är svårt för koncentrationen är som bortblåst, heheö..! Han gnäggar många gånger och ropar på alla täkbara kamrater men blir helt ignorerad. Han tycker det är förfärligt synd om honom för att han ska vara där alldeles själv i "stormen" när alla andra går förbi och in i ridhuset!

Så, det blev inte mycket till framskrittning för han var så laddad att det bara var att sätta grabben i arbete, dvs trav! Bitvis så gick han riktigt fint och var hyffsat avspänd men så hände det något och så blev han spänd igen.... och så höll det på... om och om igen! Jag kunde väl ha gått in i ridhuset istället men det är bara att lära sig att vara på sandbanan i alla väder för så kommer det att bli hela vintern!

Tisdag 29/9: Tömkör idag i ridhuset, det tar kanske en 15 min. Det går faktiskt riktigt bra i vänster varv, medans det inte funkar alls lika bra i höger! Jag gör säket något tokigt, ska kolla med tränaren nästa gång! Men vi tränar vidare :o)

Onsdag 30/9: Vilar!

Torsdag 1/10: Tränar för EF i grupp! Figge är laddad och på G! Han har stenkoll på alla som ska träna och vill helst springa fram och hälsa på allihopa samtidigt! Han har svårt att gå förbi de andra för han vill bara haka på efter och inte lämna dom!

Idag fick jag massor av energi, det kändes som om det kliade i hela hans kropp! Och han visste inte riktigt var han skulle göra med all energi! EF säger att han är på gång och att han använder sina bakben på ett annat sätt men att han måste får klura ut vad det är som händer! Bitvis så gick det så himla bra med mycket koncentration och massor av energi! Men ibland gick han sina egna vägar och både bockade och gick på sne....! Och då sa EF, var lugn och låtsas som om det regnar men visa vägen framåt istället! Gör ingen affär av det!

Jag är jättenöjd med träningen trots att den bitvis var rätt krokig :o) Men det händer massor av saker just nu hos Figge och det går hela tiden framåt! Jag ska med det snaraste planera in en längre mental vila för honom så lilla hjärnkontoret inte blir överhettat :o)

Idag fick han nya skor!

Fredag 2/10: Skrittrunda inställd på grund av "skrovlor" som sitter vid sadelgjorden. Men vi föjde med TS och Frisan i alla fall, vi gick! I alla fall så har han haft lite skrovlor i närheten av sadelgjorden några dagar men utanför sadelgjordsområdet. Redan igår konstaterade jag att nu är det snart inne på fel område.... Pickatus matte sa han hade haft likadant en gång.... och de botade det med medel mot svamp!  Så nu är svampsalva inköpt och påsmörjd för första gången idag! 1 vecka skulle man smörja! Så det verkar som om  Figges mentala vila kommer snabbare än planerat :o)

Lördag 3/10: Vilar på grund av skrovlor och tråkigt väder....!

Söndag 4/10: Longerade en liten stund med kapsonen och först så var han jättepigg! Efter en stund och flera varvbyten så kom han till lite avslappning! Det var lägesedan jag longerade, alltså så var det länge sedan jag kunde studera honom i rörelse på lite avstånd! Det kom en oturligt in en massa i ridhuset så vi han inte med någon galopp men fy för tusan vad snygg han har blivit! Han har fått fina muskler, är fast och fin i hullet, han ser pigg och stark ut! Tralalala....!

eXTReMe Tracker