Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro126.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 22

Måndag 28/5: Vi tar idag och bekantar oss med ridbanan. Först så kunde Figge inte koncentrera sig alls utan skulle mest gnägga efter Livia. Men han börjar bli en stor kille nu och sansade sig och kunde återgå till att koncentrera sig på Matte! Vi tog ett ganska kort pass!

Tisdag 29/5: Figge är pigg!! Vi måste dra igång och träna ordentligt igen :o) Dagens uteirtt räckte inte alls för att tillfredsställa allt spring som bor i Figge. Vi var ute 1.15 tim och avverkade 8 km.

Onsdag 30/5: Idag försöker vi oss på ett litet dressyrpass men det är svårt för Figge har fullt upp att hålla reda på allt som händer! Han är okoncentrerad och spänd, tycker det finns spöken lite överallt. Vi kan bara rida ena halvan av ridbanan, dvs på tvären :o) Matte får andas djupt och ha långt och mycket tålamod!

Men vi skrittar och jobbar på med lite öppna, sluta, volter, bakdelsvädningar, framdeslvändningar och till slut så börjar han slappna av lite i alla fall. Vi fortsätter med lite trav och galopp men massor av övergångar och fattningar, vi tränar lite rygga... som faktiskt gick riktigt bra idag!!

Inget lysande pass men Matte vet ju att så här är det de första veckorna i GV. I morgon packar vi in oss i transporten och åker hem till JB för att träna för EF. Då tror jag vi kan få till det klart mycket bättre :o)

Torsdag 31/5: Innan torsdagsträningen för EF packade vi in oss och åkte till Mörrum för att prova en sadel och ja, den var faktiskt riktigt bra och vi gillade den så det här måste lösas på något sätt! Sedan så packade vi in oss i transporten igen och åkte vidare till JB för torsdagsträning!!

HEMMA!!! Sa Figge och s√•g n√∂jd ut! √Ąntligen kan jag slappna av och s√• frustade, pustade och st√∂nade han och sl√§ppte b√•de kroppsliga och mentala sp√§nnigar!! Sedan s√• red vi dressyr!! Och vad han gick bra allts√• och som vanligt √§r det s√• kul!¬†Figge han la ner hela sin sj√§l i att g√∂ra Matte n√∂jd!! Efter√•t s√• s√•g han sj√§lv mysigt¬†n√∂jd ut med att √§ntligen f√• jobba p√• riktigt igen! Vi har ju "vilat" i tv√• veckor!!

Under våra 45 minuter hann vi med att jobba med öka och minska volten, 1/4 priuettvändning i alla gångarter, sluta, fattning av galopp på diagonalen och avbrott till skritt innan långsidan och halvt igenom vidare i förvänd galopp!

Fredag 1/6: Drar på skritt-tur med Norrman och hans matte. Skönt var det ända tills det började regna!!

Lördag 2/6: Tar idag en liten tur på ridbanan och jobbar mycket i skritt! Vi försöker att träna på den perfekta halten men fan vad dåligt det gick :o)  Men vi fick till desto bättre skänelvikningar och öppna i galopp så vi får vara nöjda med det! Det här med att göra halt är fan inte lätt! Har fått tips av min vän Annie och de tänker jag på när jag övar och vi kommer att blir bättre, det är jag säker på!!

Vi lekte även lite med "trådrullen" som stod på sandbanan. Vi hade den som vändpunkt i galopp. Den stod på ena volten på medellinjen så vi fattade en galopp och så skulle vi vända runt tråd-rullen så nära den som möjligt. De första gångerna orkade vi inte alls. Men med glada tillrop så tog Figge i som bara tusan och vi kom runt rullen på ett riktigt bra sätt! Nästan lite "barrel-racing" fast i samlad galopp! Kul var det i alla fall!

Vi jobbade även med öppna i alla gångarter, i höger varv så har vi klart bättre koll än i vänster! Men med glada tillrop och extra godis så fick vi till det lite bättre även i vänster varv.!

Egentligen så hade vi velat dra på racing-tur till Papegojbacken men vi hade inget sällskap och vädret var mycket ostadigt!! På måndag kanske!!

Söndag 3/6: Idag packar vi in oss i transporten och åker ner till GV för att rida dressyr! Och vi passar på att öva oss på att kunna sköta oss helt själva! Figge är jätteduktig och gör som Matte säger!!

Vi börjar med att skritta länge och vi jobbar med uppmärksamhet och energi Vi gör halter, jobbar med öppna, vi gör 1/4 piruettvändningar. Vi rider boksatavsridning och det ska hända något vid varje bokstav och detta gör att Figge blir uppmärksam!

Vi övergår till att jobba med massvis med övergångar mellan halt, skritt och trav! Nu ska det hända något direkt när Matte ber om det! Och Matte jobbar idag extra mycket med sin vänster-skänkel som lever ett eget liv och åker bakåt så fort hon ber om något. Det är speciellt svårt att hålla den rätt när vi jobbar med öppna i vänster varv.

Vi lägger till galopparbetet och fortsätter med bokstavsridning och massor av övergångar tillsammans med att vi övar lite öppna på långsidan, vi övar fattning på diagonalen och avbrott innan långsidan, vi övar lite ökning och uppsamling utan att vi ramlar ihop i en hög!

Vi avslutar allt med att rida igenom LB:2-programmet som jag tycker vi fick till hyffsat bra! Halterna fungerar inte speciellt bra men vi kom i alla fall lite åt rätt håll idag när jag försökte tänka som Annie skrev. Benen kom då rakt inte på rätt ställe men jag kände att vi red in i halten och han var mjuk i munnen och blev stilla! Vi får öva vidare på detta!

Idag kom resten av kompisarna från JB och det blev ett kärt återseende! Nytt för i år är att Snorvalpen Alex 3 år ska gå med gubbarna och det verkade som om Deizel blev utvald som Fadder-pappa!

eXTReMe Tracker