Stallet

Blandade bilder

figaro349.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Mål och planering 2019

Planering 2019

Har inga planer på att åka iväg och tävla själv. Däremot så har Figge en plan på att ta med AL ut på äventyr. Ett mål är att starta en Pay&WE och kanske eventuellt en riktig tävling. I alla fall en Teknik&Speed.

Själv har vi planer på att vidareutveckla våra byten. Vi leker för tillfället med byten i vart 3:e och vartannat. Vi har även provat i varje.

Vi bara måste köra med vagnen mera!!

För övrigt så ska vi göra roliga saker och ha kul

Planering 2018

Ja när man tittar tillbaka så har vi varit iväg och tävlat Msv:C två gånger, Msv;B en gång, vi har även tävlat LA WE två gånger.

Tycker allt att vi har jobbat vidare med traven och vi får till det lite bättre, piruetterna har vi faktiskt inte övat så mycket under året utan det är mer nu de sista månaderna, men du har blivit klart bättre detta året.

Det blev ingen distans men vi har i alla fall en gång kört och kopplat på vagnen.

Detta året så är det fortsatt arbete med traven och "suspension", bytena ska bli bättre och målet är att vi ska försöka klara 5 byten i vart 3:e och kanske kanske leka med att försöka byten i vartannat, bara för att!!

När det gäller tävlingar så tänker jag prova Msv:B igen om jag tycker att bytena har blivit bättre och jag tror att det är strategiskt bra att göra detta i mars för då har vi inte varit iväg på länge och då bukar han var lite extra pigg!

Funderar även på att starta någon WE om det inte är för långt att åka!

Planering 2017

Planerna på 2017 under våren är att om allt känns ok så kommer vi att åka iväg på två eller tre tävlingar och då starta MSV:C.

För övrigt så är planen att i första hand arbeta vidare med traven för att få lite mer "suspension", byten och galopp-piruetter. I andra hand så tänker vi öva lite piaff och passage.

Under vintern 2016 så blev klubben isolerad pga kvarka och under den perioden så var vi med och hoppade varje vecka och det gick faktiskt riktigt bra. Så..... kanske kanske vi ger oss in på att fortsätta att hoppträna lite oftare. Dock så behövs det en hoppsadel för ska han fortsätta som han gjorde sista gången så går det inte att ha en dressyrsadel.

Och tänker traktens distansklubb ordna en prova på 2 mil så ska vi vara med på den igen. Det var kul förra gången och vi klarade ju maxtiden!

Till våren så bara måste vi köra oftare, det här går inte. Nu har han inte dragit vagn på över ett år! Undrar om han kommer ihåg!

Planering 2016

Detta året planerades det att inte tävla alls mycket! Kan vi skriva i efterhand eftersom det inte uppdaterades när det skulle

 

Planering våren 2015

Har inte uppdaterat här på länge och vi har under 2014 gått ganska bra. Vi har provat några Msv:B2 och vi har hamnat på mellan 60 - 62 %, men dock inte just 62%.

Så detta året tänker vi inleda med någon LA:3 och sedan sikta in oss på Msv:C för att där fila vidare på att bli bättre och kanske kunna höja vår %. Det kommer så klart att slinka in en och annan Msv:B bara för att vi ska öva på att byta på tävling.


 


 

Uppdaterad tränings- och tävlingsplan (2013-06-23):

Det har hänt mycket under vintern och våren! Vi har blivit lite starkare och lite bättre. Vi har under första halvåret startat 4 st LA:3 och 8 st Msv:C och i 4 st av Msv så har vi hamnat över 62%! Det betyder att om vi vill får starta en Msv:B!

Så kommande halvår, jul-dec 2013 kommer att bestå av att vi ska öva byten så att vi under hösten kanske provar på en Msv:B. Annars så är planen på att vi ska hålla oss till att tävla LA och Msv:C så att vi känner oss stabila och säkra där!

 


 

Vår tränings- och tävlingsplan kommer tillsvidare att se ut så här: (skrivet 2012-10-08)

Det är märkligt hur saker och ting kan ändra på sig! När jag i juli skrev ner mina mål och planer såg de ute på ett sätt (se nedan) och nu har de helt plötsligt ändrats så jag måste uppdatera och omvärdera vår tävlings- och träningsplan! Tänk, nu jag har tänkt tanken på att starta högre klasser än LA!! Tralalalaaaa!!

Okt-dec 2012:

Förmodligen helt tävlingsfritt men vi ska träna på att bli starkare och bättre på grunderna, förfina kommunikationen och hjälperna. Vi övar mot att till våren prova på att rida Msv C. Vi ska även leka med att försöka lära oss att byta galopp, fila på bakdelsvändningar, öppna, sluta, ökningar och ryggningar!

Jan-mars 2013
Träna vidare med att stärka och bli bättre på ovanstående! Förhoppningsvis så har vi blivit så pass starka att vi även kan länga lite bättre i trav! Kanske hittar vi någon tävling för att starta upp lite lätt!

April - juni 2013
Åka ut och tävla LA och kanske någon Msv C om det känns bra!

 


Tidigare mål från juli 2012

Figge och Mattes tävlings- och tränings-plan den närmaste 2 åren.

Matte har som sagt innan Figges intågande aldrig tidigare tävlat dressyr. Drömmar har man såklart men man måste vara realistisk och erkänna för sig själv och andra vart gränsen ligger! Vi har lagt gränsen vid LA!

Hösten 2012:

Tävla LB och jobba med och sikta mot LA. Vi behöver båda bli starkare och vår största svaghet är ökningar i trav och galopp! Vi kan många rörelser hyffsat men vi måste slipa till detaljerna för att kunna få lite högre poäng!

Våren/hösten 2013:
Tävla LB och någon LA för att få rutin och erfarenhet. Vi kommer att jobba vidare och med mer fokus mot LA och efter hand som det känns rätt kommer vi även att över gå till att bara tävla LA!

Våren/hösten 2014:
Tävla LA och jobba mot högre klasser! Skulle jag någonsin bara tänka tanken att starta högre än LA så har jag nått ett stort mål!!

eXTReMe Tracker