Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro798.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 23

Måndag 2/6: Gårdagens smör följde idag med in i ridhuset! Jäklar vad bra vi red idag!! Carl Hester och Richard Davids pratade på i fickan och inspirerade oss!! Och vi fick vara helt själva i hela ridhuset hela tiden!!!! Lycka!!

Värmde upp och skakade loss och lös våra kroppar! Vi övade lite byten och jag kunde minsann ibland SITTA kvar nere i sadeln i bytet! Vi övade på lite öppna och sluta i galopp, skänkelvikning, massor av övergångar, vi övade på att minska och länga i traven, vi övade halva steg och mot slutet så var Figge så igång och så på G att han aldrig någonsin varit så full av energi när vi tränar dressyr! Hade jag fått gå in och rida ett program just då ...... då jäklar tror jag vi hade satt rekord!!

När vi övar på att samla ihop oss så brukar jag växla mellan att samla och sedan att verkligen tänka framåt och länga lite..... idag provade jag att på kortsidan... samla så mycket vi kunde och byggde upp en massa energi.... energisk arbetstrav fram till diagonalen och därefter mellantrav under lättridning....... och när vi skulle tillbaka till arbetstrav mot slutet på diagonalen så tänkte vi samla mot piaff.... men inte piaff!! Det visade sig vara ett smart drag för vilka ruskigt bra övergångar med energi vi fick till! Vi brukar bra falla ihop en slapp hög när vi försöker avsluta längningen!!!

Tralalala....!!!

Själv tänkte jag mycket på att vara mjuk, fram och ihop med handen, höger hand ska mjukna, aktivera - lämna ifred, titta rakt fram och att sträcka på mig!

Tisdag 3/3: Vi kör ett mjukgörande och enkelt pass och jag tänker noga på att lätta i handen hela tiden!

Onsdag 4/6: Vilar, matte försöker att jobba Figge lite från marken med långa tyglar.... Figge är klart mycket bättre på detta än jag!! Fan att man har en dålig fot för det är ganska kul..... efter 10 minuter har fotleden sagt upp sig och lagt ner!

Torsdag 5/6: Rida ut! Och det gjorde vi, jag Figge och Lilleman och hans Matte! Vi drog på konditionstur fram och tillbaka till Hajen! Det tog nästan 2 timmar i samlade gångarter! Både Lilleman och Figge var såååå fina sååå på vägen hem!! En ut på ca 1,5 mil!

Fredag 6/6: Idag tog vi ett dressyrpass! Det var väl inte vårt allra bästa men det var då rakt inte dåligt! Eftersom uteridbanan blir för torr håller vi till inomhus och det kan bli lite varmt!!

Lördag 7/6: Uteritt idag oxå! Vi drog på långtur tillsammans med Lilleman och hans Matte!

Vi var ute i 3 timmar och avverkade i maklig takt ca 1,9 mil!

Då är det gott att efteråt helt genomblöt få rulla sig!!

Söndag 8/6: Figge fick vila, vi försökte oss bara på att arbeta för hand på lång tygel. Det gick bättre idag!!

eXTReMe Tracker