Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro115.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 2

Måndag 9/1: Idag tar vi oss ett litet lätt jogging pass i ridhuset bara för att vi ska få röra på oss lite. Bästa Figge känns fortfarande toppen! Tralalala!!

Tisdag 10/1: Vi tar på oss dressyrtänket, stoppar musik i öronen och drar till ridhuset. Jag har tur, det är inte alls många som rider samtidigt!! Så vi kan husera runt lite som vi tycker utan att behöva visa en massa hänsyn!! Det är då det går som bäst :o)

Idag är matte mest sträng mot sig själv!! Jag tänker på att jag måste mjukna i kroppen så fort jag bett om något, inte "släppa" allt men jag måste mjukna och bara understödja önskad form och riktning! Försöker även att rida med lite kortare tyglar men det är svårt, de bara glider genom fingrarna.... man kanske ska skaffa handtag!! Och när jag väl har korta tyglar så tycker jag dom är jättekorta.... fast de är dom inte egentligen! Undrar hur det är med mitt huvudet nu för tiden?? Misstänker att jag tittar ner, ska komma ihåg att tänka på det nästa ridapas.

Figge gick bra även idag!! Vi kör bokstavsridning och det är något om måste bli en rutin för det ger verkligen mycket! Vi får idag till förvänd galopp genom hela kortsidan i båda varven! Vi kan genomföra en hyffsat bra ökning i både trav och galopp, och framför allt så kan vi från galoppen samla upp oss och inte få ett för tidigt avbrott till trav! Vi övar på att samla ihop och öka traven igen med endast av magen och så lite hand som möjligt! Och vi börjar få lite bättre flyt i både skänkelvikning och sluta. Vi har fortfarande lite svårt för öppna.... hmm... gissar att här är det Figges Matte som sätter sätter stopp... ska bara klura ut varför!!

Onsdag 11/1: Vilar. Figge får idag vila kroppen men inte knoppen för Matte drar med honom till ridbanan endast klädd i träns för här ska vi träna lite i skritt för hand! Figge får idag till uppgift att försöka klura ut vad hans Matte vill att han ska utföra, och det är inte alltid helt lätt för Matte har själv inte en aning ibland!

Vi tränar på att skritta långsamt utan att välta och tappa takten, vi tränar på både sluta och öppna. Åter igen så har vi det svårt med öppnan och som vanligt är det för att Figge inte förstår vad Matte håller på med! Vi övar lite på spansk skritt och så övar vi på att buga! Tiden gick fort och Figge fick tänka så att det knakade i 30 minuter och väl tillbaka i ryktspiltan såg han faktiskt lite trött ut :o)

Torsdag 12/1: Snacka om att Matte fick dåligt humör idag i stallet för allt var så besvärligt! Så på stående fot bestämde Matte att idag blir det ingen som helst seriös ridning, vi kunde ju inte vila för vi vilade igår, så då kommer Matte på att vi drar fram lite bommar!! Det var ett smart drag och Figge kunde trava med långa fina steg över bommarna! Det skulle vi göra lite oftare!!

Och som en extra bonus så var Helga Karlsson från GV och hälsade på i ridhuset!! "Min racerkompis från i somras": sa Figge och blev glad!! Och när Helga och Figge värmde upp i frisk galopp kunde inte Figge låta bli att ladda upp sig och köra lite tjolahoppsa-steg inomhus!! Och sedan kunde Figge och Matte helt plötsligt utföra lite svårare övningar utan att vi tänkt det! Tralalalaa!!

Fredag 13/1: Vi tar med oss garrochan och tar efter uppvärmingen ett litet pass! Utan garrochan så tränade vi på öppna två steg, sluta två steg osv! Det gick faktiskt riktigt bra i skritten, men i övriga gångarter fick vi i alla fall högsta betyg för väl kämpat :o)

Figge gick ¬†bra idag, var hyffsat uppm√§rksam och vi kunde leka lite lite i galopp! Vi tr√§nade p√• att galopp ca ¬Ĺ volt, skritt, ny galopp p√• ¬Ĺ volt osv och vi hade med oss garrochan hela tiden :o) Lite sv√•rt att f√∂rklara men det gick faktiskt bra! Figge s√•g helt klart n√∂jd ut efter passet och solade sig i glansen √∂ver att hans Matte ber√§ttade f√∂r honom att han var b√§st!!

L√∂rdag 14/1: Solen skiner och vi drar p√• kall men h√§rlig uteritt! Vi har s√§llskap och vi √§r 4 ekipage med glada h√§star! Figge sprattlade p√• och ibland f√∂rsvann b√•de huvud och hals eftersom han ville ta en massa tjolahoppa-steg. Det gillade inte Matte utan hon fick ryta till ordentligt men inte brydde han sig om det f√∂r han fortsatte lite nu och d√•! Det var inte f√∂rr√§n p√• hemv√§gen som Figge landade och Matte kunde be om lite fart utan att riskera alternativa och mysko g√•ngarter! 1¬Ĺ timme, ca 12 km i friskt tempo det g√∂r en Spanjack och hans Matte n√∂jda och glada!!

Söndag 15/1: Working Equitation stod på dagens schema!! Jättekul!! Vi blev 10 ekipage som hjälptes åt att bygga bana och så red vi alla tillsammans! Det var jättekul och både hästar och framför allt ryttare tyckte att det var jättekul att prova! Det lovar gott inför att det ska bli flera tränings-tillfällen!!

Foto: Frida Kristland

Figge var duktig och framför allt så tyckte jag sidepass gick riktigt bra idag! Bron är inga problem, repgrinden går oxå bra men det blir lite vingligt på slutet då vi inte kan rygga så där rakt som man kan önska. Men för övrigt så har ryggningarna blivit klart mycket bättre!!! Serpentiner och tunnorna är svåra, i trav är går hyffsat bra men galopp är svårt för det har vi inte ork till ännu men vi provar ju så klart lite ändå!

eXTReMe Tracker